Zoet fruit desserts
Fruit is bij uitstek lekker om de maaltijd mee af te sluiten. Zoet, gezocht en heerlijk zijn de kernwoorden voor een dessert met fruit. Een voller dessert als de hoofdmaaltijd niet zwaar was en een lichter dessert als er nog net een klein dessert bij kan. Enkele voorbeelden. Smakelijk eten!
Griekse amandelpudding met krenten
Ingrediënten
- 125 gram margarine
- 200 gram suiker
- 4 middelgrote eieren
- 1 theelepel kaneel
- 150 gram amandelschaafsel
- 250 gram griesmeel (fijn)
- 3 citroenen
- 150 gram krenten
Bereiding
Klop de boter met de suiker zo’n 10 minuten. Klop de eieren luchtig met de kaneel en voeg het griesmeel en de amandelen toe. Meng het eimengsel daarna luchtig door de boter met de suiker. Vul intussen de springvorm en plaats deze ruin een uur in de oven.
Kook het water met de suiker en het citroensap tot een lichte stroop en laat de krenten hierin wellen. Serveer tenslotte de pudding lauwwarm en giet er de krentensiroop overheen.
Gebakken banaan in kokos
Ingrediënten
- 4 bakbananen
- 300 gram kokos
- 125 gram witte basterdsuiker
- enkele bolletjes roomijs
- frituurolie
Bereiding
Rasp het kokos als dit nog niet het geval is en meng het met de suiker en “beplak” de geschilde bananen hiermee (zo dik als mogelijk). Zorg nu dat de frituurolie zeker zo’n 180 graden is en bak de bananen goudbruin. Serveer de banaan met een bolletje roomijs.
Fruitijs met nootmelange en chocolade
Ingrediënten
- 1 liter tropisch fruit ijs
- 100 gram citroenijs
- 4 eetlepels ongezouten noten (melange van verschillende soorten)
- 2 eetlepels koffie
- 2 repen chocolade (puur)
Bereiding
Breek de chocolade in kleine stukken, voeg de koffie toe en zet dit 2 tot 3 minuten in de magnetron. Maak de verschillende soorten noten klein.
Verdeel nu het fruitijs over de coupes en zet er een bolletje citroenijs bij. Giet de chocolade er overheen en strooi de stukjes noot er overheen.