InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Maisgerechten, weer eens iets anders

Maisgerechten, weer eens iets anders

Maisgerechten, weer eens iets anders De een vindt maïs lekker en de ander vindt het helemaal niets. Smaak, het blijft een zeer persoonlijke kwestie. Maar misschien toch eens uitproberen? Enkele recepten om de smaak van maïs op een andere manier tot je te nemen. Smakelijk!

Maïssoep

Ingrediënten

  • 450 gram maïs
  • 1 teentje knoflook
  • 2 aardappels
  • 1 prei
  • 1 bleekselderij
  • 250 ml room
  • 2 blokjes bouillon (neutraal of groente)
  • olijfolie
  • kerriepoeder

Bereiding

Snipper de knoflook, snij de prei in ringen, de bleekselderij in kleine stukjes evenals de geschilde aardappels. Roerbak alle ingrediënten in wat olijfolie en voeg wat kerriepoeder naar smaak bij. Na zon 4 minuten de maïs toevoegen
Kook nu de bouillon in zon 700 ml water. Voeg vervolgens de roerbakgroenten en de room toe en laat het geheel zon 15 minuten staan. Daarna pureren en weer een minuutje op een laag pitje. Serveer daarna met donderbruin brood.

Maïssalade

Ingrediënten

  • 350 gram gekookte maïs
  • 250 gram ananas
  • 1 rode paprika
  • 1/2 komkommer
  • 1 kipfilet
  • 2 takjes peterselie
  • 1/2 limoen
  • olijfolie
  • zout

Bereiding

Rooster de schoongemaakte stukken paprika en zorg dat het vel verbrand. Dit vervolgens verwijderen. De kipfilet op de grill roosteren en zorg dat de buitenkant krokant is.
Neem nu een grote doorzichtige schaal en voeg de maïs, paprika, stukjes ananas, in blokjes gemaakte komkommer en klein gemaakte kipfilet toe. Maak de peterselie klein en voeg deze met wat olijfolie toe en breng het op smaak met limoensap en zout.

Geroosterde maïs

Ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Laat de maïskolven in koud water weken, haal de bladeren tot onderaan los. Hak vervolgens de peterselie en oregano klein, doe er wat olijfolie bij en smeer de maïskolven er mee in. Leg de bladeren nu terug over de maïskolven.
Grill de maïskolven nu zon 15 tot 20 minuten keer ze regelmatig om. Voor wat extra smaak eventueel peper en zou toevoegen.

Lees verder

© 2008 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Meer soep receptenMeer soep receptenAls je denkt dat alles er is, kom je er achter dat er wel weer iets nieuws gecreëerd wordt en zo is dat ook met de soepe…
De volle maaltijdsalade voor de herfstDe volle maaltijdsalade voor de herfstDe salade is ideaal in de zomer. Lekker fris en licht verteerbaar en dan is de overgang naar de vaste pot in de winter e…
Voorgerechten uit Syrië en LibanonIn Syrië en Libanon maken voorgerechten of 'mezze' een belangrijk deel uit van de maaltijd. Tafels zijn vaak overladen m…
Drie recepten voor aparte kippensoepenDrie recepten voor aparte kippensoepenEen kippensoep is altijd wel lekker op zijn tijd. Het is makkelijk te maken en heerlijk met brood erbij. Maar het kan we…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Maisgerechten, weer eens iets anders"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 17-08-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Gemakkelijke gerechten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!