Exotische soep recepten met kokosmelk
Pindakaassoep en bananensoep lijken een beetje bizar, maar eenmaal je ze hebt geproefd, zullen ze ongetwijfeld tot je favorieten behoren. Kokosmelk bevat veel ijzer en selenium; bovendien verbetert ze de werking van de lever en doodt ze microben. Ze is dan ook een gezonde basis voor deze exotische soep recepten.
Exotische bananensoep met kokosmelk
Thaise bananen zijn zoeter van smaak en kleiner dan gewone bananen. Ze zitten vol met kalium en magnesium en zorgen in combinatie met de kokosmelk voor een gezonde en voedzame maaltijdsoep die snel bereid is (minder dan een half uur). Het onderstaande recept is voor vier personen.
Ingrediënten
- 1 eetlepel maïsolie
- 200 ml kokosmelk
- 400 ml groentenbouillon
- 1 grote Thaise banaan
- 2 rode pepertjes
- 2 teentjes look
- 50 gram lente-uitjes (inclusief de groene scheuten)
- ¼ koffielepel gemalen witte peper
- ½ koffielepel ruwe rietsuiker
- 3 koffielepels sojasaus of vegetarische Nam Pla (vissaus)
Bereiding
- Snij de lente-uitjes en de look in stukjes en laat glazig worden in een beetje maïsolie.
- Voeg alle andere ingrediënten toe en bak het geheel gedurende vijf minuten.
- Dien onmiddellijk op.
- Versier met enkele kleine stukjes van de lente-uitjes.
Pindakaassoep met kokosmelk
Pindakaassoep met kokosmelk komt oorspronkelijk uit Amerika en is nu ook in Afrika en Azië te vinden. Omdat pindanoten voorzien in de behoefte aan eiwitten (aminozuren) is pindakaassoep ideaal als op zich staande maaltijd. De bijgevoegde sperziebonen en sojascheuten (taugé) voorzien eveneens in de behoefte aan eiwitten (aminozuren), evenals in die van ijzer, vitamine B en vitamine C.
Ingrediënten
- 2 eetlepels maïsolie
- 200 ml kokosmelk
- 15 eetlepels pindakaas
- 50 gram sperziebonen
- 50 gram sojascheuten (taugé)
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1 eetlepel ruwe rietsuiker
- 3 koffielepels sambal
Bereiding
- Verwarm de maïsolie in een wok.
- Voeg de in stukjes gesneden ui en look toe en bak gedurende twee minuten.
- Doe hier de pindakaas, sambal, bruine suiker, kokosmelk en kippenbouillon bij en doe het mengsel in de blender.
- Bak de sojascheuten (taugé) en sperziebonen.
- Voeg hier na 2 minuten de mengeling aan toe van kokosmelk, pindakaas, sambal, bruine suiker, kippenbouillon, ui en look.
- Laat ongeveer tien minuten koken.
- Dien onmiddellijk op.