Bladerdeeg en filodeeg hapjes

Bladerdeeg en filodeeg hapjesIedereen kent de wel bekende appelflap, ja gemaakt van bladerdeeg. Maar wat voor hartige hapjes kun je allemaal maken met bladerdeeg?

Worstjes in bladerdeeg

Wat heb je nodig:
  • 8 plakken bladerdeeg
  • 1 blik party knacks
  • ei of koffiemelk

Aan de slag:
  • Laat de bladerdeeg plakken ontdooien.
  • Laat de party knacks uitlekken.
  • Snijd de plakken bladerdeeg in 4 vierkantjes.
  • Leg op elk vierkantje een worstje en rol het op.
  • Smeer er een klein beetje ei of koffiemelk over voor een lekker bruin kleurtje. Bak het af zoals op de verpakking van de bladerdeeg is aangegeven.
  • Kaasenveloppe

    Wat heb je nodig:
    • Bladerdeeg
    • Geraspte kaas
    • Pesto

    Aan de slag:
  • Laat de bladerdeeg plakken ontdooien.
  • Snijd de plakken bladerdeeg in 4 vierkantjes.
  • Smeer elk vierkantje in met een laagje pesto.
  • Beleg elk vierkantje met geraspte kaas.
  • Vouw alle puntjes naar binnen zodat je een enveloppe vormt.
  • Smeer er een klein beetje ei of koffiemelk over voor een lekker bruin kleurtje. Bak het af zoals op de verpakking van het bladerdeeg is aangegeven.
  • Gehaktflapjes

    Wat heb je nodig:
    • Gehakt
    • Bladerdeeg
    • Gehaktkruiden

    Aan de slag:
    [OLIST]Laat de bladerdeeg plakken ontdooien.
    Meng het gehakt met de kruiden.
    Rul het gehakt in de pan.
    Snijd de plakken bladerdeeg in 4 vierkantjes.
    Beleg elk vierkantje met het gehakt en vouw er een driehoekje van.
    Smeer er een klein beetje ei of koffiemelk over voor een lekker bruin kleurtje. Bak het af zoals op de verpakking van het bladerdeeg is aangegeven. [/OLIST]

    Feta driehoekjes

    Wat heb je nodig:
    • 5 vellen filodeeg (bladerdeeg kan natuurlijk ook)
    • 100 gram feta
    • Rode en gele paprika
    • 1 teentje knoflook
    • Verse of gedroogde koriander
    • Peper en zout
    • Eventueel sesamzaadjes

    Aan de slag:
    [OLIST]Ontdooi de filodeeg vellen.
    Snijd de rode en gele paprika in kleine blokjes en doe deze in een kom.
    Snijd de feta in kleine stukjes en meng met de paprika.
    Voeg de knoflook geperst of fijn gesneden toe.
    Maak het mengsel op smaak met koriander, peper en zout.
    Snijd de filodeeg vellen in 3 gelijken repen en bestrijk de randen met olijfolie.
    Schep in de rechter onderhoek het mengsel en vouw het driehoeksgewijs op.
    Smeer de bovenkant in met olijfolie en en bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes. Bak het af zoals op de verpakking van het filodeeg is aangegeven. [/OLIST]
    © 2012 - 2025 Pinklady, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.