Heerlijke simpele recepten wat snel gemaakt is
Een heerlijke gevulde omelet. dit recept is afgestemt voor 2 personen.... de omelet bevat per portie zo'n circa 340 kcal..
Gevulde omelet
Ingrediënten:
- 200 gram peultjes
- 2 eieren
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 2 theelepels olijfolie
- 1 zakje voorgekookte rijst (250 gram)
- 1 a 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel chilisaus
- 3 eetlepels japanse sojasaus ( of ketjap manis)
werkwijze:
Peultjes in ruim water met zout in 3 a 4 minuten beetgaar koken en afgieten. In kom eieren met bosuitjes, olijfolie, ½ theelepels zout en peper loskloppen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. In grote koekenpan olie verhitten en van eimengsel dunne omelet bakken. In kommetje chilisaus met sojasaus en 1 eetlepel water losroeren. Warme rijst-peultjes mengsel erop scheppen en omelet dubbelvouwen. Chilisaus apart erbij serveren.
Zalmcurry
Een heerlijk recept: zalmcurry. Het recept is afgestemd voor 4 personen en hij bevat per portie circa 175 kcal.
Ingrediënten
- 400 gram zalmfilet
- 2 uien, gesnipperd
- 400 gram peultjes of sugarsnaps
- 1 eetlepel rode currypasta (supermarkt)
- 2 dl magere yoghurt
- zout, peper
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olijfolie
Werkwijze
Snijd de zalm in blokjes en wrijf deze in met citroensap, zout en peper. Verhit de olie in de pan, fruit de ui glazig, bak de currypasta 1 minuut mee en voeg de zalmblokjes toe. Vijf minuten bakken. Giet de yoghurt erbij en laat doorwarmen, niet koken. Blancheer de schoongemaakte en gehalveerde peultjes vijf minuten in een pan kokend water. Laten uitlekken en door de viscurry roeren. Lekker met een komkommersalade en gekookte aardappelen.
Gegrilde tonijn met peultjes
Heerlijke gegrilde tonijn met peultjes, het recept is afgestemd op 4 personen, en het bevat per portie zo'n circa 420 kcal.
Ingrediënten:
- 4moten tonijn a ca 100 gram
- 1 uitjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels tomatenketchup
- 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
- 75 gram zachte halvarine
- peper en zout
- 700 gram peultjes
- 400 gram gekookte lintmacaroni (tagliatelle)
werkwijze:
kook de peultjes beetgaar. Kook ook de lintmacaroni beetgaar. Snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin het uitje en de knoflook op laag vuur in 3-4 minuten goudbruin. Voeg daarna de tomatenketchup toe en stoof het geheel al roerend nog 2 minuten. Laat het daarna afkoelen. Meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte halvarine en een mespunt peper en zout. Bestrooi de tonijn met peper en zout. Bak de moten tonijn kort om in de overige olijfolie. Leg de tonijnmoten op 4 borden en schep de tomatenboter erop. Serveer de peultjes er bij.
Knoflooksaus
Een heerlijke knoflooksaus recept, hij is ook nog eens erg gezond. En hij hij bevat maar liefst per eetlepel circa 30 kcal. Super makkelijk en snel te bereiden echt een genot op je bord.
Knoflooksaus is het meest populaire saus tijdens feestjes of bij een bbq. Het is ook nog eens super makkelijk te maken en staat binnen no-time op tafel. Daarnaast bevat dit recept weinig calorieën en past daarom ook binnen een verantwoord dieet.
Ingrediënten:
- 5 eetlepels magere sladressing op yoghurtbasis
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel verse gehakte peterselie
Recept:
Meng de sladressing met geperste knoflook, de knoflookpoeder en gahakte peterselie.
Is de saus te dik? Roer er dan een eetlepel water door.
Stroganoffsaus
Een heerlijke stroganoffsaus, deze saus is erg gezond! en bevat per eetlepel maar zo'n circa 45 kcal!!
Ingrediënten:
- 2 grote uien
- 1 rode paprika
- 250 gram champignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 2 blikjes tomatenpuree
- groetenbouillonblokjes
- scheutje cognac
- paar druppels worchestershiresauce
- 250 ml demi creme fraiche
Werkwijze:
Snijd de champignons in plakjes en snipper de uien. Maak de paprika schoon en snijd de paprika in kleine stukjes. Fruit de ui samen met de knoflook in wat olijfolie aan en bak daarna de champignons en paprika samen met de ui even kort. Afblussen met een flinke beker water en bouillonblokjes erdoorheen roeren. Doe de tomatenpuree erbij zodat de saus gaat binden, maak de saus op smaak met een scheut cognac en een paar druppels worchestershiresauce. Zet het vuur laag en roer de demi crème fraiche er door heen.