Rundertartaar ook lekker in de zomer
Rundertartaar heeft toch meer van de winter dan van de zomer en eigenlijk is dit onterecht. Want rundertartaar is erg veelzijdig, luchtig vlees, mager en bovenal erg lekker. Desgewenst met wat meer specerijen nog iets pittiger te maken en prima voor de lunch of avondmaaltijd. Zelfs als avondhapje zijn er nog mogelijkheden. Enkele mogelijkheden voor de lunch en het diner. Serveer de tartaar met water, een stevige rode wijn voor de avondmaaltijd en een lunchtig droge wijn voor de lunch.
Lunch
Sandwich
- rundertartaar
- waldkornbrood
- hüttenkäse
- tomaat
- rucolasla
- zwarte peper
Bereiding
Neem enkele sneetjes waldkornbrood en smeer deze in met een dun laagje hüttenkäse. Doe intussen de tartaartjes in de grill, zodat er eventueel vet goed uit kan lopen, en strooi er wat zwarte peper overheen. Op de hüttenkäse wat rucolasla leggen dan wat plakjes tomaat en als laatste de plakken rundertartaar (warm) op de tomaat leggen. Leg de boterham dicht en snij deze diagonaal door en serveer de sandwich.
Broodje
- rundertartaar
- tarwebolletjes
- kruidenkaas
- groene paprika
- olijfolie
- zwarte peper
Bereiding
Maak de rundertartaar los en bak deze in wat olijfolie rul en strooi er naar wens wat zwarte peper over. Smeer intussen op het broodje wat kruidenkas en snij wat schijfjes paprika (wel heel laten). Leg deze op de ene helft van het broodje en leg in de schijf paprika de rul gebakken rundertartaar. Leg de andere helft van het besmeerde bolletje er nu op en serveer het.
Diner
Aardappelsalade
- rundertartaar
- aardappelen
- yogonaise (of gelijksoortig product)
- cayennepeper
- basilicum
- olijfolie
Bereiding
Kook de aardappelen zodat er nog blokjes van gemaakt kunnen worden. Intussen kan de tartaar in de olijfolie ruil gebakken worden. Voeg voor de smaak wat cayennepeper toe.
Als de aardappelen klaar zijn af laten koelen en in blokjes snijden. Vervolgens de verse basilicum klein snijden en maak een papje van de basilicum met yogonaise. Als het goed gemengd is kunnen de aardappelblokjes erbij. Als de rundertartaar is afgekoeld kan deze er ook bij en meng het geheel goed. Het kan zo geserveerd worden maar met een stukje volkorenstokbrood met kruidenkaas is het ook lekker.
Broccoli
- rundertartaar
- rood pepertje
- olijfolie
- broccoli
- pasta naar smaak (alleen geen spaghetti)
- geitenkaas
Bereiding
Kook de roosjes broccoli beetgaar evenals de pasta. De rundertartaar kan in wat olijfolie rul gebakken worden Maak het wat pittiger door een rood pepertje schoon te maken en kleingemaakt toe te voegen aan de tartaar.
Als de pasta en broccoli gaar zijn afgieten en samenvoegen. Stoom het goed droog en doe er dan de tartaar bij (laat het geheel lauw worden en voeg dan de brokken verse geitenkaas toe. Direct gereed om te serveren.