Pasta met schelp- en schaaldieren
U wilt graag een lekkere pasta maaltijd op tafel zetten, maar weet niet wat. Er is zoveel keus in zowel pasta soorten als de sauzen. Wilt u iets met vlees, of iets met vis, of iets vegetarisch? In dit artikel zult u een aantal pastarecepten krijgen met vis, en dan specifiek met schelp- en schaaldieren, zoals gamba's, mosselen en rivierkreeftjes. Vis is namelijk erg gezond en kan heel goed bij de pasta. Laat u inspireren en geniet ervan!
Pastarecepten
Knoflookpasta met gamba's
- Personen: 2 personen
- Bereidingstijd: 15 minuten
Ingredienten:
- 350 gr gamba's (diepvries of vers)
- 200 gr tagliatelle
- olijfolie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- 1 volle eetlepel gehakte peterselie
Bereiding:
- Als u bevroren garnalen hebt, laat ze dan ontdooien. Dep ze daarna droog.
- Kook de tagliatelle in licht gezouten water beetgaar.
- Pak een pan en verhit hierin de olijfolie en bak hierin de gamba's tot ze rood kleuren.
- Pel de tenen knoflook en hak ze fijn.
- Neem de gamba's uit de pan.
- Fruit de knoflook kort aan in de pan.
- Giet de tagliatelle af, maar het mag best nog wat vocht bevatten.
- Meng de pasta met de gefruite knoflook, de peterselie en de gamba's.
Dit gerecht smaakt heerlijk met een gemengde salade en een Zuid-Afrikaanse rosé-wijn. Eet smakelijk.
Spaghetti met mosselen
- Personen: 4 personen
- Bereidingstijd: 30 minuten
Ingredienten:
- 2 kg mosselen
- 400 gr spaghetti
- 1 pot Italiaanse tomatensaus (naar keuze)
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- peper
Bereiding:
- Breng ruim water met zout voor de spaghetti aan de kook.
- Kijk de mosselen na en spoel ze in een vergiet af.
- Gooi extra zware exemplaren en mosselen die zich niet sluiten na een tikje tgeen het aanrecht, weg.
- Kook de spaghetti beetgaar.
- Breng de mosselen in een gesloten pan met een beetje water aan de kook.
- Schud ze een paar maal tijdens het koken om.
- Giet de mosselen af als ze bijna allemaal geopend zijn.
- Zet de pan met mosselen terug op het vuur en voeg de tomatensaus toe.
- Warm kort door zodat de saus warm is en alle mosselen open. Bestrooi de saus met peterselie.
- Giet de pasta af en verdeel over 4 borden.
- Verdeel de mosselen met tomatensaus hioerover en bestrooi met peper.
Dit gerecht smaakt heerlijk met een Spaanse rosé-wijn.
Pastasalade met rivierkreeftjes
- Personen: 4 personen
- Bereidingstijd: 30 minuten + 20-30 minuten wachten
Ingredienten:
- 2 romatomaten
- 300 gr spaghetti
- 250 gr rivierkreeftjes (schoongemaakt)
- 2-3 takjes basilicum
- 75 gr rucola
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 1/2 eetlpeel citroensap
- 1 theelepel geraspte citroen
- 1 eetlepel kappertjes
- peper en zout
Bereiding:
- Halveer de romatomaten en schep met een lepeltje het vocht en de zaadjes eruit.
- Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Breng ruim water met zout aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar.
- Scheur intussen de basilicumblaadjes klein en hak de rucola grof.
- Meng voor de dressing in een grote kom de olijfolie, citroenrasp en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en overspoel met koud water. Laat de pasta goed uitlekken.
- Meng basilicum, rucola, kappertjes en rivierkreeftjes door de dressing.
- Laat de pasta hierin glijden en meng met 2 vorken door elkaar.
- Laat minstens 20-30 minuten staan zodat alle smaken goed intrekken. Meng opnieuw met twee vorken door elkaar en verdeel over de borden.
Bij dit gerecht smaakt een Zuid-Afrikaanse Droë Steen erg goed. Eet smakelijk.