InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Thaise kip met cashew Gai Pad Med Mamuang Himaphan

Thaise kip met cashew Gai Pad Med Mamuang Himaphan

Thaise kip met cashew Gai Pad Med Mamuang Himaphan Kip met cashewnoten wordt ook in Nederland wel gemaakt. Maar dan is het een 1,2 3 gerechtje dat snel klaar is. Deze Thaise Cashew Kip vergt behoorlijk wat tijd en inspanning, maar het resultaat is er dan ook naar. Een gewone kip met cashewnoten komt er dan waarschijnlijk niet meer in bij u. Maak dus eens Thaise kop met Cashew noten of te wel Gai Pad Med Mamuan Himaphan. Het is heerlijk!

Cashewnoot die terug gaat naar de tuin van Eden

De beste cashewnoten komen overigens van Thailand, vooral van het eiland Phuket. Mamuang himaphan betekent cashewnoot, maar Himaphans originele betekenis gaat terug naar de Tuin van Eden. Deze cashewnoot lijkt ook op een kleine mango. Deze Thaise cashew kip wordt in 3 onderdelen bereid.

Ingrediënten stap 1

  1. 1/2 pond kip, dun gesneden
  2. 1 eetlepel tapioca bloem
  3. 1 theelepel rijstwijn
  4. 1 eetlepel Golden Mountain Sauce

Bereiding stap 1

  • Schudt de kip, met de tapioca bloem, de rijstwijn en de Golden Mountain saus.
  • Marineer dit in ieder geval 10 minuten.

Ingrediënten stap 2

  1. 3/4 kop plantaardige olie
  2. 1/2 kop hele gedroogde chili pepers
  3. 1/4 kop witte of gele cup uien in stukken gesneden
  4. 1/4 kop paprika, in stukken gesneden
  5. 1/2 kop water kastanjes
  6. 3 lente uitjes in stukjes van 1 centimeter

Bereiding stap 2

  • Verhit de olie in een wok.
  • Voeg de kip toe tot hij bruin en stevig is
  • Haal de kip dan uit de wok en leg het op een bord met keukenpapier
  • Giet de meeste olie uit de pan, maar laat zoín 3 eetlepels in de pan
  • Bak daarin in de gedroogde chiliís tot ze knapperig zijn
  • Voeg de uien en de paprika toe
  • Bak ze toe ze zacht zijn geworden
  • Haal ook deze ingrediënten uit de pan en leg ze bij de kip op het bord

Ingrediënten stap 3

  1. 2 theelepels tapioca bloem
  2. 2 eetlepels witte azijn
  3. 2 theelepels oester saus
  4. 1 eetlepel sriracha saus (verkrijgbaar bij de toko)
  5. 2 eetlepels Thaise ketchup
  6. 2 theelepels Golden Mountain Sauce
  7. 2 eetlepels suiker
  8. 1 eetlepel lichte soja saus
  9. 2 theelepels sesam olie
  10. 1/2 theelepel zout
  11. 1/4 theelepel Thaise peper poeder
  12. 1 eetlepel van de gebakken chili die eerder is bereid
  13. 5 eetlepel water
  14. 1/2 kop cashewnoten (maar meer mag natuurlijk ook, gelang de smaak)

Bereiding stap 3

  • Meng alle ingrediënten in een schaal
  • Verhit het mengsel dan in een wok tot het dikker wordt (voeg wat water toe als hij te dik wordt)
  • Voeg de gebakken kip toe
  • Doe er dan de rest van de gebakken groenten bij
  • Doe er op het laatst de cashewnoten bij, de waterkastanjes en de lente uitjes
  • Roer een ogenblik en haal het gerecht dan direct van het vuur
  • Serveer op een bord met gestoomde jasmijn rijst
© 2009 - 2019 Singalees, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Thais Waterval rundvlees Neua Yang Nam Tok en Tom Yum GoongIn het Thais betekent nam tok een waterval. Het gerecht wordt traditioneel bereid op een barbecue waarbij de sappen op d…
Thaise salade met gegrilde vis en Thaise zoetzure groenteThaise salade met gegrilde vis en Thaise zoetzure groenteDe Thaise keuken is erg gevarieerd. Nederlanders huiveren vaak bij het zien van een viskop, maar Thai vinden het opdiene…
Thais koken: Soepen (Tom Yam Kung & Tom Ka Kai)Thais koken: Soepen (Tom Yam Kung & Tom Ka Kai)Thailand staat bekend om haar fantastische keuken. In dit artikel staan recepten voor twee heerlijke en bekende Thaise s…
Thais koken: CurryThais koken: CurryDe Thaise curry behoort tot de lekkerste gerechten van de Thaise keuken. De bekendste Thaise curries zijn rode curry, gr…
Thaise kip met citroengras Gai Sai Takrai en Varken Kha MuDit gerecht heeft een heel poëtische naam, omdat de drie woorden op elkaar rijmen. Gai betekent kip. Sai betekent toegev…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Thaise kip met cashew Gai Pad Med Mamuang Himaphan"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Singalees
Laatste update: 16-11-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!