Borrelhapjes recepten voor de koude maanden

Borrelhapjes recepten voor de koude maanden Borrelhapjes doen het altijd goed, zomer en winter. Alleen is de smaak in de zomer meestal net even anders als in de winter. De zomermaanden kenmerken zich door wat lichter eten en dus ook de bijbehorende hapjes. De wintermaanden mag alles wat voller van smaak zijn. Enkele voorbeelden waar verder op gevarieerd kan worden.

Spiesen

Stokjes met wat ingrediënten geregen aan het stokje zien er leuk uit, geven weinig troep en kunnen heerlijk zijn. Enkele voorbeelden.

Ingrediënten 1

  • blokjes pittige 20+ kaas
  • blokjes augurk zoetzuur
  • zilveruitjes
  • blokjes salami
  • blokjes ananas
  • sherrytomaatjes

Ingrediënten 2

  • schijfjes mozzarella
  • blokjes augurk zuur
  • Amsterdamse uitjes
  • blokjes gekruide leverworst
  • stukjes rode paprika

Bereiding

Maak lange spiesen en doe de ingrediënten er om en om op, zodat het er ook qua kleur feestelijk uit ziet. Serveer er desgewenst een pittig sausje bij.

Ei

Borrelhapjes met ei kunnen heerlijk zijn maar ook machtig. Er zijn wel wat mogelijkheden om ei toch lekker te verwerken in borrelhapjes.

Ingrediënten 1

  • eieren
  • peper en zout
  • bieslook
  • rode ui
  • rode paprika

Bereiding

Maak enkele stevige omeletten welke wat bieslook en peper en zout toegevoegd krijgen, Als de omeletten klaar zijn in lange repen snijden en deze oprollen met wat schijfjes rode ui, stukjes groene paprika en een plak leverworst. Zet het rolletje vast met een prikker en stuif er wat aroma overheen. Klaar om te serveren.

Ingrediënten 2

  • eieren
  • peper en zout
  • bieslook
  • parmezaanse kaas
  • rode peper
  • uitgebakken spekjes
  • bladerdeeg cupjes (kant en klaar)

Bereiding

Maak roereieren klaar met wat peper en zout, bieslook, wat fijngemaakte rode peper en doe er als laatste wat uitgebakken spekjes doorheen. Vul de kleine bladerdeeg cupjes met het mengsel en strooi er -voordat het enkele minuten de oven in gaat- wat parmezaanse kaas overheen. Na enkele minuten oven eruit halen en een minuut of wat af laten koelen, daarna serveren.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gemakkelijke borrelhapjes: Rookvlees met roomkaas en wrapsBent u de standaard hapjes zoals een stukje kaas, worst en een komkommer helemaal zat en wilt u eens wat unieks op tafel…
Pittige borrelhapjes met rundergehaktPittige borrelhapjes met rundergehaktHet voordeel van rundergehakt is dat je het zo pittig kan maken met verschillende ingrediënten als je maar wilt. Het geh…
Gezonde borrelhapjesGezonde borrelhapjesBorrelhapjes heeft de naam vet en ongezond te zijn. Toch zijn er meer als voldoende lekkere, gezonde borrelhapjes te koo…
Bladerdeeg maken en lekkere bladerdeeg borrelhapjesBladerdeeg maken en lekkere bladerdeeg borrelhapjesBladerdeeg is populair en kant-en-klaar te koop in de supermarkt, maar toch willen we ook nog wel eens zelf bladerdeeg m…

Glutenvrije KwarktaartGlutenvrije KwarktaartMensen met een glutenintoleratie of allergie mogen geen granen tot zich nemen. Daar kan hun lichaam niet tegen en dit ui…
Koken met bier: probeer het eens met volgende recepten!Koken met bier: probeer het eens met volgende recepten!Bij het maken van een gerecht gaan we graag een extra toets geven door er een scheutje wijn bij te voegen, cognac of whi…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 05-12-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.