Heerlijke simpele recepten wat snel gemaakt is

Heerlijke simpele recepten wat snel gemaakt is Een heerlijke gevulde omelet. dit recept is afgestemt voor 2 personen.... de omelet bevat per portie zo'n circa 340 kcal..

Gevulde omelet

Ingrediënten:

  • 200 gram peultjes
  • 2 eieren
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 zakje voorgekookte rijst (250 gram)
  • 1 a 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 3 eetlepels japanse sojasaus ( of ketjap manis)

werkwijze:

Peultjes in ruim water met zout in 3 a 4 minuten beetgaar koken en afgieten. In kom eieren met bosuitjes, olijfolie, ½ theelepels zout en peper loskloppen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. In grote koekenpan olie verhitten en van eimengsel dunne omelet bakken. In kommetje chilisaus met sojasaus en 1 eetlepel water losroeren. Warme rijst-peultjes mengsel erop scheppen en omelet dubbelvouwen. Chilisaus apart erbij serveren.

Zalmcurry

Een heerlijk recept: zalmcurry. Het recept is afgestemd voor 4 personen en hij bevat per portie circa 175 kcal.

Ingrediënten

  • 400 gram zalmfilet
  • 2 uien, gesnipperd
  • 400 gram peultjes of sugarsnaps
  • 1 eetlepel rode currypasta (supermarkt)
  • 2 dl magere yoghurt
  • zout, peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie

Werkwijze

Snijd de zalm in blokjes en wrijf deze in met citroensap, zout en peper. Verhit de olie in de pan, fruit de ui glazig, bak de currypasta 1 minuut mee en voeg de zalmblokjes toe. Vijf minuten bakken. Giet de yoghurt erbij en laat doorwarmen, niet koken. Blancheer de schoongemaakte en gehalveerde peultjes vijf minuten in een pan kokend water. Laten uitlekken en door de viscurry roeren. Lekker met een komkommersalade en gekookte aardappelen.

Gegrilde tonijn met peultjes

Heerlijke gegrilde tonijn met peultjes, het recept is afgestemd op 4 personen, en het bevat per portie zo'n circa 420 kcal.

Ingrediënten:

  • 4moten tonijn a ca 100 gram
  • 1 uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 75 gram zachte halvarine
  • peper en zout
  • 700 gram peultjes
  • 400 gram gekookte lintmacaroni (tagliatelle)

werkwijze:

kook de peultjes beetgaar. Kook ook de lintmacaroni beetgaar. Snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin het uitje en de knoflook op laag vuur in 3-4 minuten goudbruin. Voeg daarna de tomatenketchup toe en stoof het geheel al roerend nog 2 minuten. Laat het daarna afkoelen. Meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte halvarine en een mespunt peper en zout. Bestrooi de tonijn met peper en zout. Bak de moten tonijn kort om in de overige olijfolie. Leg de tonijnmoten op 4 borden en schep de tomatenboter erop. Serveer de peultjes er bij.

Knoflooksaus

Een heerlijke knoflooksaus recept, hij is ook nog eens erg gezond. En hij hij bevat maar liefst per eetlepel circa 30 kcal. Super makkelijk en snel te bereiden echt een genot op je bord.

Knoflooksaus is het meest populaire saus tijdens feestjes of bij een bbq. Het is ook nog eens super makkelijk te maken en staat binnen no-time op tafel. Daarnaast bevat dit recept weinig calorieën en past daarom ook binnen een verantwoord dieet.

Ingrediënten:

  • 5 eetlepels magere sladressing op yoghurtbasis
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel verse gehakte peterselie

Recept:

Meng de sladressing met geperste knoflook, de knoflookpoeder en gahakte peterselie.
Is de saus te dik? Roer er dan een eetlepel water door.

Stroganoffsaus

Een heerlijke stroganoffsaus, deze saus is erg gezond! en bevat per eetlepel maar zo'n circa 45 kcal!!

Ingrediënten:

  • 2 grote uien
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • groetenbouillonblokjes
  • scheutje cognac
  • paar druppels worchestershiresauce
  • 250 ml demi creme fraiche

Werkwijze:

Snijd de champignons in plakjes en snipper de uien. Maak de paprika schoon en snijd de paprika in kleine stukjes. Fruit de ui samen met de knoflook in wat olijfolie aan en bak daarna de champignons en paprika samen met de ui even kort. Afblussen met een flinke beker water en bouillonblokjes erdoorheen roeren. Doe de tomatenpuree erbij zodat de saus gaat binden, maak de saus op smaak met een scheut cognac en een paar druppels worchestershiresauce. Zet het vuur laag en roer de demi crème fraiche er door heen.
© 2007 - 2024 Modelb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Heerlijke simpele recepten die snel klaar zijnHeerlijke simpele recepten die snel klaar zijnHeerlijke simpele recepten die binnen een handomdraai gemaakt zijn, ideaal voor feestjes of gewoon wanneer u niet zo vee…
Tonijn recepten - BlikTonijn recepten - BlikTonijn recepten en tips om dit goedkope maar oh zo lekkere visje op tafel te presenteren. Met een simpel blik tonijn kan…
Recepten met pasta, groenten, champignons en tonijnRecepten met pasta, groenten, champignons en tonijnTwee lekkere recepten met pasta. Bij het eerste recept is de pasta gecombineerd met courgettes en tomaten, lekker en gez…
Hoe houd je peultjes knapperig? Kooktips voor peultjesHoe houd je peultjes knapperig? Kooktips voor peultjesPeultjes of sugar snaps zijn een groente die je bij veel gerechten kunt eten. Vaak worden ze niet op de juiste wijze ber…

Italiaanse snel-klaar-maaltijdsalade met kikkererwtenItaliaanse snel-klaar-maaltijdsalade met kikkererwtenTypisch een gerecht als u na het werk geen tijd of zin hebt om uitgebreid te koken. Ook heel lekker op warme zomerdagen.…
Cholesterolarme appelcakeCholesterolarme appelcakeHoge bloeddruk, te hoog cholesterol, te veel suiker... degenen die op hun gezondheid letten, zullen daar terdege rekenin…
Modelb (25 artikelen)
Laatste update: 24-06-2016
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.