Potje brood of broodpotje

Voorbereiden
Twee grote ongeglazuurde bloempotten, of een aantal kleinere, schoonmaken en minstens 2 uur in een bak met water onderdompelen. Wanneer je oude potten wilt gebruiken, deze in een sopje schoonboenen. De nieuwe potten insmeren met boter, aan beide kanten. (alleen de binnenkant wanneer je in kooltjes of as wilt bakken). Oude potten bekleden met bakpapier of folie en licht invetten.Broodmix
- 1 pak wit broodmix
- 1 eetlepel gedroogde provinciaalse kruiden
- 1 eetlepel tijm
Bereiding:
Het deeg klaarmaken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Na het rijzen het deeg mengen met gedroogde provinciaalse kruiden en de tijm. Het deeg verdelen over de potten of kleine potjes en nog minstens een half uur laten rijzen onder een doek op kamertemperatuur.- Op een vuurtje: (behalve wanneer je een hele dag hebt om te bakken) alleen kleine potjes tussen de kolen of as zetten. Brood is gaar wanneer het een hol geluid geeft als je er op tikt.
Het brood na het bakken op een rooster af laten koelen, de potten zijn ook gloeiend! Daarna voorzichtig uit de potten halen. Of niet…