InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Pasta met schelp- en schaaldieren

Pasta met schelp- en schaaldieren

U wilt graag een lekkere pasta maaltijd op tafel zetten, maar weet niet wat. Er is zoveel keus in zowel pasta soorten als de sauzen. Wilt u iets met vlees, of iets met vis, of iets vegetarisch? In dit artikel zult u een aantal pastarecepten krijgen met vis, en dan specifiek met schelp- en schaaldieren, zoals gamba's, mosselen en rivierkreeftjes. Vis is namelijk erg gezond en kan heel goed bij de pasta. Laat u inspireren en geniet ervan!

Pastarecepten


Knoflookpasta met gamba's

  • Personen: 2 personen
  • Bereidingstijd: 15 minuten

Ingredienten:

  • 350 gr gamba's (diepvries of vers)
  • 200 gr tagliatelle
  • olijfolie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 1 volle eetlepel gehakte peterselie

Bereiding:

  1. Als u bevroren garnalen hebt, laat ze dan ontdooien. Dep ze daarna droog.
  2. Kook de tagliatelle in licht gezouten water beetgaar.
  3. Pak een pan en verhit hierin de olijfolie en bak hierin de gamba's tot ze rood kleuren.
  4. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn.
  5. Neem de gamba's uit de pan.
  6. Fruit de knoflook kort aan in de pan.
  7. Giet de tagliatelle af, maar het mag best nog wat vocht bevatten.
  8. Meng de pasta met de gefruite knoflook, de peterselie en de gamba's.

Dit gerecht smaakt heerlijk met een gemengde salade en een Zuid-Afrikaanse rosé-wijn. Eet smakelijk.

Spaghetti met mosselen

  • Personen: 4 personen
  • Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredienten:

  • 2 kg mosselen
  • 400 gr spaghetti
  • 1 pot Italiaanse tomatensaus (naar keuze)
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • peper

Bereiding:

  1. Breng ruim water met zout voor de spaghetti aan de kook.
  2. Kijk de mosselen na en spoel ze in een vergiet af.
  3. Gooi extra zware exemplaren en mosselen die zich niet sluiten na een tikje tgeen het aanrecht, weg.
  4. Kook de spaghetti beetgaar.
  5. Breng de mosselen in een gesloten pan met een beetje water aan de kook.
  6. Schud ze een paar maal tijdens het koken om.
  7. Giet de mosselen af als ze bijna allemaal geopend zijn.
  8. Zet de pan met mosselen terug op het vuur en voeg de tomatensaus toe.
  9. Warm kort door zodat de saus warm is en alle mosselen open. Bestrooi de saus met peterselie.
  10. Giet de pasta af en verdeel over 4 borden.
  11. Verdeel de mosselen met tomatensaus hioerover en bestrooi met peper.

Dit gerecht smaakt heerlijk met een Spaanse rosé-wijn.

Pastasalade met rivierkreeftjes

  • Personen: 4 personen
  • Bereidingstijd: 30 minuten + 20-30 minuten wachten

Ingredienten:

  • 2 romatomaten
  • 300 gr spaghetti
  • 250 gr rivierkreeftjes (schoongemaakt)
  • 2-3 takjes basilicum
  • 75 gr rucola
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 1/2 eetlpeel citroensap
  • 1 theelepel geraspte citroen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Halveer de romatomaten en schep met een lepeltje het vocht en de zaadjes eruit.
  2. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Breng ruim water met zout aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar.
  4. Scheur intussen de basilicumblaadjes klein en hak de rucola grof.
  5. Meng voor de dressing in een grote kom de olijfolie, citroenrasp en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  6. Giet de pasta af en overspoel met koud water. Laat de pasta goed uitlekken.
  7. Meng basilicum, rucola, kappertjes en rivierkreeftjes door de dressing.
  8. Laat de pasta hierin glijden en meng met 2 vorken door elkaar.
  9. Laat minstens 20-30 minuten staan zodat alle smaken goed intrekken. Meng opnieuw met twee vorken door elkaar en verdeel over de borden.

Bij dit gerecht smaakt een Zuid-Afrikaanse Droë Steen erg goed. Eet smakelijk.

Lees verder

© 2009 - 2019 Martinq79, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Heerlijke pasta receptenHeerlijke pasta receptenPasta hoort inmiddels bijna bij de Hollandse pot en ingeburgerd als een van zaken die 's avonds op tafel komen. Enke…
Recepten met rivierkreeftjesRecepten met rivierkreeftjesDe laatste jaren doen rivierkreeftjes het goed in de winkels. Logisch, want je kunt rivierkreeftjes met van alles en nog…
Recepten rivierkreeftjesRecepten rivierkreeftjesRivierkreeftjes worden steeds populairder en inmiddels zijn ze in allerlei recepten terug te vinden. Voor ieder wat wils…
Pasta, pasta en nog eens pastaPasta, pasta en nog eens pastaWe eten met zn allen nogal wat pasta weg iedere dag. Niet verwonderlijk dat er met enige regelmaat nieuwe pastarecepten…
Pasta-soorten, gedroogde en verse pastaEr bestaan naar het schijnt meer dan 700 verschillende pastasoorten. Veel pastasoorten hebben meerdere namen, en worden…

Reageer op het artikel "Pasta met schelp- en schaaldieren"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Martinq79
Laatste update: 14-05-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Pastagerechten
Schrijf mee!