Recepten voor verschillende soorten pannenkoeken
Pannenkoeken zijn heerlijk als avondmaal of ontbijt. De gewone pannenkoek is al lekker, maar er zijn nog allerlei andere recepten om heerlijke pannenkoeken te maken. Hier vind je een aantal heerlijke recepten.
Inhoudsopgave
Hoe maak je pannenkoeken (4 st.)
Bijna iedereen houdt van pannenkoeken. Of het nu voor ontbijt of als avondeten is, het blijft een van de favorieten. Ze zijn gemakkelijk te maken en geven je veel energie voor de nieuwe dag. Maak een mooi beslag en laat dat even staan, gebruik een goede koekenpan met antiaanbaklaag en zet flink wat beleg/vulling klaar.
Benodigdheden
- 200g bloem
- 2 grote eieren
- 500ml melk
- 1/2 el suiker (Voor een zoete pannenkoek)
- 1/2 tl zout (Voor een hartige pannenkoek)
- 100g boter (ca. 25g per pannenkoek)
Bereidingswijze
- Zeef de bloem boven een grote mengkom en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje en schenk de melk erbij.
- Klop het beslag goed. Zorg dat er geen klontjes in zitten.
- Voeg de suiker toe voor zoete pannenkoeken en het zout voor hartige. Als je beslag wilt maken voor zowel zoete als harige, kun je de suiker en het zout gewoon achterwege laten.
- Smelt 25g boter in een koekenpan met anti-aanbak laag. Voeg een flinke soeplepel beslag toe.
- Laat het beslag naar de randen van de pan lopen en bak het één minuut.
- Draai de pannenkoek om en bak ook deze kant één minuut.
- Laat de pannenkoek op peen bord glijden en doe het beleg van je keuze erop. Maak nog 3 pannenkoeken met de rest van het beslag.
Ham-kaas-pannenkoeken (4 st.)
Dit is een recept voor een heerlijke pannenkoek met ham en kaas.
Benodigdheden
- 200g bloem
- 2 grote eieren
- 600ml melk
- 1/2 tl zout
- 100g boter (ca. 25g per pannenkoek)
- 350g ham, in plakjes
- 100g geraspte kaas
Bereidingswijze
- Maak pannenkoeken beslag zoals hierboven beschreven.
- Smelt 25g boter in een koekenpan met anti-aanbak laag. Schep er een soeplepel beslag in.
- Laat het beslag naar de randen van de pan lopen.
- Strooi er ham en kaas over.
- Klap met een spatel de pannenkoek na één minuut dubbel en bak hem nog één minuut
Zoete pannenkoeken (4 st.)
Deze pannenkoeken zijn lekker zoet, maar niet te zoet. Zo kun je er lekker veel van eten.
Benodigdheden
- 200g bloem
- 2 grote eieren
- 600ml melk
- 4 el suiker + 1/2 voor het beslag
- 100g boter (ca. 25g per pannenkoek)
- Sap van 2 citroenen
Bereidingswijze
- Maak de pannenkoeken zoals bovenaan deze pagina gegeven.
- Leg de pannenkoeken op een bord.
- Sprenkel citroensap over elke pannenkoek en strooi er één eetlepel suiker over.
- Rol de pannenkoeken op, en smullen maar!
Chocolade-banaan-pannenkoeken (4 st.)
De combinatie van chocolade en banaan in een hete pannenkoek is erg lekker. 's Zomers kan je er wat rood fruit bij toevoegen.
Benodigdheden
- 200g bloem
- 2 grote eieren
- 600ml melk
- 1/2 el suiker
- 100g boter (ca. 25g per pannenkoek)
- 100g chocoladepasta
- 2 bananen in plakjes
Bereidingswijze
- Maak de pannenkoeken zoals bovenaan deze pagina beschreven.
- Leg de pannenkoeken op een bord.
- Bestrijk elke pannenkoek met 2 eetlepels chocoladepasta.
- Leg er plakjes banaan op.
- Rol de pannenkoek op, en smullen maar!