Thaise kip met cashew Gai Pad Med Mamuang Himaphan
Kip met cashewnoten wordt ook in Nederland wel gemaakt. Maar dan is het een 1,2 3 gerechtje dat snel klaar is. Deze Thaise Cashew Kip vergt behoorlijk wat tijd en inspanning, maar het resultaat is er dan ook naar. Een gewone kip met cashewnoten komt er dan waarschijnlijk niet meer in bij u. Maak dus eens Thaise kop met Cashew noten of te wel Gai Pad Med Mamuan Himaphan. Het is heerlijk!
Cashewnoot die terug gaat naar de tuin van Eden
De beste cashewnoten komen overigens van Thailand, vooral van het eiland Phuket. Mamuang himaphan betekent cashewnoot, maar Himaphans originele betekenis gaat terug naar de Tuin van Eden. Deze cashewnoot lijkt ook op een kleine mango. Deze Thaise cashew kip wordt in 3 onderdelen bereid.
Ingrediënten stap 1
- 1/2 pond kip, dun gesneden
- 1 eetlepel tapioca bloem
- 1 theelepel rijstwijn
- 1 eetlepel Golden Mountain Sauce
Bereiding stap 1
- Schudt de kip, met de tapioca bloem, de rijstwijn en de Golden Mountain saus.
- Marineer dit in ieder geval 10 minuten.
Ingrediënten stap 2
- 3/4 kop plantaardige olie
- 1/2 kop hele gedroogde chili pepers
- 1/4 kop witte of gele cup uien in stukken gesneden
- 1/4 kop paprika, in stukken gesneden
- 1/2 kop water kastanjes
- 3 lente uitjes in stukjes van 1 centimeter
Bereiding stap 2
- Verhit de olie in een wok.
- Voeg de kip toe tot hij bruin en stevig is
- Haal de kip dan uit de wok en leg het op een bord met keukenpapier
- Giet de meeste olie uit de pan, maar laat zo’n 3 eetlepels in de pan
- Bak daarin in de gedroogde chili’s tot ze knapperig zijn
- Voeg de uien en de paprika toe
- Bak ze toe ze zacht zijn geworden
- Haal ook deze ingrediënten uit de pan en leg ze bij de kip op het bord
Ingrediënten stap 3
- 2 theelepels tapioca bloem
- 2 eetlepels witte azijn
- 2 theelepels oester saus
- 1 eetlepel sriracha saus (verkrijgbaar bij de toko)
- 2 eetlepels Thaise ketchup
- 2 theelepels Golden Mountain Sauce
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel lichte soja saus
- 2 theelepels sesam olie
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel Thaise peper poeder
- 1 eetlepel van de gebakken chili die eerder is bereid
- 5 eetlepel water
- 1/2 kop cashewnoten (maar meer mag natuurlijk ook, gelang de smaak)
Bereiding stap 3
- Meng alle ingrediënten in een schaal
- Verhit het mengsel dan in een wok tot het dikker wordt (voeg wat water toe als hij te dik wordt)
- Voeg de gebakken kip toe
- Doe er dan de rest van de gebakken groenten bij
- Doe er op het laatst de cashewnoten bij, de waterkastanjes en de lente uitjes
- Roer een ogenblik en haal het gerecht dan direct van het vuur
- Serveer op een bord met gestoomde jasmijn rijst