Zelf smoothies maken

Zelf smoothies makenJe kunt zelf de lekkerste smoothies maken, met vers fruit, ijs, koffie of andere ingrediënten. Het enige dat je nodig hebt is een goede blender en veel lekkere ingrediënten. Hier een aantal ideeën voor lekkere, gezonde smoothies.

Strawberry-banana smoothie

Neem 1 glas jus d’orange en doe dit in de blender. Voeg hier een hand aardbeien, 1 banaan en ijsblokjes aan toe. Zet de blender aan en binnen no-time heb je een lekkere smoothie!

Vruchtensmoothie

Gooi een handje rood fruit (bosbessen, bramen, frambozen, etc) samen met een half glaasje jus d’orange en een banaan in de blender. Een gezonde oppepper. Voor een extra vitamine – bom doe je er rijpe kiwi bij.

Yoghurt-aardbei smoothie

Neem een glas yoghurt en doe dit in de blender. Meng dit met een hand aardbeien en wat rood fruit, tot je een geweldig lekkere smoothie hebt.

Fruit-ijs smoothie

Om een lekkere, verfrissende smoothie te maken voor in de zomer, doe je 250 gram fruit en een bolletje ijs in je blender en blender je dit. Heerlijk, romig en fris!

Verdere tips

Om je smoothies een extra smaakje te geven kun je het volgende proberen:
  • Honing en siroop, zoals gember- of ahornsiroop, zullen smoothies zoeter maken. Roer de honing/siropen na het mixen door de smoothie.
  • Aromatische specerijen, zoals gember, kaneel, vanille kunnen erg lekker zijn als toevoeging aan fruitige smoothies. Voeg een mespuntje gemalen specerijen toe aan de smoothie. Je kunt ook een kruidige siroop maken door hele specerijen, zoals kaneel- of vanillestokjes, te laten weken in wat water met suiker.
  • Verse specerijen, zoals gemberwortel, die dienen dan eerst geraspt te worden, voor je ze toevoegt (en mee mixt).
  • Verse kruiden, zoals muntblaadjes of citroenmelisse. Je kunt de blaadjes in het geheel toevoegen of ze eerst versnipperen.
  • Likeur en alcohol geven smoothies een oppepper, en maken van de smoothie dan eigenlijk een cocktail. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld vruchtenlikeuren gebruiken.
  • Roomijs. Je kunt de smoothie romiger van smaak maken door een deel van de yoghurt met roomijs te vervangen, bijvoorbeeld een paar scheppen vanilleijs.
© 2007 - 2025 Lobke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.
Bronnen en referenties