Borrelhapjes – met paté
Krijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets anders dan de standaard toastjes, smeerseltjes, pinda's en blokjes kaas.Lofschuitjes gevuld met paté
Benodigdheden- 2 struikjes witlof,
- 1 sjalotje,
- 250 g Saksische leverworst,
- 2 tl worcestershiresaus,
- 1el tomatenketchup,
- 1el gehakte peterselie.
Recept
- Haal de kern uit de struikjes witlof en maak de blaadjes los,
- Spoel de blaadjes goed af,
- Pel het sjalotje en snipper deze,
- Doe de smeerworst in een kom en meng er het sjalotje, worcestershiresaus, tomatenketchup en peterselie door,
- Vul de blaadjes witlof met de zelfgemaakte paté.
Paté in gelei
Benodigdheden- stukje paté,
- gelei van bouillon,
- augurk in schijfjes,
- kappertjes,
- olijven in schijfjes.
Recept
- Snijd de paté in gelijke blokjes,
- Rangschik ze in een schaal met opstaande rand, zodanig dat er tussen de stukjes paté ongeveer 2 cm ruimte zit,
- Giet het gelei mengsel voorzichtig in de schaal,
- Laat het opstijven in de koelkast,
- Snijd alle stukjes paté los en versier ze met een schijfje augurk, olijf of een kappertje.
Toastje paté
Benodigdheden- toastjes,
- paté,
- halve druiven, zonder pit.
Recept
- Snijd de paté in blokjes, ongeveer ten grote van 1/4 toastje,
- Leg de toastjes op een schaal en leg op ieder toastje een stukje paté en een halve druif.