Borrelhapjes met fruit

Houd jij je verjaardag in de zomer, of wil je gewoon lekker een fris hapje? Lees dan vooral verder want in dit artikel vind u verschillende recepten voor lekkere borrelhapjes met fruit.

Bacon fruit rolletjes

Ingrediënten

  • 12 plakjes bacon
  • 1 handappel
  • 1 peer
  • 1 banaan
  • wat citroensap

Bereiding

Verwijder zo nodig het zwoerd van de bacon. Schil de vruchten en snijd de appel en de peer in gelijkmatige blokjes, de banaan in dikke schijfjes. Haal alles direct door het citroensap, opdat het niet verkleurt. Wikkel een plakje bacon om de vruchtenstukjes en prik er een cocktailprikker door. Zet ze op een licht ingevet blik of schaal in de voorverwarmde oven. Serveer ze direct.

Kalkoen abrikoos hapje

Ingrediënten

  • 24 gebruiksklare gedroogde abrikozen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 tl marmelade
  • 2 tl grove mosterd
  • 6 reepjes gerookte kalkoen, totaal circa 150 g
  • 1 tl olijfolie, extra vergine
  • fijngehakte verse gladde peterselie

Bereiding

Doe de abrikozen in een kommetje en meng het sinaasappelsap erdoor; dit voorkomt dat ze onder de grill aanbranden. Meng marmelade en mosterd. Bestrijk elk kalkoenreepje met wat van dit mengsel en knip de reepjes dan in de lengte door. Snijd vervolgens elk reepje overdwars door, zodat er totaal 24 reepjes zijn. Verwarm de grill voor op de middelste stand. Laat de abrikozen uitlekken. Wikkel om elke abrikoos een reepje kalkoen en steek dit vast met een cocktailprikker. Leg de hapjes op de grillplaat en bestrijk ze met wat olie. Gril ze aan beide kanten ongeveer 1 minuut, zodat de kalkoen net gaar is. Vul een kommetje met de hapjes en besprenkel ze desgewenst met fijngehakte peterselie. Serveer warm.

Bruschetta met aardbeien

Ingrediënten

  • 1 baguette, in 24 plakjes
  • 1 eetlepel boter, zacht
  • 200 gr verse aardbeien, in kleine stukjes
  • 4 eetlepels suiker, of zoveel als nodig

Bereiding

Verhit de grill voor. Smeer een dunne laag boter op elk plakje stokbrood. Leg de broodjes in een enkele laag op een bakplaat. Zet de bakplaat 1-2 minuten onder de grill, tot het brood licht geroosterd is. Lepel wat van de aardbeienblokjes op elke toast en strooi er dan suiker overheen. Zet de broodjes weer onder de grill tot de suiker is gekarameliseerd, in 3-5 minuten. Dien direct op.
© 2010 - 2024 Chrissie90, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gemakkelijke borrelhapjes: Rookvlees met roomkaas en wrapsBent u de standaard hapjes zoals een stukje kaas, worst en een komkommer helemaal zat en wilt u eens wat unieks op tafel…
Zelf gezonde borrelhapjes makenZelf gezonde borrelhapjes makenBorrelhapjes zijn van alle tijden. Namen de Eqyptenaren voor Christus fruit bij het drinken van wijn, de kasteelheren ha…
Borrelhapjes recepten voor de koude maandenBorrelhapjes recepten voor de koude maandenBorrelhapjes doen het altijd goed, zomer en winter. Alleen is de smaak in de zomer meestal net even anders als in de win…
Borrelhapjes van bladerdeegBorrelhapjes van bladerdeegBorrelhapjes doen het altijd goed en bladerdeeg borrelhapjes ook, maar we weten allemaal dat we voorzichtig met de blade…

Eiergerechten: 3 keer omeletEen omelet is een eenvoudig gerecht dat snel klaar is en dat aangepast kan worden naar ieders smaak. In dit artikel heb…
Zelf kruidnoten en speculaaspoppen makenSinterklaas komt er weer aan en de schappen liggen alweer vol met lekkers. Wilt u toch zelf uw lekkernijen maken? Dat ka…
Chrissie90 (28 artikelen)
Gepubliceerd: 02-11-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.