Drie vegetarische salades met brie en walnoten
Laat je gasten smullen door middel van deze heerlijke en simpele vegetarische voorgerechten. De moeite die je er insteekt is minimaal, maar de combinaties van de verschillende smaken zorgen voor drie overheerlijke gerechten! Bij het eerste gerecht worden de brie en walnoten gecombineerd met rucola en nog enkele aanvullende ingrediënten. Het tweede recept bestaat uit een pastasalade met brie, walnoten en sla. Het laatste recept wordt aangevuld met prei en pijnboompitten.
Recept 1: Rucola, brie, walnoten, appel en honing
Bereidingstijd: 20 minuten
Dit recept is voor 2 personen
Wat heb je nodig?
- 1 ui
- een zakje rucola
- 100 gram walnoten
- brie
- 1 appel
- croutons
- mosterd
- citroen
- olijfolie
- honing
- peper en zout
Hoe maak je de salade?
Snijd de ui in kleine stukjes en bak het 5 minuten in wat olijfolie in de koekenpan. Voeg op het einde nog even de walnoten (in stukjes) toe om het knapperig te maken. Was de rucola en doe dit in een kom. Voeg de ui en de walnoten toe. Snijd de appel in kleine reepjes. Snijd de brie in kleine plakken. Voeg de appel en de brie toe aan de salade. Voeg eveneens de croutons toe (de hoeveelheid hangt af van je eigen wensen). Kruid de salade met peper en zout
Hoe maak je de dressing?
Pak een kommetje en voeg hier twee eetlepels olijfolie aan toe. Voeg vervolgens een theelepel mosterd toe en twee eetlepels honing. Knijp daarna de citroen enkele keren uit boven het mengsel. Meng de ingrediënten door elkaar en voeg ten slotte nog wat peper en zout toe om het op smaak te brengen.
Recept 2: Pastasalade met brie en walnoten
Bereidingstijd: 20 minuten
Dit recept is voor 2 persoon
Wat heb je nodig?
- 300 gram volkoren penne
- brie
- 1 ijsbergsla
- 2 rode uien
- 1 bos radijs
- 50 gram walnoten
- azijn
- mayonaise
- mosterd
- een zakje veldsla
Hoe maak je de salade?
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wanneer de penne genoeg gekookt zijn giet je het water af en spoel je de penne af met koud water. Snijd vervolgens de brie in plakjes. Haal daarna vier grote bladeren van de ijsbergsla af en leg deze apart. Snijd de rest van de ijsbergsla in reepjes. Pel de ui en snijd deze ook in reepjes. Maak de radijs schoon en snijd deze in kleine stukjes. Hak de walnoten in kleine stukjes. Meng al deze ingrediënten door elkaar in een grote kom. Breng dit mengsel goed op smaak met zout en peper.
Hoe maak je de dressing?
Doe twee eetlepels azijn in een schaaltje. Meng er vervolgens 4 eetlepels mayonaise en twee theelepels mosterd doorheen. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Voeg de dressing toe aan de salade. Schep de salade vervolgens in de grote slabladeren en je bent klaar!
Recept 3: Salade met brie, walnoten, pijnboompitten en prei
Bereidingstijd: 10 minuten
Dit recept is voor 2 personen
Wat heb je nodig?
- 1 zakje ijsbergsla
- brie
- 1 dunne prei
- 100 gram walnoten
- 50 gram pijnboompitten
- honing
- mosterd
- peper en zout
Hoe maak je het?
Snijd de prei in kleine stukjes en snijd de brie in dunne plakjes. Giet de ijsbergsla in een kom en voeg de walnoten en pijnboompitten hier aan toe. Voeg vervolgens de stukjes prei en brie toe aan de kom. Strooi er drie eetlepels honing en één theelepel mosterd doorheen. Om de salade iets smeuïger te maken kun je eventueel nog wat olijfolie toevoegen. Breng de salade ten slotte op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!