Halloween soep recepten en ideeën

Op zoek naar soep recepten en ideeën voor Halloween? Wat dacht u ervan om uw soep een keer in een uitgeholde pompoen op te dienen? Wij leggen u stap voor stap uit hoe u te werk moet gaan en we geven u drie recepten voor soep die perfect bij deze originele presentatie passen.

Hoe moet je een pompoen uithollen?

  • Ga in de winkel of op de markt op zoek naar een pompoen die iets groter is dan een normale grote kookpan.
  • Snij het deksel van de pompoen.
  • Schraap het deksel leeg met een lepel.
  • Lepel vervolgens al het vruchtvlees uit de pompoen.
  • Spoel de pompoen uit met de beetje water en azijn om hem langer goed te houden.
  • Laat drogen.
  • Vul de uitgeholde pompoen met één van de onderstaande soepjes.
  • Zet het deksel terug op de pompoen en zet op tafel.

Halloween soep recepten en ideeën

Oosterse paprikasoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 1 kg tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • 1 wortel
  • 1 kopje erwten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cm gember
  • 2 koffielepels gemalen koriander
  • ½ koffielepel venkelzaadjes
  • 4 takjes verse koriander
  • 1,5 liter kippenbouillon

Bereiding
  • Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water en pel ze.
  • Snij de tomaten, de rode paprika, de oranje paprika en de wortel in blokjes.
  • Doe de lente-uitjes en knoflook in een kookpan en laat enkele minuten bakken in een beetje olie.
  • Voeg de gember, de gemalen koriander en de venkelzaadjes toe.
  • Giet de kippenbouillon in de kookpan en laat 25 minuten sudderen.
  • Doe de erwten in de soep en laat koken tot ze zacht zijn.
  • Doe naar smaak zout en peper bij de bereiding.
  • Dien op in een uitgeholde pompoen en versier met enkele takjes verse koriander.

Pikante pompoensoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 600 gram pompoen
  • 800 ml kokosmelk uit blik
  • 4 rode pepertjes
  • 4 lente-uitjes
  • 2 limoenen
  • 4 takjes Thaise basilicum
  • 1 soeplepel szechuanpeper
  • 4 soeplepels oestersaus

Bereiding
  • Verwijder de zaadjes uit de pompoen en snij hem in blokjes.
  • Doe de pepertjes, de lente-uitjes en de szechuanpeper in de blender en mix fijn
  • Schraap de schil van de limoenen en doe het schraapsel samen met de oestersaus in de blender. Maal fijn.
  • Doe de kokosmelk in een kookpan en breng zachtjes aan de kook.
  • Meng de blokjes pompoen met de inhoud van de blender.
  • Laat koken totdat de pompoen zacht is (tien minuten).
  • Dien op in een uitgeholde pompoen en versier met enkele takjes Thaise basilicum.

Koude tomatensoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 1 kg tomaten
  • 50 gram kokospoeder
  • 1 koffielepel mosterdzaadjes
  • 4 takjes verse munt
  • 1,5 liter kippenbouillon

Bereiding
  • Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water en pel ze.
  • Snij de tomaten in kleine blokjes.
  • Doe de tomaten, de kippenbouillon en de mosterdzaadjes in een kookpan en laat zachtjes sudderen gedurende 20 minuten.
  • Laat afkoelen.
  • Plaats enkele uren in de koelkast.
  • Doe naar smaak zout en peper bij de bereiding.
  • Dien op in een uitgeholde pompoen en versier met een beetje kokospoeder en enkele takjes verse munt.
© 2009 - 2025 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.