Borrelhapjes - met fruit
Krijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets anders dan de standaard toastjes, smeerseltjes, pinda's en blokjes kaas.
Frisse fruitspiesjes
Benodigdheden
- meloen in stukjes,
- mandarijntjes,
- kleine blokjes kaas,
- druiven,
- kleine sateprikkertjes.
Recept
- Pel de mandarijntjes en maak de partjes los van elkaar,
- Snijdt de druiven doormidden en haal eventueel de pitjes er uit,
- Prik aan een satéprikker eerst een druif, een partje mandarijn en een stukje meloen. Eindig met een blokje kaas, hier kun je het prikkertje op zetten.
Bacon-fruit-rolletjes
Benodigdheden
- 12 plakjes bacon,
- 1 bandappel,
- 1 peer,
- 1 banaan,
- citroensap,
- cocktailprikkers.
Recept
- Verwijder zo nodig het zwoerd van de bacon,
- Schil de vruchten en snijd de appel en de peer in gelijkmatige blokjes, de banaan in dikke schijfjes,
- Haal alles door het citroensap, zodat het niet verkleurt,
- Wikkel een plakje bacon om de vruchtenstukjes en prik er een cocktailprikker door,
- Zet ze op een licht ingevet blik in de voorverwarmde oven.
- Serveer de rolletjes direct.
Vruchtensnoepjes
Benodigdheden
Verschillende soorten gedroogd fruit (ananas, perzik, abrikoos etc).
Recept
- Maal de gedroogde vruchten tot een fijne puree,
- Schep deze op een stuk vetvrij papier,
- Spreid met een paletmes de puree uit tot een vierkant van 0,5 cm dik,
- Bak dit in de oven op 160 graden in een paar uur, totdat de laat zacht maar stevig aanvoelt, zoals winegum,
- Laat het een beetje afkoelen en leg het op een snijplank,
- Trek het vetvrije papier er af en snij de plak in kleine hapklare stukjes.