Lekkere hapjes voor de gezellige avonduren

Lekkere hapjes voor de gezellige avonduren We willen s avonds bij de borrel niet alleen meer de bekende chips of noten en laten we wel zijn, alleen maar komkommerschijven eten of sherrytomaatjes gaat ook vervelen. Maar er zijn ook genoeg voorbeelden hoe het anders kan en qua tijd kost het niet veel. Zorg dat je wat verschillende ingrediënten in huis hebt en je kunt altijd een lekker hapje voor bij de borrel serveren. Enkele uiteenlopende voorbeelden.

Gevulde paprika

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 2 paprika’s / 1 rood en 1 groen (formaat: groot)
  • 100 gram feta (eventueel light)
  • enkele plakjes mager spek
  • enkele zwarte olijven
  • olijfolie
  • gehaktkruiden
  • peper en zout

Bereiding

Snij de paprika’s in de lengte door en maak ze schoon (zaadlijsten, zaadjes en los vruchtvlees moet er uit). Druppel er voorzichtig wat olijfolie in (eventueel met een kwastje de binnenkanten insmeren).
Intussen kan het rundergehakt, de feta en de gehalveerde olijven gemengd worden in een aparte kom en voeg ook de kruiden erbij. Als het goed gemengd is de paprika’s vullen en leg er het spek op.
Het geheel kan zo’n 30 minuten op 200 graden in de oven.

Gebakken banaan

Ingrediënten

  • 3 bak bananen
  • 3 eieren
  • halfvolle melk
  • suiker (voorkeur: bruine suiker of anders poedersuiker)
  • meel
  • frituurolie

Bereiding

De bananen pellen en in grote stukken snijden, daarna in een kom doen en de eieren, een handje meer en de melk toevoegen. Het geheel moet goed te kneden zijn en als de frituurolie op temperatuur is (180 graden) kunnen er balletjes van gekneed worden en in de olie gelegd worden. Als de balletjes gaan drijven zijn ze goed.
Leg wat keukenrol op klaar en leg daar de balletjes op om de overtollige olie eraf te laten lopen. Strooi de suiker er als laatste overheen voordat ze geserveerd worden.

Gebakken tomaat

Ingrediënten

  • tomaten (middelgroot)
  • teentje knoflook
  • oregano
  • verse peper
  • pittige strooikaas

Bereiding

Maak de tomaten schoon en halveer ze. Zet deze in een ovenschaal. Strooi er wat fijngemaakte knoflook, oregano, peper en als laatste wat pittige strooikaas overheen. Bak ze zo’n 10 tot 15 minuten op 200 graden. Klaas om te serveren.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bladerdeeg en filodeeg hapjesBladerdeeg en filodeeg hapjesIedereen kent de wel bekende appelflap, ja gemaakt van bladerdeeg. Maar wat voor hartige hapjes kun je allemaal maken me…
Griekse gerechtenGriekse gerechtenDe Griekse keuken is al jaren populair in Nederland en blijft terrein winnen. Wat maakt de Griekse keuken nu zo populair…
Feta-recepten: met groenten, vis of vleesFeta-recepten: met groenten, vis of vleesFeta is een traditionele Griekse kaas en is verkrijgbaar in veel supermarkten. De Griekse kaas is bereid met schapenmelk…
Lekkere kersthapjes voor tussendoorLekkere kersthapjes voor tussendoorKerst staat doorgaans garant voor gezelligheid, lekker eten en samen zijn. En daar hoort eten en drinken in overvloed bi…

Pasta in de wokPasta in de wokWe zien steeds meer gerechten met pasta in de wok. De pasta, welke gewenst is, altijd eerst goed koken (moet beetgaar zi…
Coleslaw of koolslaColeslaw of koolslaEen wereldberoemd recept uit de Nederlandse keuken: koolsla of coleslaw. De coleslaw lijkt zo’n echt Amerikaanse uitvind…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 04-07-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.