Recepten om slank het nieuwe jaar te beginnen

Recepten om slank het nieuwe jaar te beginnen Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en iedereen eet om deze tijd heerlijke gerechten. Maar de meeste gerechten die wij rond de feestdagen eten zitten natuurlijk wel vol met calorieën, dus is het in het nieuwe jaar tijd om weer een paar pondjes er van af te krijgen. U vind hier een aantal heerlijke gerechten die u hierbij wat kunnen helpen.

Pomoensoep met kokosmelk

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg pompoen
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 maggiblokje
  • 200 ml kokosmelk uit blik
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwijder de pitten en de schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de teen knoflook en de sjalotten.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de kokosmelk, in een pan met dikke bodem en giet er zoveel water bij dat de stukjes pompoen voor 2/3 onder staan.
  3. Laat aan de kook komen, leg het deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken. neem de pan van het vuur en pureer de inhoud met een staafmixer of in de keukenmachine. Als uw keukenmachine gebruikt, werk dan in porties, zodat de kom van de machine niet overstroomt.
  4. Roer de kokosmelk door de pompoensoep en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de soep terwijl hij nog flink heet is.

Tomatensoep met gember

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 11/2 kg trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • stukje gemberwortel van 5 cm
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 afgestreken theelepel gemalen komijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Leg de tomaten 30 seconden in een pan met kokend water. Schep ze uit de pan en leg ze onmiddellijk in koud water. Pel de tomaten en snijd ze in vieren. Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Pel de teen knoflook, schil de gemberwortel en hak ze beide fijn.
  2. Giet de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de uienringen in 5 minuten goudgeel. Voeg halverwege de knoflook toe en bak hem mee. Voeg dan de in vieren gesneden tomaten, de komijn en de gember toe. Leg het deksel op de pan en laat de soep 20 minuten koken op laag vuur.
  3. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
  4. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer hem warm.

Gebraden varkensvlees met kokosmelk

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel grof zout
  • 1/2 theelepel korianderzaadjes
  • 1/2 theelepel komijnzaadjes
  • 1 theelepel grof gemalen peperkorrels
  • 1 eetlepel piment
  • 1 grote varkenshaas (of 2 kleine)
  • 200 ml kokosmelk uit blik

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het zout met de koriander, de komijn en de paper.
  2. Wrijf de varkenshaas aan alle kanten in met piment. Leg het vlees in een ovenschaal en bestrooi het met het gekruide zout.
  3. Giet de kokosmelk in de schaal en zet het vlees 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Extra lekker
Voor de variatie kunt u ook overwegen om de varkenshaas met kwetsen (soort pruimen) te braden. U hoeft dan alleen maar de kokosmelk te vervangen door 400 g kwetsen of rood fruit uit de diepvries. U kunt ze direct in de ovenschaal leggen. Laat het vlees in dat geval 1 uur en 15 minuten braden in een op 180 graden voorverwarmde oven. Bedruip de varkenshaas regelmatig met een beetje water, zodat u een mals, sappig stuk vlees krijgt.

Kalfsvlees met citroen

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 50 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 1 gekonfijte citroen
  • 1 bosje koriander
  • 800 g kalfslende, in grote stukken gesneden
  • 1 maggiblokje
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem fijn. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit de stukjes ui 5 minuten, tot ze glazig zijn. Snijd de gekonfijte citroen in blokjes. Verwijder de steeltjes van de koriander.
  2. Doe de stukken vlees in de pan en laat ze kleur krijgen. Schep ze regelmatig om.
  3. Giet zoveel water in de pan dat het vlees net onder staat. Doe het maggiblokje, de blokjes citroen en de korianderblaadjes erbij.
  4. Leg het deksel op de pan en laat het vlees in 45 minuten op matig vuur gaar worden. Voeg voor het serveren peper en zout toe. Als de saus te dun is, laat hem dan zonder deksel op de pan een beetje inkoken.

Verrassende tip
Als u geen gekonfijte citroen hebt, maak hem dan zelf. Neem een biologische, schoon gewassen citroen en leg hem in een pan met kout water. Breng het water aan de kook en giet het water af zodra het begint te borrelen. Doe dit nog een keer. Laat de citroen afkoelen, en klaar bent u.
© 2010 - 2024 Ray14125, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recepten voor koude soepenRecepten voor koude soepenIn de zomer zijn we geneigd om minder snel soep te nemen. Het gevoel is dat je je al snel warmer gaat voelen met het nut…
Zelf ijs maken, waterijsjes receptZelf ijs maken, waterijsjes receptWaterijsjes, iedereen kent ze wel. Lekker verkoelend op een zomerse dag. Ik ga je uitleggen hoe je het beste perfecte wa…
Koken met bier: probeer het eens met volgende recepten!Koken met bier: probeer het eens met volgende recepten!Bij het maken van een gerecht gaan we graag een extra toets geven door er een scheutje wijn bij te voegen, cognac of whi…
Bewaar al je online recepten op één plekBewaar al je online recepten op één plekTegenwoordig kun je op vele sites lekkere recepten vinden, maar helaas staan deze allemaal op verschillende plekken. Alb…

Kreeftensoep en -salade, lamsschouder en aardappelgratinKreeftensoep en -salade, lamsschouder en aardappelgratinVoor een mooi diner, bereid voor vier personen, is het leuk om eens helemaal zelf een bisque d'homard te maken, een kree…
Bronnen en referenties
  • Dr frank (boek) http://www.vetvrij.com/ Lekker eten om slank en gezond te blijven (boek) michel montiac(boek) Michel Montignac (boek)
Ray14125 (60 artikelen)
Gepubliceerd: 23-12-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.