Kiprecepten, lekker en veelzijdig
Kip is niet meer weg te denken uit te keuken. Kip valt nagenoeg overal mee te combineren, lekker en veelzijdig.
Kiprolletjes met mosterd
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 middelgrote kipfilets
- 16 plakken gerookt mager spek
- 2 eetlepels (pittige) mosterd
- 4 middelgrote tomaten
- 250 gr champions
- 250 ml bearnaisesaus
- Bakboter
- 1 eetlepel paneermeel
- Peper en zout, kipkruiden
Bereiding
De 4 kipfilets in repen snijden en goed kruiden met de kipkruiden. Leg op iedere spekreep een reep gesneden kip en rol het in elkaar. Voor de stevigheid vastzetten met een cocktailprikker en bakken.
De tomaten eerst met peper en zout bestrooien en daarna met paneermeel. Leg er wat boter op en verwarm het in de oven.
In de tussentijd de bearnaisesaus met de mosterd tot een lekkere saus maken en verwarmen en de champignons bestrooien met peper en zout en vervolgens bakken.
Als de kip gaar is kunnen alle afzonderlijke ingrediënten op het bord gereserveerd worden.
Kip met spinazie en ham
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 grote kipfilets
- 400 gr. spinazie
- 4 grote plakken ham
- 1 rode ui
- cème fraîche
- peper en zout
- bakolie
Bereiding
De kipfilets door midden snijden en zo plat mogelijk maken. Snij daarna de ham in kleine reepjes en de ui in kleine stukjes.
Start met de kipfilets te bakken in de olie. Verwarm tegelijkertijd olie in de hapjespan en begin met de ui in de pan te fruiten, daarna de ham toevoegen en kort bakken. Voeg daarna de uitgelekte spinazie toe en laat dit zo’n 5 minuten met deksel staan.
Overtollig vocht weggooien en wat cème fraîche toevoegen.
Als de kip klaar is kan de inhoud van de hapjespan “uitgesmeerd” worden op de kipfilets, op smaak gebracht worden met peper en zout en oprollen. Voor de stevigheid een cocktailprikker door de kipfilet steken.
Salade kip met broccoli
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 grote kipfilets
- 200 gr. volkorenrijst
- 400 gr. broccoliroosjes
- 2 hardgekookte eieren
- 3 eetlepels halvanaise (of op basis van yoghurt)
- peper en zout
- 4 sherrytomaten
- 1 kleine ui
- 2 klein bouillontablet
Bereiding
Kook de rijst en laat 1 bouillontablet oplossen en laat het daarna afkoelen. Kook de broccoli, voeg ook hier 1 bouillontablet toe en laat de roosjes afkoelen.
Kook de kipfilets in het vocht van de broccoli (ca. 15 min.) en na het afkoelen in reepjes snijden. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Voeg de grote schaal de rijst, kip en klein gemaakte ui bij elkaar, doe de halvanaise er doorheen. Op de borden de salade serveren met apart de roosjes broccoli, enkele tomaatjes en klein gemaakte eieren.
Smakelijk eten!!!