Maisgerechten, weer eens iets anders
De een vindt maïs lekker en de ander vindt het helemaal niets. Smaak, het blijft een zeer persoonlijke kwestie. Maar misschien toch eens uitproberen? Enkele recepten om de smaak van maïs op een andere manier tot je te nemen. Smakelijk!
Maïssoep
Ingrediënten
- 450 gram maïs
- 1 teentje knoflook
- 2 aardappels
- 1 prei
- 1 bleekselderij
- 250 ml room
- 2 blokjes bouillon (neutraal of groente)
- olijfolie
- kerriepoeder
Bereiding
Snipper de knoflook, snij de prei in ringen, de bleekselderij in kleine stukjes evenals de geschilde aardappels. Roerbak alle ingrediënten in wat olijfolie en voeg wat kerriepoeder naar smaak bij. Na zo’n 4 minuten de maïs toevoegen
Kook nu de bouillon in zo’n 700 ml water. Voeg vervolgens de roerbakgroenten en de room toe en laat het geheel zo’n 15 minuten staan. Daarna pureren en weer een minuutje op een laag pitje. Serveer daarna met donderbruin brood.
Maïssalade
Ingrediënten
- 350 gram gekookte maïs
- 250 gram ananas
- 1 rode paprika
- 1/2 komkommer
- 1 kipfilet
- 2 takjes peterselie
- 1/2 limoen
- olijfolie
- zout
Bereiding
Rooster de schoongemaakte stukken paprika en zorg dat het vel verbrand. Dit vervolgens verwijderen. De kipfilet op de grill roosteren en zorg dat de buitenkant krokant is.
Neem nu een grote doorzichtige schaal en voeg de maïs, paprika, stukjes ananas, in blokjes gemaakte komkommer en klein gemaakte kipfilet toe. Maak de peterselie klein en voeg deze met wat olijfolie toe en breng het op smaak met limoensap en zout.
Geroosterde maïs
Ingrediënten
- 4 maïskolven
- 4 takjes peterselie
- 4 takjes oregano
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Laat de maïskolven in koud water weken, haal de bladeren tot onderaan los. Hak vervolgens de peterselie en oregano klein, doe er wat olijfolie bij en smeer de maïskolven er mee in. Leg de bladeren nu terug over de maïskolven.
Grill de maïskolven nu zon 15 tot 20 minuten keer ze regelmatig om. Voor wat extra smaak eventueel peper en zou toevoegen.