Thaise gebakken rijst noodles soja saus met vlees Pad Sieuw
Sieuw betekent soja saus in het Thais.Thaise gebakken rijsnoodles Pad Sieuw met sojaaus zijn erg lekker, maar er is wel veel tijd voor nodig om dit gerecht te bereiden. Het resultaat mag er dan echter wel zijn. Overigens zijn er ook kant en klare sauzen voor dit gerecht, maar die kunnen toch echt niet tippen aan de verse bewerking. Maak dus eens verse Thaise gebakken rijstnoodles met sojasaus met vlees Pad Sieuw. Het is zeker de moeite waard. Thaise gebakken rijsnoodles met vlees Pad Sieuw.
Voor het bereiden van de Thaise gebakken rijst noodles in sojasaus met vlees is het volgende nodig:
Marinade
- 1 tot 1,5 eetlepel verse fijngehakte gember
- 3 tot 5 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel tapioca meel
- 1 eetlepel rijst wijn om mee te koken
- 1 theelepel vissaus
- 2 eetlepels donkere zoete soja saus
- 1 eetlepel oester saus
- 1 eetlepel palm suiker
- 1 theelepel sesam olie
- ½ theelepel vers gemalen zwarte peper
- 1 eetlepel gehakte uien
- 1 eetlepel gehakte sjalotjes
Bereiding marinade
- Voeg alle ingrediënten samen en maak er op die manier een marinade van.
- Marineer 1,5 kop met heel dun gesneden rundvlees, varkensvlees of een andere soort vlees naar smaak in de marinade voor ongeveer een uur.
Verdere ingrediënten
- Het gemarineerde vlees (zoals hierboven vermeld)
- 1 pond brede rijst noodles
- 2 eetlepels zoete donkere soja saus
- 2 koppen broccoli roosjes
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel palmsuiker
- 1 eetlepel oestersaus
- 2 opgeklopte eieren
- ½ theelepel Thaise peperpoeder
Bereiding
- Week de noodles 30 minuten in warm water en spoel ze dan af met koud water.
- Doe ze dan in een pan met kokend water en kook ze 1 minuut.
- Spoel ze dan weer af met koud water.
- Doe de noodles dan in een grote kom, haal ze met een vork uit elkaar en schudt ze dan op met de zoete soja saus.
- Zet apart.
- Verhit de wok met een beetje olie en bak het gemarineerde vlees tot het begint te koken.
- Voeg de noodles toe, bak even kort en voeg dan snel de broccoli toe.
- Blijf roeren.
- Leg de noodles en de broccoli aan de ene kant van de wol om zo ruimte te creëren in het midden.
- Leg in die open ruimte de geklutste eieren en laat dit even bakken.
- Net voordat de eieren helemaal gestold zijn, de noodles en de broccoli toevoegen.
- Voeg de resterende ingredienten dan toe en blijf roeren.
Serveer op een warm bord. Besprenkel het geheel dan met de Thaise peper poeder en serveer met prik dong. Dit zijn pepers in het zuur die nog meer smaak aan het gerecht geven. Prik Dong is in allerlei Oosterse winkel kant en klaar te koop.