InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Thaise kip van de bbq op citroengras sticks met pindasaus

Thaise kip van de bbq op citroengras sticks met pindasaus

Thaise kip van de bbq op citroengras sticks met pindasaus Wie dit recept klaarmaakt heeft een erg smaakvol, gezond en sappig barbecue gerecht dat er bovendien erg mooi uitziet omdat het wordt geserveerd op citroengras. Een heel goed en gezond alternatief voor de traditionele 'Hollandse' saté. Bovendien is dit een variant die een heel authentieke smaak heeft, ook al omdat het vlees op het citroengras wordt gespiest.

Ingrediënten voor het kippenmengsel

  • 1,5 kop dun gesneden sjalotjes
  • 1/2 kop gedroogde ongezoete en gemalen kokosnoot
  • 1/1 kop verse fijngesneden koriander
  • 6 tenen knoflook
  • 6 kaffier blaadjes, heel fijn gesneden
  • 2 verse Thaise chilipepers, heel fijn gesneden
  • een stuk verse galanga, in fijne stukjes
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 kilo kip zonder bot van de dijen, in stukjes van 1 centimeter
  • 1 theelepel zout
  • 16 hele verse citroengrasstengels

Ingrediënten voor de pindasaus

  • 1 kop natuurlijke en smeuïge pindakaas
  • 1/2 kop kippenbouillon (met weinig zout)
  • 1/4 kop gewone witte azijn
  • 3 eetlepels palmsuiker
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels soja saus
  • 2 eetlepels heel fijn gesneden verse gember
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)

Bereiding van het vlees met de kruiden

  1. Vijzel sjalotjes, kokosnoot, koriander, knoflook, kaffierblaadjes, chilipepers en galanga tot er een pasta ontstaat.
  2. Verhit de olie.
  3. Voeg de pasta toe.
  4. Laat dit ongeveer 5 minuten bakken.
  5. Doe de gebakken pasta dan in een grote kom en laat het mengsel afkoelen.
  6. Doe kip en zout in een keukenmachine tot er kippengehakt ontstaat.
  7. Mix de kippen met de pasta in de kom.
  8. Maak de citroengrasstengels schoon door de buitenste bladeren af te halen. Was ze en verwijder de uiteinden.
  9. Druk ongeveer de inhoud van1/4 van een kop van het kippenmengsel om een citroengrasstengel. Maak er een soort worstje van en laat op de uiteinden ongeveer 1 centimeter over.
  10. Doe dit met alle stengels.
  11. Maak de barbecue aan en zorg voor een medium hoog vuur.
  12. Grill de kip tot hij gaar is. Draai regelmatig om. Na ongeveer 8 minuten is de kip klaar, maar controleer dit wel altijd. Niet goed gekookte kip kan voor hele vervelende ziekten zorgen.
  13. Serveer met warme pindasaus.

Bereiding van de pindasaus

  • Doe alle ingrediënten in een pan en roer goed. Doe dit ongeveer 2 minuten tot er een dikke saus ontstaat.
  • Maak op smaak met zout en peper.
  • Giet over in een kom.
  • Deze saus kan 3 dagen van te voren worden gemaakt en vervolgens worden opgewarmd in de magnetron. Doe dit op een lage warmte en roer regelmatig even om de saus overal even warm te laten worden.
© 2009 - 2019 Singalees, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Exotische hamburgersExotische hamburgersHamburgers zijn altijd wel lekker. Maar wil je toch eens een ander soort burger? Probeer dan een kipburger. Een kipburge…
Thaise gebakken rijst noodles soja saus met vlees Pad SieuwSieuw betekent soja saus in het Thais.Thaise gebakken rijsnoodles Pad Sieuw met sojaaus zijn erg lekker, maar er is wel…
Thaise groene curry, vegetarisch of met kipThaise groene curry is een onderdeel van de Thaise keuken. De Thaise keuken kent smaakexplosies die heel opvallend zijn.…
Hete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjesHete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjesHete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjes. Ze vormen vaak het begin van een Thaise maaltijd of worden bij een diner ge…
Thaise Penang Curry Pasta en Thaise rundvleescurryDe Thaise keuken kent verschillende pasta’s voor curry. De Penang curry paste wordt gedeeltelijk gemaakt van gedroogde i…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Yuelanliu, Pixabay
  • Thaise receptensite
  • Thaise kookboeken
  • Thaise kookcursus

Reageer op het artikel "Thaise kip van de bbq op citroengras sticks met pindasaus"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Singalees
Laatste update: 07-02-2017
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!