Halloween soep recepten en ideeën
Op zoek naar soep recepten en ideeën voor Halloween? Wat dacht u ervan om uw soep een keer in een uitgeholde pompoen op te dienen? Wij leggen u stap voor stap uit hoe u te werk moet gaan en we geven u drie recepten voor soep die perfect bij deze originele presentatie passen.Hoe moet je een pompoen uithollen?
- Ga in de winkel of op de markt op zoek naar een pompoen die iets groter is dan een normale grote kookpan.
- Snij het deksel van de pompoen.
- Schraap het deksel leeg met een lepel.
- Lepel vervolgens al het vruchtvlees uit de pompoen.
- Spoel de pompoen uit met de beetje water en azijn om hem langer goed te houden.
- Laat drogen.
- Vul de uitgeholde pompoen met één van de onderstaande soepjes.
- Zet het deksel terug op de pompoen en zet op tafel.
Halloween soep recepten en ideeën
Oosterse paprikasoepIngrediënten (voor 4 personen)
- 1 kg tomaten
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- 1 wortel
- 1 kopje erwten
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 5 cm gember
- 2 koffielepels gemalen koriander
- ½ koffielepel venkelzaadjes
- 4 takjes verse koriander
- 1,5 liter kippenbouillon
Bereiding
- Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water en pel ze.
- Snij de tomaten, de rode paprika, de oranje paprika en de wortel in blokjes.
- Doe de lente-uitjes en knoflook in een kookpan en laat enkele minuten bakken in een beetje olie.
- Voeg de gember, de gemalen koriander en de venkelzaadjes toe.
- Giet de kippenbouillon in de kookpan en laat 25 minuten sudderen.
- Doe de erwten in de soep en laat koken tot ze zacht zijn.
- Doe naar smaak zout en peper bij de bereiding.
- Dien op in een uitgeholde pompoen en versier met enkele takjes verse koriander.
Pikante pompoensoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 600 gram pompoen
- 800 ml kokosmelk uit blik
- 4 rode pepertjes
- 4 lente-uitjes
- 2 limoenen
- 4 takjes Thaise basilicum
- 1 soeplepel szechuanpeper
- 4 soeplepels oestersaus
Bereiding
- Verwijder de zaadjes uit de pompoen en snij hem in blokjes.
- Doe de pepertjes, de lente-uitjes en de szechuanpeper in de blender en mix fijn
- Schraap de schil van de limoenen en doe het schraapsel samen met de oestersaus in de blender. Maal fijn.
- Doe de kokosmelk in een kookpan en breng zachtjes aan de kook.
- Meng de blokjes pompoen met de inhoud van de blender.
- Laat koken totdat de pompoen zacht is (tien minuten).
- Dien op in een uitgeholde pompoen en versier met enkele takjes Thaise basilicum.
Koude tomatensoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 kg tomaten
- 50 gram kokospoeder
- 1 koffielepel mosterdzaadjes
- 4 takjes verse munt
- 1,5 liter kippenbouillon
Bereiding
- Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water en pel ze.
- Snij de tomaten in kleine blokjes.
- Doe de tomaten, de kippenbouillon en de mosterdzaadjes in een kookpan en laat zachtjes sudderen gedurende 20 minuten.
- Laat afkoelen.
- Plaats enkele uren in de koelkast.
- Doe naar smaak zout en peper bij de bereiding.
- Dien op in een uitgeholde pompoen en versier met een beetje kokospoeder en enkele takjes verse munt.