InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Zoet fruit desserts

Zoet fruit desserts

Zoet fruit desserts Fruit is bij uitstek lekker om de maaltijd mee af te sluiten. Zoet, gezocht en heerlijk zijn de kernwoorden voor een dessert met fruit. Een voller dessert als de hoofdmaaltijd niet zwaar was en een lichter dessert als er nog net een klein dessert bij kan. Enkele voorbeelden. Smakelijk eten!

Griekse amandelpudding met krenten

Ingrediënten

  • 125 gram margarine
  • 200 gram suiker
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 gram amandelschaafsel
  • 250 gram griesmeel (fijn)
  • 3 citroenen
  • 150 gram krenten

Bereiding

Klop de boter met de suiker zo’n 10 minuten. Klop de eieren luchtig met de kaneel en voeg het griesmeel en de amandelen toe. Meng het eimengsel daarna luchtig door de boter met de suiker. Vul intussen de springvorm en plaats deze ruin een uur in de oven.
Kook het water met de suiker en het citroensap tot een lichte stroop en laat de krenten hierin wellen. Serveer tenslotte de pudding lauwwarm en giet er de krentensiroop overheen.

Gebakken banaan in kokos

Ingrediënten

  • 4 bakbananen
  • 300 gram kokos
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • enkele bolletjes roomijs
  • frituurolie

Bereiding

Rasp het kokos als dit nog niet het geval is en meng het met de suiker en “beplak” de geschilde bananen hiermee (zo dik als mogelijk). Zorg nu dat de frituurolie zeker zo’n 180 graden is en bak de bananen goudbruin. Serveer de banaan met een bolletje roomijs.

Fruitijs met nootmelange en chocolade

Ingrediënten

  • 1 liter tropisch fruit ijs
  • 100 gram citroenijs
  • 4 eetlepels ongezouten noten (melange van verschillende soorten)
  • 2 eetlepels koffie
  • 2 repen chocolade (puur)

Bereiding

Breek de chocolade in kleine stukken, voeg de koffie toe en zet dit 2 tot 3 minuten in de magnetron. Maak de verschillende soorten noten klein.
Verdeel nu het fruitijs over de coupes en zet er een bolletje citroenijs bij. Giet de chocolade er overheen en strooi de stukjes noot er overheen.

Lees verder

© 2008 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Dessertbuffet: Tips voor de GarneringBij het dessertbuffet hoort een garnering. Met garnering ziet uw buffet er meteen een stuk verzorgder uit. Hoe garneer i…
Zelf smoothies makenZelf smoothies makenJe kunt zelf de lekkerste smoothies maken, met vers fruit, ijs, koffie of andere ingrediënten. Het enige dat je nodig he…
Thaise dessertsEen Thaise maaltijd wordt vaak besloten met een zoet einde. Een Thais dessert of toetje dus. Overigens worden daarvoor w…
Kilocalorieën fruittabelKilocalorieën fruittabelDat er in bijna alle eten en drinken calorieën zitten dat weten we zo langzamerhand wel. Op de meeste verpakkingen van v…
Fruitsalade voor alle seizoenen, receptFruitsalade voor alle seizoenen, receptFruitsalade met olijfolie, citroensap, beetje (poeder) suiker en kaneel, super fruitig, gezond, fris en veelzijdig! Snel…

Reageer op het artikel "Zoet fruit desserts"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 22-08-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Zoetigheid
Schrijf mee!