Ingepakte borrelhapjes, feestelijk, lekker en gezond

Ingepakte borrelhapjes, feestelijk, lekker en gezond De borrelhapjes blijven mateloos populair, maar dat neemt niet weg dat de vette frituurhap langzaam terrein aan het verliezen is. De gezonde borrelhapjes nemen in populariteit toe. Als we nog frituurspullen kopen, nemen al steeds vaker de biofrituur. Gelukkig daarnaast bedenken we steeds meer lekkere en gezonde hapjes met soms vernieuwende ingrediënten. We kunnen deze hapjes ook feestelijk inpakken. Hierbij enkele voorbeelden waar desgewenst ook op gevarieerd kan worden.

Rauwe ham met mozzarella

Ingrediënten

  • enkele plakken rauwe ham
  • mozzarella
  • enkele lange stengels bieslook
  • zwarte olijven
  • enkele trostomaatjes

Bereiding

Leg een plak rauwe ham op een plat bord, leg er een halve trostomaat en een gehalveerde olijf op. Verdeel er dan wat mozzarella over en vouw de plak ham goed dicht. Doe er een spriet bieslook omheen, leg er een knoopje in serveer een pakketje.

Kip met veldsla en sojasaus

Ingrediënten

  • gekookte kip
  • sojasaus
  • veldsla
  • verse koriander
  • enkele rijstvellen

Bereiding

Kook de kip in heet water, laat deze afkoelen en week de rijstvellen in de tussentijd net zolang tot ze zacht zijn. Als de kip koud is in kleine stukjes verdelen en meng het in wat sojasaus en doe daar wat koriander bij. Leg de rijstvellen nu op een glad vlak en leg hier wat sla en kip (in de sojasaus gemarineerd) op en vouw het tenslotte goed dicht.

Ei met tonijn

Ingrediënten

  • enkele eieren
  • halvanaise
  • tonijn op waterbasis
  • rode pepersaus
  • bieslook

Bereiding

Kook enkele grote eieren hard en laat ze afkoelen. Snij het kapje eraf en haal het eigeel eruit. Maar een sausje van het eigeel met wat halvanaise, rode pepersaus en uitgelekte tonijn. Vul het ei met het mengsel en leg er wat stukjes bieslook op. Als laatste het kapje weer op het ei zetten.

Tomaat met rundertartaar en spinazie

Ingrediënten

  • rundertartaar
  • middelgrote tomaten
  • olijfolie
  • ei
  • peper
  • spinazie

Bereiding

Kook de spinazie en laat deze goed uitlekken en tegelijkertijd het rundertartaar rul bakken in wat olijfolie en af laten koelen. Vervolgens het kapje van de tomaat snijden en de vulling uit de tomaat halen. Als zowel de spinazie als het tartaar afgekoeldis, deze met peper naar smaak goed mengen en de tomaat vullen met het mengsel. Een plakje hardgekookt ei kan het dakje van de tomaat vormen.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Caloriearme borrelhapjes, hapjes voor een gezond dieetCaloriearme borrelhapjes, hapjes voor een gezond dieetHet kan zo gezellig zijn. Op een mooie zomeravond gezellig in de tuin of in de winter bij de open haard, het drinken van…
Recepten borrelhapjesRecepten borrelhapjesBorrelhapjes kunnen heel complex zijn en veel tijd vergen om klaar te maken, maar ju kunt ook kijken wat je allemaal in…
Zelf gezonde borrelhapjes makenZelf gezonde borrelhapjes makenBorrelhapjes zijn van alle tijden. Namen de Eqyptenaren voor Christus fruit bij het drinken van wijn, de kasteelheren ha…
Borrelhapjes - met kaasKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…

Hartige bagels: met gegrilde kip, kaas of visHartige bagels: met gegrilde kip, kaas of visBagels kun je op allerlei manieren beleggen. Kipfilet op een heerlijke bagel of juist pesto met gesmolten kaas. Wat alti…
Sheikh al-Mahshi oftewel de Gevulde SheikhEen klassiek en geliefd gerecht uit de Libanese en Syrische keuken, waarbij kleine courgettes gevuld worden met een vuls…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 06-12-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.