Pastagerechten, eenvoudig en lekker

Pastagerechten, eenvoudig en lekkerJe ziet steeds meer variaties met allerlei pastagerechten. Pasta is lekker en inderdaad goed te combineren met allerlei vlees- en vissoorten, groenten, zachte kaassoorten etc. Enkele voorbeelden van eenvoudig te maken maaltijden met pasta.

Pasta met ham

Ingrediënten
  • macaroni (elleboogjes of vlindertjes)
  • 1 grote plak ham (ca. 1 cm dik)
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 2 dl magere melk
  • 40 gr bloem
  • 200 gram pittige strooikaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding
Kook de macaroni en bak de ham (in kleine blokjes gemaakt) in wat olijfolie tot de blokjes wat knapperig worden. Snij in de tussentijd champignons klein en laat ze enkele minuten stoven bij de ham, voeg daarna de bloem toe. Dan de melk toevoegen tot er een glad geheel ontstaat en een beetje kaas voor wat extra smaak. Desgewenst nog wat peper en zout.

De macaroni in een grote vuurvaste schaal doen en het mengsel er overheen gieten. Als laatste wat strooikaas over het geheel en zet het 10 minuten in de oven.

Pasta met ei

Ingrediënten
  • macaroni
  • 3 eieren
  • kleine plak ham (0,5 cm dik)
  • 2 groene paprika’s
  • 1 bosje lente uitjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding
Kook de pasta en snij tegelijkertijd de uitjes in kleine stukjes en fruit ze aan. Bak de ham (in kleine reepjes gemaakt) licht. Daarna de paprika in kleine stukjes toevoegen aan de uit. Laat alles enkele minuten staan. De eieren nu loskloppen en wat peper en zout naar smaak toevoegen. Als pasta, ham en ui met paprika klaar zijn alles bij elkaar voegen en het ei toevoegen. Voeg alles in een grote pan en giet het ei er overheen. Laat dit op laag vuur enkele minuten staan.

Pasta met zalm en sla

Ingrediënten
  • 500 gram macaroni
  • 300 gram gerookte zalm in dunne plakken
  • 300 gram gemengde sla
  • milde kruidenkaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding
Kook de pasta, giet het af en meng de zalm er doorheen en voeg peper en zout naar smaak toe. Meng eerst de kruidenkaas door de nog lauwwarme pasta met zalm en tenslotte de gemengde sla. Giet er als laatste een scheutje olijfolie overheen.
© 2009 - 2025 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.