Kip maar dan anders
Kip is gezond, kip is lekker er je kunt er prima mee variëren. Toch eten we het uit de pan of op de boterham veelal op dezelfde manier. Hierbij enkele recepten om kip op een andere manier toe te passen.
Kipsalade voor op toast
Ingrediënten
- 2 middelgrote kipfilets (bij voorkeur grillen en anders bakken in olijfolie)
- 1 rode paprika
- 3 hard gekookte eieren
- 4 eetlepels yogonaise
- kappertjes
- 1 eetlepel groene pesto
- 1 klein blikje tomatenpuree
- peper en zout
Bereiding
Als de kipfilets is afgekoeld (van de grill of gebakken) in kleine stukjes maken en de yogonaise, pesto en tomatenpuree toevoegen en goed mengen. Maak de schoongemaakte paprika in zo klein mogelijke stukjes en voeg deze ook toe samen met wat kappertjes (niet te veel). Voeg wat peper en zout toe naar smaak en zet het geheel een half uur in de koeling. Smeer dan de toastjes met de kipsalade en leg er ter garnering een plakje hardgekookt ei op.
Kippasteitje
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 rode ui
- 2 eieren
- olijfolie
- bloem
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel boter
- peper en zout
Bereiding
Bak de kipfilets in de olijfolie en voeg de ui kleingemaakt toe. Als de kipfilets is afgekoeld in heel kleine stukjes snijden.
Leg de plakjes bladerdeeg klaar (ze moeten dus ontdooit zijn).
De vormpjes voor de oven klaarzetten en heel licht insmeren met boter en strooi er wat bloem over. Leg nu de bladerdeeg velletjes in de vormpjes. Tegelijkertijd de kip met wat peper en zout naar smaak in het vormpje leggen en een sausje maken van de knoflook (kleingemaakt), crème fraiche en de klopt)eieren (losgeklopt). Vul de vormpjes verder tot bijna onder de rand en zet ze zo’n half uur in de oven (ca. 200 graden).
Kipwraps
Ingrediënten
- 10 wraps
- 3 dubbele kipfilets
- 2 uien
- 100 gram worteltjes
- 40 gram kappertjes
- half bosje peterselie
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Bereiding
Maak van de kipfilets in reepjes en maak de ui en peterselie klein. Doe de olijfolie in de wok en breng het geheel op temperatuur. Voeg de kipfilets en ui toe en laat dit even staan (af en toe doorroeren). Maak de worteltjes klein en voeg dit vervolgens samen met de peterselie, kappertjes en peper en zout naar smaak toe aan de kip.
Tegelijkertijd even (20/25 seconden) de wraps verwarmen in de magnetron en de vulling op de wraps leggen en oprollen.