Bereiding gezonde lunch (voor onderweg)
De lunch is in Nederland doorgaans een broodje, waarbij het broodje kaas nog steeds op nummer een staat. Maar de tendens voor gezonde salades of andere varianten neemt toe, alleen nog niet echt in het broodtrommeltje. Hoe kunnen we voor het broodtrommeltje ook een gezonde lunch maken?
Algemeen
Begin eens met een pan soep maken. Iedere dag een kommetje in een goed te sluiten verpakkingen even warm maken en is een heerlijke en vooral gezonde vulling. Eenvoudig te maken.
Kippensoep
Hoe eenvoudig is een kippensoep te maken, eventueel aangevuld met verse groenten.
Ingrediënten
- kipfilet
- verse groenten voor de soep
- (eventueel) vermicelli
- water
Bereiding
Laat het water in een flinke pan koken en snij intussen de kipfilets in kleine stukjes. Doe deze in de pan en laat het geheel zo’n 20 tot 25 minuten koken. Als de kip gekookt is kunnen de groenten er bij. Desgewenst kan er ook nog wat vermicelli bij. Maak vervolgens wat kleine verpakkingen om mee te nemen en zet het in de vriezer.
Brood
Brood is gezond, maar overdrijf je koolhydraten niet. Er zit in veel voeding koolhydraten, dus wat je nodig hebt voor het lichaam is over het algemeen wel voorzien. Neem volkoren om ook de boterham tot nut te laten zijn. Maak er een sandwich van om het er ook nog wat feestelijker uit te laten zien.
Ingrediënten
- volkorenbrood
- kipfilet
- groene paprika
- radijs
- verse geitenkaas
- volkorenbrood
- filet american
- verse knoflook
- pesto
Bereiding
Beleg de ene snee brood om kipfilet of filet american, doe er vervolgens respectievelijk wat groene paprika stukjes en radijs of verse knoflook op en sluit de andere boterham met respectievelijk geitenkaas of wat groene pesto.
Sluit de boterham, druk deze wat aan en leg het even in de koeling. Een de sandwich niet te warm.
Salade
De salade is gezond en lekker. En prima mee te nemen voor de lunch. Maak de salade niet te nat aan, dat maakt het geheel niet lekkerder.
Ingrediënten
- gemengde salade
- cherrytomaatjes
- sjalotjes
- kastanje champignons
- kappertjes
- noorse garnalen (of rivierkreeftjes of zeevruchten)
- verse geitenkaas
- walnoten
Bereiding
Maak de salade aan met wat gehalveerde cherrytomaatjes, klein gemaakt sjalotjes en wat kastanje champignons. Doe er wat kappetjes bij en tenslotte wat garnalen (of variant).
Wil je het wat meer een volledige maaltijd laten zijn warm dan een stukje verse geitenkaas op in de oven of brokkel de koude geitenkaas over de salade. Wat kleingemaakt walnoten erbij en je hebt een complete maaltijd.