Oosterse tomatensoep

Ingrediënten voor 4 personen
Oosterse tomatensoep
- 1 el olijfolie
- 1 grote ui
- 1 blik gepelde tomaten
- 500 ml runderbouillon
- 500 gram rundergehakt
- 1 blik maïs
- 1 pak soepgroentes
- Enkele verse bonen
- Gemalen chilipeper
- Peper en zout
- Tabasco
- Peterselie
- Bieslook
- 1 bekertje kookroom
Bereiding
- Kruid het gehakt met peper en zout en rol deze als kleine soepballetjes (tip: wanneer u geen tijd heeft of zin heeft deze soepballetjes zelf te draaien, kunt u zo ook kant en klaar kopen)
- Laat een pan heet worden met de olijfolie
- Snipper de ui en laat hem licht aanbakken
- Voeg vervolgens water toe naar hoeveelheid van bouillon en voeg de bouillon hieraan toe
- Als de bouillon kookt voegt u de soepballetjes toe en laat deze ca. 10 minuten gaar worden
- Voeg 1 blik gepelde tomaten toe, de maïs en de soepgroentjes
- Breek de bonen in stukjes en voeg deze toe.
- Roer de soep ca enkele seconden stevig door, voeg daarna de chilipeper en tabasco naar smaak toe (chilipepers meestal een tl, tabasco meestal twee tot drie scheuten)
- Laat de boel even doorkoken en voeg daarna P&Z, Peterselie en bieslook toe
- Als laatste giet u de kookroom, naar wens, toe, zodat de soep romig wordt
Ciabatta met knoflookboter
- Langwerpig ciabatta brood
- 50 gram roomboter
- 3 teentjes Knoflook
- 1 el olijfolie
- P&Z
- Bieslook
Bereiding
- Doe 50 gram roomboter in een kom en laat deze zacht worden
- Voeg de olijfolie toe, P&Z en en bieslook toe naar wens
- Keus de knoflook en hak deze in kleine stukjes (U kunt er ook voor kiezen deze uit te persen)
- Voeg knoflook toe aan de boter en roer alles tot een romige gladde massa door elkaar
Uw knoflookboter is nu klaar.
Serveertip
- Snijd het brood in even grote plakjes en leg deze ca. 5 tot 10 minuten in de oven op 160 graden
- Haal ze eruit en besmeer ze met de knoflookboter als ze warm zijn
- Serveer de soep in een kom en leg er twee a drie ciabatta broodjes naast.
Eet smakelijk.