InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Recepten rivierkreeftjes

Recepten rivierkreeftjes

Recepten rivierkreeftjes Rivierkreeftjes worden steeds populairder en inmiddels zijn ze in allerlei recepten terug te vinden. Voor ieder wat wils, gezond en haast onbeperkt mee te combineren. Enkele voorbeelden waar de eigen creativiteit natuurlijk ook op losgelaten kan worden.

Rivierkreeftjes met pastagerecht

Ingrediënten

  • 150 gram rivierkreeftjes
  • volkoren pasta
  • bouillonblokje (naturel)
  • 150 gram crème fraiche
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Kook de pasta in water met een opgelost bouillonblokje. De courgette schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Met een beetje olijfolie bakken en aansluitend de rivierkreeftjes toevoegen. Enkele minuten mee bakken en daarna de crème fraiche en een fijngemaakt teentje knoflook toevoegen. Laat het een tijdje op laag vuur staan en daarna kan het mengsel over de pasta gegoten worden.

Salade met rivierkreeftjes

Ingrediënten

  • 200 gram gemengde sla
  • 150 gram rivierkreeftjes
  • wijnazijn
  • sherrytomaatjes
  • 1 bol mozzarella (light)
  • 3 hardgekookte eieren
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

De sla in een grote kom doen en giet er een klein scheutje olijfolie bij. Goed mengen en tegelijkertijd de mozzarellabol in dunnen plakjes snijden en licht bestrooien met wat peper en zout en kook meteen de eieren. Doe de rivierkreeftjes door de sla alsmede de in vieren gedeelde sherrytomaatjes. Doe er een scheutje wijnazijn bij en meng het goed. De eieren kunnen nu ook in dunne plakken gesneden worden en leg deze afwisselend met de plakken mozzarella en wat gehalveerde sherrytomaatjes op de sla.

Rivierkreeftjes met rijstgerecht

Ingrediënten

  • 250 g rijst
  • 200 gram rivierkreeftjes
  • kappertjes
  • 1 groene paprika
  • 1 pepertje
  • olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • zwarte peper

Bereiding

Kook de rijst gaar en snij de paprika in smalle reepjes. De paprika, een klein gesneden pepertje en wat kappertjes in een hapjespan of wok roerbakken (enkele minuten). Voeg nu de rivierkreeftjes toe en laat dit nog eens 2 minuten staan. Als laatste wat sojasaus en zwarte peper naar smaak toevoegen. De rijst kan op de borden geschept worden en het groenten en rivierkreeftjes mengsel kan er overheen gegoten worden.

Lepelgerechtje met rivierkreeftje

Denk bij rivierkreeftjes ook aan lepelgerechtjes. Bijvoorbeeld:
  • Een plakje hardgekookt ei, wat crème fraiche erop en 2 rivierkreeftjes als finishing touch.
  • Een lepel fijne huzarensalade met enkele rivierkreeftjes en sprenkel er wat bieslook overheen.

Lees verder

© 2009 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Recepten met rivierkreeftjesRecepten met rivierkreeftjesDe laatste jaren doen rivierkreeftjes het goed in de winkels. Logisch, want je kunt rivierkreeftjes met van alles en nog…
Maaltijdsalades met visMaaltijdsalades met visEigenlijk kunnen salades altijd, maar het is nu eenmaal zo dat de warmere maanden zich veel meer lenen voor frisse en ge…
Heerlijke pasta receptenHeerlijke pasta receptenPasta hoort inmiddels bijna bij de Hollandse pot en ingeburgerd als een van zaken die 's avonds op tafel komen. Enke…
Twee recepten met varkensreepjes en groentenTwee recepten met varkensreepjes en groentenTwee recepten met varkensreepjes. Het eerste recept is gemaakt van varkenslapjes met champignons en uien. Bij het tweede…
De volle maaltijdsalade voor de herfstDe volle maaltijdsalade voor de herfstDe salade is ideaal in de zomer. Lekker fris en licht verteerbaar en dan is de overgang naar de vaste pot in de winter e…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Bule, Pixabay

Reageer op het artikel "Recepten rivierkreeftjes"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 09-04-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Gemakkelijke gerechten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!