Bladerdeeg en filodeeg hapjes

Worstjes in bladerdeeg
Wat heb je nodig:- 8 plakken bladerdeeg
- 1 blik party knacks
- ei of koffiemelk
Aan de slag:
Kaasenveloppe
Wat heb je nodig:- Bladerdeeg
- Geraspte kaas
- Pesto
Aan de slag:
Gehaktflapjes
Wat heb je nodig:- Gehakt
- Bladerdeeg
- Gehaktkruiden
Aan de slag:
[OLIST]Laat de bladerdeeg plakken ontdooien.
Meng het gehakt met de kruiden.
Rul het gehakt in de pan.
Snijd de plakken bladerdeeg in 4 vierkantjes.
Beleg elk vierkantje met het gehakt en vouw er een driehoekje van.
Smeer er een klein beetje ei of koffiemelk over voor een lekker bruin kleurtje. Bak het af zoals op de verpakking van het bladerdeeg is aangegeven. [/OLIST]
Feta driehoekjes
Wat heb je nodig:- 5 vellen filodeeg (bladerdeeg kan natuurlijk ook)
- 100 gram feta
- Rode en gele paprika
- 1 teentje knoflook
- Verse of gedroogde koriander
- Peper en zout
- Eventueel sesamzaadjes
Aan de slag:
[OLIST]Ontdooi de filodeeg vellen.
Snijd de rode en gele paprika in kleine blokjes en doe deze in een kom.
Snijd de feta in kleine stukjes en meng met de paprika.
Voeg de knoflook geperst of fijn gesneden toe.
Maak het mengsel op smaak met koriander, peper en zout.
Snijd de filodeeg vellen in 3 gelijken repen en bestrijk de randen met olijfolie.
Schep in de rechter onderhoek het mengsel en vouw het driehoeksgewijs op.
Smeer de bovenkant in met olijfolie en en bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes. Bak het af zoals op de verpakking van het filodeeg is aangegeven. [/OLIST]