Bladerdeeg en filodeeg hapjes

Bladerdeeg en filodeeg hapjes Iedereen kent de wel bekende appelflap, ja gemaakt van bladerdeeg. Maar wat voor hartige hapjes kun je allemaal maken met bladerdeeg?

Worstjes in bladerdeeg

Wat heb je nodig:

  • 8 plakken bladerdeeg
  • 1 blik party knacks
  • ei of koffiemelk

Aan de slag:

  1. Laat de bladerdeeg plakken ontdooien.
  2. Laat de party knacks uitlekken.
  3. Snijd de plakken bladerdeeg in 4 vierkantjes.
  4. Leg op elk vierkantje een worstje en rol het op.
  5. Smeer er een klein beetje ei of koffiemelk over voor een lekker bruin kleurtje. Bak het af zoals op de verpakking van de bladerdeeg is aangegeven.

Kaasenveloppe

Wat heb je nodig:

  • Bladerdeeg
  • Geraspte kaas
  • Pesto

Aan de slag:

  1. Laat de bladerdeeg plakken ontdooien.
  2. Snijd de plakken bladerdeeg in 4 vierkantjes.
  3. Smeer elk vierkantje in met een laagje pesto.
  4. Beleg elk vierkantje met geraspte kaas.
  5. Vouw alle puntjes naar binnen zodat je een enveloppe vormt.
  6. Smeer er een klein beetje ei of koffiemelk over voor een lekker bruin kleurtje. Bak het af zoals op de verpakking van het bladerdeeg is aangegeven.

Gehaktflapjes

Wat heb je nodig:

  • Gehakt
  • Bladerdeeg
  • Gehaktkruiden

Aan de slag:

  1. Laat de bladerdeeg plakken ontdooien.
  2. Meng het gehakt met de kruiden.
  3. Rul het gehakt in de pan.
  4. Snijd de plakken bladerdeeg in 4 vierkantjes.
  5. Beleg elk vierkantje met het gehakt en vouw er een driehoekje van.
  6. Smeer er een klein beetje ei of koffiemelk over voor een lekker bruin kleurtje. Bak het af zoals op de verpakking van het bladerdeeg is aangegeven.

Feta driehoekjes

Wat heb je nodig:

  • 5 vellen filodeeg (bladerdeeg kan natuurlijk ook)
  • 100 gram feta
  • Rode en gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • Verse of gedroogde koriander
  • Peper en zout
  • Eventueel sesamzaadjes

Aan de slag:

  1. Ontdooi de filodeeg vellen.
  2. Snijd de rode en gele paprika in kleine blokjes en doe deze in een kom.
  3. Snijd de feta in kleine stukjes en meng met de paprika.
  4. Voeg de knoflook geperst of fijn gesneden toe.
  5. Maak het mengsel op smaak met koriander, peper en zout.
  6. Snijd de filodeeg vellen in 3 gelijken repen en bestrijk de randen met olijfolie.
  7. Schep in de rechter onderhoek het mengsel en vouw het driehoeksgewijs op.
  8. Smeer de bovenkant in met olijfolie en en bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes. Bak het af zoals op de verpakking van het filodeeg is aangegeven.
© 2012 - 2022 Pinklady, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Borrelhapjes van bladerdeegBorrelhapjes van bladerdeegBorrelhapjes doen het altijd goed en bladerdeeg borrelhapjes ook, maar we weten allemaal dat we voorzichtig met de blade…
Bladerdeeg maken en lekkere bladerdeeg borrelhapjesBladerdeeg maken en lekkere bladerdeeg borrelhapjesBladerdeeg is populair en kant-en-klaar te koop in de supermarkt, maar toch willen we ook nog wel eens zelf bladerdeeg m…
Warme borrelhapjes: saucijzenbroodjes en variantenDe saucijzenbroodjes als borrelhapje doen het altijd goed. Handig vooraf klaar te maken en met hooguit de magnetron of o…
Zelfgemaakte broodjes, goedkoop en lekker voor studenten!Zelfgemaakte broodjes, goedkoop en lekker voor studenten!Broodjes kopen in de supermarkt is altijd erg duur. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Met deze recepten kan je…

Heerlijke dipsauzenHeerlijke dipsauzenIs er een feestje, dan zijn deze dipsauzen een aanrader. Serveer de dipsauzen bijvoorbeeld met tortilla chips. Super sne…
Twee lekkere recepten met varkenshaas uit de wokTwee lekkere recepten met varkenshaas uit de wokLekkere recepten van varkenshaas in de Wok bereid. Door het roerbakken blijven de ingrediënten smaakvol en het vlees sap…
Pinklady (3 artikelen)
Gepubliceerd: 08-05-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.