Eenvoudige zoete desserts

Eenvoudige zoete desserts Vreemd, maar veel mensen besteden weinig tot geen aandacht aan het desserts. Als het al geserveerd wordt. Als men aan een toetje denkt komen veel mensen niet veel verder dan de vanille of chocolade vla uit het pak en mogelijk nog wat yoghurt. Met deze basisingrediënten en wat fruit kan je heel feestelijke toetjes maken. Zeker voor kinderen. Enkele voorbeelden. Zoetigheid doet het over het algemeen nog steeds het beste bij de meeste mensen en al helemaal bij kinderen. Hier rekening mee houdend zijn er leuke en lekkere desserts te serveren voor weinig geld.

Wat te doen met vla?

Veel mensen hebben de vanille en chocolade vla variant in huis. “Pimp” het wat op en het ziet er plotseling veel leuker uit.

Ingrediënten vla-variant 1

  • vanille en chocolade vla
  • aardbeien
  • poedersuiker
  • bastognekoek
  • gekleurde hagelslag

Bereiding

Maak in een kommetje een bodem van vanillevla en draai over de vanillevla wat chocolade vla (niet te veel). Maar wat aardbeien schoon en zet deze rechtop in het chocoladegedeelte. Strooi over de aardbeien wat poedersuiker en maak het af met wat gekleurde hagel over het hele bakje te strooien. Leg er een bastognekoekje bij voor wat extra smaak.

Ingrediënten vla-variant 2

  • vanille en chocolade vla
  • kiwi
  • bessen
  • speculaas
  • chocolade vlokken
  • slagroom

Bereiding

Maak een mix van de vanille en chocolade vla en doe ik dit een kommetje wat plakjes kiwi erbij. Maak wat bessen schoon en veerdeel deze over de vla en de kiwi. Maak een speculaasje klein en sprenkel dit er overheen. Nog wat chocolade vlokken erbij en een dotje slagroom in het midden om het af te maken.

Yoghurt of kwark als variant

Veel gezonder als vla is yoghurt en kwark (en neem dan de magere of halfvolle variant) en net zo lekker. Voor sommige alleen niet zoet genoeg. Door de juiste ingrediënten toe te voegen maak je dit toetje wat zoeter en prima geschikt als dessert.

Ingrediënten yoghurt variant 1

  • yoghurt of kwark
  • banaan
  • mandarijn
  • bessen
  • honing

Bereiding

Begin door wat honing door de yoghurt of kwark te doen. Wat sommige scherp aan dit product vinden, haal je weg door het iets te zoeten.
Door een banaan in plakjes te snijden, een mandarijn in partjes te verdelen en wat bessen erbij te doen krijg je een zachte mix van lekker fruit, wat zeker door kinderen goed gegeten wordt. Mix het voordat over de yoghurt of kwark gestrooid wordt.

Ingrediënten yoghurt varant 2

  • yoghurt of kwark
  • aardbeien
  • limoen
  • peer
  • kiwi
  • poedersuiker

Bereiding

Zoet de yoghurt door een mix van wat aardbeiensap en limoen door de yoghurt of kwark te mengen. Het geheel wordt nu zacht roze. Maak een groene kiwi schoon en maak plakjes. Leg deze verdeeld over de grote bak met yoghurt of kwark en leg op de kiwi gehalveerde aardbeien. Ze lijken er nu op te drijven. Nog wat kleine puntjes schoongemaakte peer erbij. Desgewenst kan je nog wat poedersuiker op de aardbei met kiwi strooien.

Lekker mixen?

Lekker mixen doe je door wat vanillevla met wat magere yoghurt te mengen. De yoghurt wordt minder scherp en de vla iets minder zoet.

Ingrediënten vanille vla met yoghurt

  • vanille vla
  • yoghurt
  • aardbeien
  • appel

Bereiding

Eenvoudig maar lekker is de vanille vla en yoghurt goed te mengen en leg wat plakjes appel in de oven, zodat deze een beetje warm kan worden. Leg de plakjes op het mengsel van yoghurt en vla en leg daarna wat gehalveerde aardbeien op de warme appel.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zoet fruit dessertsZoet fruit dessertsFruit is bij uitstek lekker om de maaltijd mee af te sluiten. Zoet, gezocht en heerlijk zijn de kernwoorden voor een des…
Taalgeschiedenis: toetjeTaalgeschiedenis: toetjeWe kennen een toetje als een gerecht na de maaltijd: een nagerecht. We eten iets na de maaltijd toe. De toetjes zoals we…
Wat is tiramisu?Wat is tiramisu?Tiramisu is een dessert dat pas in 1980 voor het eerst in kookboeken stond. Het is een heerlijk dessert dat niet moeilij…
Makkelijke toetjes; super snel en eenvoudig te makenMakkelijke toetjes; super snel en eenvoudig te makenEen lekker toetje maken kan een tijdrovende klus zijn. Bij bepaalde desserts zijn er allerlei ingewikkelde handelingen n…

Lekkere pannenkoeken bakken zonder ei en koemelkLekkere pannenkoeken bakken zonder ei en koemelkVoor veel mensen is een pannenkoek een echte traktatie, lekker met zoetigheid of juist hartig. Het is ook leuk om zelf p…
Kip, lekker voor de lunch en het dinerKip, lekker voor de lunch en het dinerKip is er al jaren en valt bijna niet uit de keuken weg te denken en kip is gezond, dus past het ook prima in de gezonde…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 09-08-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.