InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Gezonde borrelhapjes

Gezonde borrelhapjes

Gezonde borrelhapjes Borrelhapjes heeft de naam vet en ongezond te zijn. Toch zijn er meer als voldoende lekkere, gezonde borrelhapjes te koop en zelf te maken. Enkele eenvoudig klaar te maken gezonde hapjes voor s avonds bij de borrel en waarop zelf eventueel nog gevarieerd kan worden. Smakelijk eten!

Zalmrolletjes

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte zalm
  • 200 gram kruidenkaas light (bijvoorbeeld Zilverkuipje, Philadelphia of Becel smeerkaas light)
  • 6 sneetjes bruin brood
  • dille
  • citroen

Bereiding

Snij de zalm brede repen, smeer ze in met de kruidenkaas en rol ze voorzichtig op. Wikkel ze in huishoudfolie en leg ze zon 20 minuten in de diepvries. Rooster ondertussen alle sneetjes brood en snij ze in 4 kleine driehoekjes snijden.
De bevroren sneetjes zalm nu in kleinere schijfjes snijden (ca. 1 cm) en beleg ieder driehoekje toast met een zalmrolletje. Serveer de zalmrolletjes met wat dille en wat druppeltjes citroen (leg enkele schijfjes er voor de sier bij).

Gerookte kip hapjes

Ingrediënten

  • 1 casinobrood wit
  • 200 gram gerookte kip
  • 1 groene paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 1/3 rood pepertje
  • 2 lente uitjes
  • koreander
  • 2 1/2 eetlepel yogonaise
  • peper en zout

Bereiding

Haal van het brood de korsten en snij het brood in de lengte. Pureer tegelijkertijd alle ingrediënten in de machine net zo lang tot je een fijn gehakt geheel hebt en breng het op smaak met wat peper en zout.
Smeer nu de plakken brood goed, rol ze voorzichtig strak op en doe er huishoudfolie omheen (echt inpakken en afsluiten). Laat dit geheel 2 1/2 tot 3 uur in de koeling staan. Uit de koeling de plakken netjes in kleine hapjes snijden en serveren.

Gezonde dip

Ingrediënten

  • 100 gram kruidenkaas light (bijvoorbeeld Zilverkuipje, Philadelphia of Becel smeerkaas light)
  • 50 gram magere yoghurt
  • kruiden: tijm, dille, tuinkers
  • peper en zout

Bereiding

Meng de kruidenkaas met de yoghurt en voeg de kruiden en peper en zout naar smaak toe. Zet het enkele minuten in de koeling en serveer dan op een grote schaal met verschillende verse groenten. Deze groenten goed schoonmaken en in schijfjes of repen snijden, zodat ze goed de dip op kunnen nemen. Groenten zoals:
  • komkommer
  • wortelen
  • rode en gele paprika
  • radijsjes
  • kastanje champignons
  • bleekselderij

PS Wil je de dip iets pittiger, voeg er dan een derde van een pepertje kleingemaakt aan toe.

Lees verder

© 2008 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Caloriearme borrelhapjes, hapjes voor een gezond dieetCaloriearme borrelhapjes, hapjes voor een gezond dieetHet kan zo gezellig zijn. Op een mooie zomeravond gezellig in de tuin of in de winter bij de open haard, het drinken van…
Nieuwe gezonde borrelhapjesNieuwe gezonde borrelhapjesDe borrelhapjes blijven het goed doen in Nederland. In de winkels zie je met enige regelmaat niet verpakte of verse borr…
Borrelhapjes van bladerdeegBorrelhapjes van bladerdeegBorrelhapjes doen het altijd goed en bladerdeeg borrelhapjes ook, maar we weten allemaal dat we voorzichtig met de blade…
Bladerdeeg maken en lekkere bladerdeeg borrelhapjesBladerdeeg maken en lekkere bladerdeeg borrelhapjesBladerdeeg is populair en kant-en-klaar te koop in de supermarkt, maar toch willen we ook nog wel eens zelf bladerdeeg m…
Zelf gezonde borrelhapjes makenZelf gezonde borrelhapjes makenBorrelhapjes zijn van alle tijden. Namen de Eqyptenaren voor Christus fruit bij het drinken van wijn, de kasteelheren ha…

Reageer op het artikel "Gezonde borrelhapjes"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Laatste update: 31-12-2013
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Magere maaltijden
Schrijf mee!