Gezonde borrelhapjes
Borrelhapjes heeft de naam vet en ongezond te zijn. Toch zijn er meer als voldoende lekkere, gezonde borrelhapjes te koop en zelf te maken. Enkele eenvoudig klaar te maken gezonde hapjes voor ‘s avonds bij de borrel en waarop zelf eventueel nog gevarieerd kan worden. Smakelijk eten!
Zalmrolletjes
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm
- 200 gram kruidenkaas light (bijvoorbeeld Zilverkuipje, Philadelphia of Becel smeerkaas light)
- 6 sneetjes bruin brood
- dille
- citroen
Bereiding
Snij de zalm brede repen, smeer ze in met de kruidenkaas en rol ze voorzichtig op. Wikkel ze in huishoudfolie en leg ze zo’n 20 minuten in de diepvries. Rooster ondertussen alle sneetjes brood en snij ze in 4 kleine driehoekjes snijden.
De bevroren sneetjes zalm nu in kleinere schijfjes snijden (ca. 1 cm) en beleg ieder driehoekje toast met een zalmrolletje. Serveer de zalmrolletjes met wat dille en wat druppeltjes citroen (leg enkele schijfjes er voor de sier bij).
Gerookte kip hapjes
Ingrediënten
- 1 casinobrood wit
- 200 gram gerookte kip
- 1 groene paprika
- 1/2 rode paprika
- 1/3 rood pepertje
- 2 lente uitjes
- koreander
- 2 1/2 eetlepel yogonaise
- peper en zout
Bereiding
Haal van het brood de korsten en snij het brood in de lengte. Pureer tegelijkertijd alle ingrediënten in de machine net zo lang tot je een fijn gehakt geheel hebt en breng het op smaak met wat peper en zout.
Smeer nu de plakken brood goed, rol ze voorzichtig strak op en doe er huishoudfolie omheen (echt inpakken en afsluiten). Laat dit geheel 2 1/2 tot 3 uur in de koeling staan. Uit de koeling de plakken netjes in kleine hapjes snijden en serveren.
Gezonde dip
Ingrediënten
- 100 gram kruidenkaas light (bijvoorbeeld Zilverkuipje, Philadelphia of Becel smeerkaas light)
- 50 gram magere yoghurt
- kruiden: tijm, dille, tuinkers
- peper en zout
Bereiding
Meng de kruidenkaas met de yoghurt en voeg de kruiden en peper en zout naar smaak toe. Zet het enkele minuten in de koeling en serveer dan op een grote schaal met verschillende verse groenten. Deze groenten goed schoonmaken en in schijfjes of repen snijden, zodat ze goed de dip op kunnen nemen. Groenten zoals:
- komkommer
- wortelen
- rode en gele paprika
- radijsjes
- kastanje champignons
- bleekselderij
PS Wil je de dip iets pittiger, voeg er dan een derde van een pepertje kleingemaakt aan toe.