InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Eenvoudige Indiase kipcurry met zelfgemaakte roti

Eenvoudige Indiase kipcurry met zelfgemaakte roti

Eenvoudige Indiase kipcurry met zelfgemaakte roti Een echte Indiase curry is helemaal niet moeilijk om te maken en ook het brood is simpel zelf te maken. De smaak van een maaltijd met verse ingrediënten is beter dan uit een pak van de supermarkt.

Curry benodigdheden

Voor een maaltijd voor vier personen:
  • 200 gram kipfilet
  • een kleine pot bruine bonen
  • een aardappel
  • een ui
  • een halve liter melk
  • currypoeder
  • knoflookpoeder
  • zout en peper
  • olie of boter

Bron: Sharonang, PixabayBron: Sharonang, Pixabay

Curry recept

  • Snijd de kipfilet, ui en aardappel in blokjes.
  • Neem een grote pan, voeg wat olie of boter toe en bak de kipfilet op hoog vuur bruin.
  • Bak de ui mee.
  • Doe de melk erbij en verlaag de temperatuur als het kookt.
  • Voeg de bonen en aardappelblokjes toe.
  • Voeg naar smaak curry- en knoflookpoeder toe.
  • Laat de curry 45 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig.
  • Voeg zout en peper toe en serveer.

Curry variaties

Curry is een flexibel gerecht waar vrijwel alles mee mogelijk is. Je kunt de kip vervangen door vrijwel elke soort vlees: varken, rund, kalkoen, lam en vis. Voor een vegetarische curry kun je vele verschillende groenten gebruiken zoals verse spinazie, bloemkool, broccoli en paprika. Veganisten kunnen de melk vervangen door kokosmelk.

Brood benodigdheden

Voor vier plakken:
  • 100 gram meel
  • water
  • een snufje zout
  • olie of boter

Het brood uitrollen / Bron: Sandeepbarot, PixabayHet brood uitrollen / Bron: Sandeepbarot, Pixabay

Brood recept

  • Meng het meel en zout.
  • Voeg water toe en kneed het deeg.
  • Voeg net zo lang water toe totdat het deeg niet meer aan je vingers plakt.
  • Rol de bolletjes uit op een met meel bestoven werkblad tot plat brood van 1 mm dik.
  • Bak het brood in een koekenpan op hoog vuur met eventueel wat olie of boter in een koekenpan: 20-30 seconden per kant.

Brood variaties

In plaats van gewoon meel is volkorenmeel uitstekend geschikt. Officieel heet het brood dan geen roti meer, maar chapati. Voor wat meer smaak kun je eventueel wat kruiden toevoegen aan het deeg, bijvoorbeeld rozemarijn, basilicum, oregano, peterselie of marjolein.

Wie geen tijd of zin heeft om zelf brood te maken, kan natuurlijk gewoon brood gebruiken of naan brood uit de winkel opwarmen. De curry smaakt ook prima met rijst.

Lees verder

© 2010 - 2019 Jantrao, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Indisch koken: soorten brood en receptenIndisch koken: soorten brood en receptenIndiërs eten net als wij elke dag brood maar gaan nooit naar de bakker. Ze bakken namelijk elke dag zelf hun brood. Wat…
Currypasta en kipOosters eten hebben we in vele soorten en maten. Waar Japanners veel vis eten, worden gerechten in Indonesië en India be…
Indiase keuken: producten, gerechten en gewoontenIndiase keuken: producten, gerechten en gewoontenDoor invloeden van buiten is de Indiase keuken gevormd. Velen kennen wel de Indiase curry's en vermoeden dat er veel rij…
Roti met aardappelvullingRoti met aardappelvullingAls je denkt aan Surinaams/ Hindoestaans eten, dan denk je aan roti. Een roti (uit te spreken alsof het met dubbel- t is…
Roti: Het traditionele receptAls je denkt aan Surinaams/ Hindoestaans eten, dan denk je aan roti. Een roti (uit te spreken alsof het met dubbel- t is…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Eenvoudige Indiase kipcurry met zelfgemaakte roti"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jantrao
Gepubliceerd: 03-03-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!