Exotische soep recepten met kokosmelk

Exotische soep recepten met kokosmelk Pindakaassoep en bananensoep lijken een beetje bizar, maar eenmaal je ze hebt geproefd, zullen ze ongetwijfeld tot je favorieten behoren. Kokosmelk bevat veel ijzer en selenium; bovendien verbetert ze de werking van de lever en doodt ze microben. Ze is dan ook een gezonde basis voor deze exotische soep recepten.

Exotische bananensoep met kokosmelk

Thaise bananen zijn zoeter van smaak en kleiner dan gewone bananen. Ze zitten vol met kalium en magnesium en zorgen in combinatie met de kokosmelk voor een gezonde en voedzame maaltijdsoep die snel bereid is (minder dan een half uur). Het onderstaande recept is voor vier personen.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel maïsolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 ml groentenbouillon
  • 1 grote Thaise banaan
  • 2 rode pepertjes
  • 2 teentjes look
  • 50 gram lente-uitjes (inclusief de groene scheuten)
  • ¼ koffielepel gemalen witte peper
  • ½ koffielepel ruwe rietsuiker
  • 3 koffielepels sojasaus of vegetarische Nam Pla (vissaus)

Bereiding

  • Snij de lente-uitjes en de look in stukjes en laat glazig worden in een beetje maïsolie.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en bak het geheel gedurende vijf minuten.
  • Dien onmiddellijk op.
  • Versier met enkele kleine stukjes van de lente-uitjes.

Pindakaassoep met kokosmelk

Pindakaassoep met kokosmelk komt oorspronkelijk uit Amerika en is nu ook in Afrika en Azië te vinden. Omdat pindanoten voorzien in de behoefte aan eiwitten (aminozuren) is pindakaassoep ideaal als op zich staande maaltijd. De bijgevoegde sperziebonen en sojascheuten (taugé) voorzien eveneens in de behoefte aan eiwitten (aminozuren), evenals in die van ijzer, vitamine B en vitamine C.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels maïsolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 15 eetlepels pindakaas
  • 50 gram sperziebonen
  • 50 gram sojascheuten (taugé)
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 eetlepel ruwe rietsuiker
  • 3 koffielepels sambal

Bereiding

  • Verwarm de maïsolie in een wok.
  • Voeg de in stukjes gesneden ui en look toe en bak gedurende twee minuten.
  • Doe hier de pindakaas, sambal, bruine suiker, kokosmelk en kippenbouillon bij en doe het mengsel in de blender.
  • Bak de sojascheuten (taugé) en sperziebonen.
  • Voeg hier na 2 minuten de mengeling aan toe van kokosmelk, pindakaas, sambal, bruine suiker, kippenbouillon, ui en look.
  • Laat ongeveer tien minuten koken.
  • Dien onmiddellijk op.
© 2009 - 2021 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Halloween soep recepten en ideeënOp zoek naar soep recepten en ideeën voor Halloween? Wat dacht u ervan om uw soep een keer in een uitgeholde pompoen op…
Variatietips voor het etenVariatietips voor het etenSoms kun je alledaagse producten en gerechten met een kleine verandering of aanpasing veranderen in iets nieuws, lekkers…
Thais koken: Soepen (Tom Yam Kung & Tom Ka Kai)Thais koken: Soepen (Tom Yam Kung & Tom Ka Kai)Thailand staat bekend om haar fantastische keuken. In dit artikel staan recepten voor twee heerlijke en bekende Thaise s…
Recepten om slank het nieuwe jaar te beginnenRecepten om slank het nieuwe jaar te beginnenHet nieuwe jaar staat weer voor de deur en iedereen eet om deze tijd heerlijke gerechten. Maar de meeste gerechten die w…

Spaanse keuken: gevulde kalkoen en kip gerechten in de ovenMakkelijke gevulde kalkoen en kip gerechten recepten geheel in traditie van de typische Spaanse bereidingswijze voor een…
Koken met kinderen: PaasschuimpjesKoken met kinderen: PaasschuimpjesSchuimpjes is een zoete lekkernij die iedereen wel kent. Even een schuimpje bij de thee of bij de koffie, lekker! Nu is…
Avalon (367 artikelen)
Laatste update: 16-05-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Schrijf mee!