Thaise kippenvleugeltjes en Thaise kip van de BBQ

Thaise kippenvleugeltjes en Thaise kip van de BBQ In Thailand kennen ze het begrip fingerfood als geen ander. De onderstaande gerechten leven zich uitermate voor een leuke maaltijd waarbij de handen gebruikt mogen worden. Bovendien lenen beide recepten zich ook uitermate goed voor een buitenbarbecue. De voorbereidingen treffen heeft even tijd nodig, maar het resultaat is dan ook heel anders dan als er kant en klare hamburgers op het vuur liggen.

Thaise Dronken kippenvleugeltjes Peek Gai Mao Daeng

In het Thais betekent mao dronken en daeng betekent rood. Deze kippenvleugeltjes kunnen het best als vingerfood worden geserveerd.

Ingrediënten

  • 1,5 pond kippenvleugeltjes

Voor de marinade
  • 1 eetlepel vissaus
  • ¼ kop citroengras in dunne stukjes gesneden
  • 10-15 tenen knoflook
  • 1 eetlepel vers gemalen zware peper
  • 1 eetlepel gehakte Thaise chilipepers
  • 1/4 kop gehakte koriander
  • 1/4 kop tomatenketchup of Thaise ketchup
  • 1/4 kop whisky (bourbon of Mekong whiskey)

Bereiding

  • Mix alle ingredienten voor de marinade.
  • Smeer de kippenvleugeltjes in en laat ze 12 tot 24 uur in de marinade in de koelkast staan.
  • Barbecue of gril de kippenvleugeltjes tot dat ze gaar zijn.
  • Serveer met een saus die u lekker vindt of eet de kippenvleugeltjes zo.

Thaise BBQ kip zuidelijke stijl Gai Kor Rae

Dit is een gerecht dat uit het zuiden van Thailand komt en dat opvalt door het gebruik van kurkuma en kaneel. Deze combinatie geeft het gerecht een Thaise/Maleise smaak. Omdat de pasta heel veel smaak geeft aan de kip is het niet nodig om er nog een aparte saus bij te serveren. Het marineren kan in een paar uur, maar wie langer de tijd heeft kan het ook een nacht laten staan.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 1-2 gedroogde hele rode pepers, gehakt
  • 2 eetlepels gehakte sjalotjes
  • 1 eetlepel knoflook, gehakt
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 eetlepel kurkuma, ook wel koenjit of geelwortel
  • 1/2 theelepel korianderzaad
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/8 theelepel komijn
  • 1/8 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 pond kip, in hapklare stukjes
  • 1/2 kop kokosmelk
  • 2 1/2 eetlepel palmsuiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel tamarinde concentraat

Bereiding

  1. Doe de eerste 10 ingrediënten in een vijzel of keukenmachine en bewerk ze net zo lang tot er een pasta ontstaat.
  2. Bak het mengsel in een koekenpan in plantaardige olie tot ze zacht is.
  3. Voeg de kokosmelk, de palmsuiker, de vissaus en het tamarinde concentraat toe.
  4. Proef het mengsel dat romig en vol smaken zou moeten proeven.
  5. Voeg meer palmsuiker toe als u van zoet houdt.
  6. Laat het mengsel afkoelen.
  7. Giet het mengsel over de kop en laat het een nacht of een aantal uren marineren in de koelkast.
  8. Steek de stukjes kip aan bamboe satéprikkers en gril of barbecue ze (kan ook in een grilpan).
  9. Serveer met jasmijnrijst en groenten.
  10. Als u echt wilt kunt u er ook saté saus bij schenken, maar de smaken zijn al zo uitgesproken dat dit eigenlijk niet nodig is.
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Thaise groene curry, vegetarisch of met kipThaise groene curry is een onderdeel van de Thaise keuken. De Thaise keuken kent smaakexplosies die heel opvallend zijn.…
Thaise spicy viskoekjes Tod Man Plaa met komkommer relishThaise viskoekjes of Tod man pla is een favoriet gerecht in Thailand, maar het staat bijna nergens op het menu in Nederl…
Hete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjesHete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjesHete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjes. Ze vormen vaak het begin van een Thaise maaltijd of worden bij een diner ge…
Thaise Penang Curry Pasta en Thaise rundvleescurryDe Thaise keuken kent verschillende pasta’s voor curry. De Penang curry paste wordt gedeeltelijk gemaakt van gedroogde i…

Thaise kip met citroengras Gai Sai Takrai en Varken Kha MuDit gerecht heeft een heel poëtische naam, omdat de drie woorden op elkaar rijmen. Gai betekent kip. Sai betekent toegev…
Soep, tussendoor of als maaltijd, altijd lekker!Soep, tussendoor of als maaltijd, altijd lekker!Soep is lekker en gezond, dat weet iedereen. Of je het nu als tussendoortje eet of bij de maaltijd, of zelfs als vervang…
Bronnen en referenties
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 14-07-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.