Pastagerechten, eenvoudig en lekker

Pastagerechten, eenvoudig en lekker Je ziet steeds meer variaties met allerlei pastagerechten. Pasta is lekker en inderdaad goed te combineren met allerlei vlees- en vissoorten, groenten, zachte kaassoorten etc. Enkele voorbeelden van eenvoudig te maken maaltijden met pasta.

Pasta met ham

Ingrediënten

  • macaroni (elleboogjes of vlindertjes)
  • 1 grote plak ham (ca. 1 cm dik)
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 2 dl magere melk
  • 40 gr bloem
  • 200 gram pittige strooikaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Kook de macaroni en bak de ham (in kleine blokjes gemaakt) in wat olijfolie tot de blokjes wat knapperig worden. Snij in de tussentijd champignons klein en laat ze enkele minuten stoven bij de ham, voeg daarna de bloem toe. Dan de melk toevoegen tot er een glad geheel ontstaat en een beetje kaas voor wat extra smaak. Desgewenst nog wat peper en zout.

De macaroni in een grote vuurvaste schaal doen en het mengsel er overheen gieten. Als laatste wat strooikaas over het geheel en zet het 10 minuten in de oven.

Pasta met ei

Ingrediënten

  • macaroni
  • 3 eieren
  • kleine plak ham (0,5 cm dik)
  • 2 groene paprika’s
  • 1 bosje lente uitjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Kook de pasta en snij tegelijkertijd de uitjes in kleine stukjes en fruit ze aan. Bak de ham (in kleine reepjes gemaakt) licht. Daarna de paprika in kleine stukjes toevoegen aan de uit. Laat alles enkele minuten staan. De eieren nu loskloppen en wat peper en zout naar smaak toevoegen. Als pasta, ham en ui met paprika klaar zijn alles bij elkaar voegen en het ei toevoegen. Voeg alles in een grote pan en giet het ei er overheen. Laat dit op laag vuur enkele minuten staan.

Pasta met zalm en sla

Ingrediënten

  • 500 gram macaroni
  • 300 gram gerookte zalm in dunne plakken
  • 300 gram gemengde sla
  • milde kruidenkaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

Kook de pasta, giet het af en meng de zalm er doorheen en voeg peper en zout naar smaak toe. Meng eerst de kruidenkaas door de nog lauwwarme pasta met zalm en tenslotte de gemengde sla. Giet er als laatste een scheutje olijfolie overheen.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Macaroni en pasta, snel en voordelig!Wanneer je weinig tijd hebt maar wel een goede maaltijd op tafel wil zetten is macaroni of pasta een goede optie! Deze v…
Lekker aangeklede pasta receptenLekker aangeklede pasta receptenVeel mensen houden van pasta, maar het kan zwaar eten zijn. Dit heeft met de koolhydraten te maken die het “zwaar” maken…
Gezonde volkorenpasta met SugocasasausGezonde volkorenpasta met SugocasasausEen recept voor een gezonde pasta. Makkelijk en snel te bereiden. Het is niet heel koolhydraatarm maar als je dit recept…
Macaroni met kerrie en SmacMacaroni met kerrie en SmacDit familierecept beschrijft een makkelijke manier om een heerlijke pasta klaar te maken. Het is snel klaar en valt onde…
Thaise Penang Curry Pasta en Thaise rundvleescurryDe Thaise keuken kent verschillende pasta’s voor curry. De Penang curry paste wordt gedeeltelijk gemaakt van gedroogde i…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 08-02-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.