Eenvoudige zoete desserts
Vreemd, maar veel mensen besteden weinig tot geen aandacht aan het desserts. Als het al geserveerd wordt. Als men aan een toetje denkt komen veel mensen niet veel verder dan de vanille of chocolade vla uit het pak en mogelijk nog wat yoghurt. Met deze basisingrediënten en wat fruit kan je heel feestelijke toetjes maken. Zeker voor kinderen. Enkele voorbeelden.
Zoetigheid doet het over het algemeen nog steeds het beste bij de meeste mensen en al helemaal bij kinderen. Hier rekening mee houdend zijn er leuke en lekkere desserts te serveren voor weinig geld.
Wat te doen met vla?
Veel mensen hebben de vanille en chocolade vla variant in huis. “Pimp” het wat op en het ziet er plotseling veel leuker uit.
Ingrediënten vla-variant 1
- vanille en chocolade vla
- aardbeien
- poedersuiker
- bastognekoek
- gekleurde hagelslag
Bereiding
Maak in een kommetje een bodem van vanillevla en draai over de vanillevla wat chocolade vla (niet te veel). Maar wat aardbeien schoon en zet deze rechtop in het chocoladegedeelte. Strooi over de aardbeien wat poedersuiker en maak het af met wat gekleurde hagel over het hele bakje te strooien. Leg er een bastognekoekje bij voor wat extra smaak.
Ingrediënten vla-variant 2
- vanille en chocolade vla
- kiwi
- bessen
- speculaas
- chocolade vlokken
- slagroom
Bereiding
Maak een mix van de vanille en chocolade vla en doe ik dit een kommetje wat plakjes kiwi erbij. Maak wat bessen schoon en veerdeel deze over de vla en de kiwi. Maak een speculaasje klein en sprenkel dit er overheen. Nog wat chocolade vlokken erbij en een dotje slagroom in het midden om het af te maken.
Yoghurt of kwark als variant
Veel gezonder als vla is yoghurt en kwark (en neem dan de magere of halfvolle variant) en net zo lekker. Voor sommige alleen niet zoet genoeg. Door de juiste ingrediënten toe te voegen maak je dit toetje wat zoeter en prima geschikt als dessert.
Ingrediënten yoghurt variant 1
- yoghurt of kwark
- banaan
- mandarijn
- bessen
- honing
Bereiding
Begin door wat honing door de yoghurt of kwark te doen. Wat sommige scherp aan dit product vinden, haal je weg door het iets te zoeten.
Door een banaan in plakjes te snijden, een mandarijn in partjes te verdelen en wat bessen erbij te doen krijg je een zachte mix van lekker fruit, wat zeker door kinderen goed gegeten wordt. Mix het voordat over de yoghurt of kwark gestrooid wordt.
Ingrediënten yoghurt varant 2
- yoghurt of kwark
- aardbeien
- limoen
- peer
- kiwi
- poedersuiker
Bereiding
Zoet de yoghurt door een mix van wat aardbeiensap en limoen door de yoghurt of kwark te mengen. Het geheel wordt nu zacht roze. Maak een groene kiwi schoon en maak plakjes. Leg deze verdeeld over de grote bak met yoghurt of kwark en leg op de kiwi gehalveerde aardbeien. Ze lijken er nu op te drijven. Nog wat kleine puntjes schoongemaakte peer erbij. Desgewenst kan je nog wat poedersuiker op de aardbei met kiwi strooien.
Lekker mixen?
Lekker mixen doe je door wat vanillevla met wat magere yoghurt te mengen. De yoghurt wordt minder scherp en de vla iets minder zoet.
Ingrediënten vanille vla met yoghurt
- vanille vla
- yoghurt
- aardbeien
- appel
Bereiding
Eenvoudig maar lekker is de vanille vla en yoghurt goed te mengen en leg wat plakjes appel in de oven, zodat deze een beetje warm kan worden. Leg de plakjes op het mengsel van yoghurt en vla en leg daarna wat gehalveerde aardbeien op de warme appel.