InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Kip, lekker voor de lunch en het diner

Kip, lekker voor de lunch en het diner

Kip, lekker voor de lunch en het diner Kip is er al jaren en valt bijna niet uit de keuken weg te denken en kip is gezond, dus past het ook prima in de gezonde keuken van nu. Verwerk kip tijdens een lekkere lunchsalade of sandwich of maak een romige kip klaar in de over voor het diner. Kip is multifunctioneel en erg lekker. Enkele voorbeelden waarop gevarieerd kan worden.

Kipsandwich

Ingrediënten

  • volkoren brood
  • Philadelphia light met basilicum
  • Vers gesneden kip als broodbeleg (dun gesneden)
  • Sherrytomaatje
  • Komkommer

Bereiding

Besmeer de boterhammen met Philadelphia (in plaats van boter) en leg er wat plakjes komkommer op en daarna een plakje kip. Vervolgens wat gehalveerde sherrytomaatjes en leg de andere besmeerde boterham er nu op. Druk het even aan en zet het geheel even in de koeling. Na 15 tot 20 minuten uit de koeling halen en in de vorm van sandwiches snijden.

Voor de liefhebber kan de komkommer ook vervangen worden door gehalveerde olijven en de tomaat door radijs.

Lunchsalade met kip

Ingrediënten

  • gekookte kipfilet
  • rucolasla
  • middengrote sappige tomaten
  • zwarte peper
  • lente uitjes
  • klein vers geitenkaasje
  • neutrale dressing op waterbasis

Bereiding

Maar de salade aan met een beetje dressing en meng het vervolgens met wat gesnipperde lente uitjes en plakjes tomaat. Wat peper er overheen en nogmaals goed mengen. De kip in wat water gekookt goed uit laten lekken en in kleine stukjes snijden en mengen door de salade. Doe er desgewenst nog een klein beetje dressing bij (de kip moet niet te droog smaken).
Als laatste kan het verse geitenkaasje na een minuutje in de oven op de salade gelegd worden.

Krokante kip uit de oven

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 400 gram broccoli of spruitjes
  • 2 dl halfvolle melk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram volkoren cornflakes
  • 1/2 theelepel Dijon mosterd
  • plantaardige olie
  • peper
  • 2 theelepels plantaardige olie

Bereiding

Meng de melk, citroensap, mosterd en peper in een kleine kom. Haal de kipfilet door het mengsel en draai de kipfilets er goed in. Maak nu de cornflakes klein en leg deze op bakpapier. Dan kan de kip met melkmengsel er doorheen gehaald worden. Druk het geheel stevig aan. Leg de kip nu op een bakplaat (bij voorkeur een bakplaat met anti-aanbaklaag) druppel er een theelepel olie overheen. Bak nu de kipfilets in de oven gedurende een kleine 10 minuten. Ze moeten dan een lichtbruine kleur gekregen hebben. Nog een keer diezelfde hoeveelheid olie er overheen druppelen en daarna nog een keer een kleine 10 minuten in de oven.

Intussen kan de broccoli (of spruitjes al naar gelang de smaak) gekookt zijn en kan de kip met de groenten geserveerd worden.

Lees verder

© 2010 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kip maar dan andersKip is gezond, kip is lekker er je kunt er prima mee variëren. Toch eten we het uit de pan of op de boterham veelal op d…
Montignac-recepten: mietaart met krab, kaaskletskoppen enz.Montignac-recepten: mietaart met krab, kaaskletskoppen enz.In dit artikel een aantal lekkere recepten geschikt voor de methode Montignac. De methode Motignac is geen dieet maar ee…
Kip in de maaltijdsaladeKip in de maaltijdsaladeKip wordt veelvuldig toegepast in de keuken. Het is eenvoudig klaar te maken en erg lekker. De wok leent zich ook uitste…
Kiprecepten, lekker en veelzijdigKip is niet meer weg te denken uit te keuken. Kip valt nagenoeg overal mee te combineren, lekker en veelzijdig.
MaaltijdsaladesMaaltijdsaladesIn de zomer doen de maaltijdsalades het altijd extra goed. Simpel klaar te maken, lekker en exact naar smaak aan te make…

Reageer op het artikel "Kip, lekker voor de lunch en het diner"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 01-08-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Magere maaltijden
Schrijf mee!