InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Ingepakte borrelhapjes, feestelijk, lekker en gezond

Ingepakte borrelhapjes, feestelijk, lekker en gezond

Ingepakte borrelhapjes, feestelijk, lekker en gezond De borrelhapjes blijven mateloos populair, maar dat neemt niet weg dat de vette frituurhap langzaam terrein aan het verliezen is. De gezonde borrelhapjes nemen in populariteit toe. Als we nog frituurspullen kopen, nemen al steeds vaker de biofrituur. Gelukkig daarnaast bedenken we steeds meer lekkere en gezonde hapjes met soms vernieuwende ingrediënten. We kunnen deze hapjes ook feestelijk inpakken. Hierbij enkele voorbeelden waar desgewenst ook op gevarieerd kan worden.

Rauwe ham met mozzarella

Ingrediënten

  • enkele plakken rauwe ham
  • mozzarella
  • enkele lange stengels bieslook
  • zwarte olijven
  • enkele trostomaatjes

Bereiding

Leg een plak rauwe ham op een plat bord, leg er een halve trostomaat en een gehalveerde olijf op. Verdeel er dan wat mozzarella over en vouw de plak ham goed dicht. Doe er een spriet bieslook omheen, leg er een knoopje in serveer een pakketje.

Kip met veldsla en sojasaus

Ingrediënten

  • gekookte kip
  • sojasaus
  • veldsla
  • verse koriander
  • enkele rijstvellen

Bereiding

Kook de kip in heet water, laat deze afkoelen en week de rijstvellen in de tussentijd net zolang tot ze zacht zijn. Als de kip koud is in kleine stukjes verdelen en meng het in wat sojasaus en doe daar wat koriander bij. Leg de rijstvellen nu op een glad vlak en leg hier wat sla en kip (in de sojasaus gemarineerd) op en vouw het tenslotte goed dicht.

Ei met tonijn

Ingrediënten

  • enkele eieren
  • halvanaise
  • tonijn op waterbasis
  • rode pepersaus
  • bieslook

Bereiding

Kook enkele grote eieren hard en laat ze afkoelen. Snij het kapje eraf en haal het eigeel eruit. Maar een sausje van het eigeel met wat halvanaise, rode pepersaus en uitgelekte tonijn. Vul het ei met het mengsel en leg er wat stukjes bieslook op. Als laatste het kapje weer op het ei zetten.

Tomaat met rundertartaar en spinazie

Ingrediënten

  • rundertartaar
  • middelgrote tomaten
  • olijfolie
  • ei
  • peper
  • spinazie

Bereiding

Kook de spinazie en laat deze goed uitlekken en tegelijkertijd het rundertartaar rul bakken in wat olijfolie en af laten koelen. Vervolgens het kapje van de tomaat snijden en de vulling uit de tomaat halen. Als zowel de spinazie als het tartaar afgekoeldis, deze met peper naar smaak goed mengen en de tomaat vullen met het mengsel. Een plakje hardgekookt ei kan het dakje van de tomaat vormen.

Lees verder

© 2010 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Recepten borrelhapjesRecepten borrelhapjesBorrelhapjes kunnen heel complex zijn en veel tijd vergen om klaar te maken, maar ju kunt ook kijken wat je allemaal in…
Zelf gezonde borrelhapjes makenZelf gezonde borrelhapjes makenBorrelhapjes zijn van alle tijden. Namen de Eqyptenaren voor Christus fruit bij het drinken van wijn, de kasteelheren ha…
Borrelhapjes - met kaasKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…
Borrelhapjes recepten voor de koude maandenBorrelhapjes recepten voor de koude maandenBorrelhapjes doen het altijd goed, zomer en winter. Alleen is de smaak in de zomer meestal net even anders als in de win…
High Tea, maar dan anders!High Tea, maar dan anders!Gezellig een dagje bijkletsen met vrienden? Maak dan eens een High Tea met lekkere hapjes! Met de volgende hapjes heb ik…

Reageer op het artikel "Ingepakte borrelhapjes, feestelijk, lekker en gezond"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Laatste update: 06-12-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Snacks
Schrijf mee!