InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Kip in de maaltijdsalade

Kip in de maaltijdsalade

Kip in de maaltijdsalade Kip wordt veelvuldig toegepast in de keuken. Het is eenvoudig klaar te maken en erg lekker. De wok leent zich ook uitstekend voor kip. Enkele gezonde salades met kip waarmee uiteraard weer gevarieerd kan worden en die als volwaardige maaltijd kunnen dienen.

Kipsalade versie 1

Ingrediënten

  • 1 dubbele kipfilet
  • 1 zakje gemengde sla
  • enkele sherrytomaatjes
  • 1,5 eetlepel yogonaise
  • enkele cocktailuitjes
  • olijfolie
  • scheutje wijnazijn

Bereiding

Snij de kipfilet in kleine stukjes en wok de stukjes in een klein beetje olijfolie. Intussen de sla in een grote kom doen, voeg wat sherrytomaatjes en cocktailuitjes toe en meng dit met een scheutje wijnazijn. Even laten intrekken en als de kipfilet is afgekoeld deze toevoegen. Meng als laatste de salade met nog wat yogonaise.

Kipsalade versie 2

Ingrediënten

  • 8 kipvleugeltjes
  • 1 zakje krulsla
  • kerriesausje
  • enkele trostomaten
  • enkele sjalotjes
  • olijfolie
  • scheutje wijnazijn
  • 3 eieren
  • 1/2 komkommer
  • pijnboompitten

Bereiding

Wok de kipvleugeltjes in wat olijfolie en kook de eieren hard. De krulsla in een grote kom doen en enkele trostomaten en sjalotjes wassen en halveren. Voeg deze toe aan de sla en giet er wat wijnazijn bij. De kip af laten koelen, van de botjes plukken en leg de stukjes even in een kerriesausje. Daarna de stukjes kip toevoegen aan het slamengsel, samen met de pijnboompitten en goed mengen. De komkommer in stukjes snijden en de hardgekookte eieren. Deze om en om op het slamengsel leggen.

Kipsalade versie 3

Ingrediënten

  • 1 dubbele kipfilet
  • 1 krop ijsbergsla
  • 100 gram strikjespasta
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel notenolie
  • venkel
  • olijfolie
  • pijnboompitten

Bereiding

Maak kleine stukjes van de dubbele kipfilet en wok deze in een beetje olijfolie. Kook tegelijkertijd de pasta en rooster de pijnboompitjes kort. Intussen de krop sla schoonmaken en in een kom doen evenals de groene paprika en wat venkel. Als de kip en pasta klaar zijn, laten afkoelen en mengen door het slamengsel. Daarna wat pijnboompitjes erbij en met de notenolie mengen.

Lees verder

© 2009 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voorjaar en zomer ... de salades komen er weer aan!Voorjaar en zomer ... de salades komen er weer aan!In het voorjaar en de zomer zijn de frisse salades weer populair. Als het weer warmer wordt, hebben we behoefte aan lich…
Hete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjesHete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjesHete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjes. Ze vormen vaak het begin van een Thaise maaltijd of worden bij een diner ge…
Dieet en maaltijdsalade, salade is calorierijker dan patatDieet en maaltijdsalade, salade is calorierijker dan patatMedische wetenschappers bevelen aan om driekeer op een dag te eten. Daarbij worden ook aanbevelingen over de voedingspro…
Heerlijke eenpansgerechten met kipHeerlijke eenpansgerechten met kipSoms is het druk en heb je geen zin in al die pannen op het aanrecht, of je wil meerdere maaltijden klaar maken. Wat dan…

Reageer op het artikel "Kip in de maaltijdsalade"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 18-05-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Magere maaltijden
Schrijf mee!