Zelfgemaakt broodbeleg met yoghurt

Misschien zijn dit geen voor de hand liggende pasta’s voor de boterham, maar toch laat de aangename smaak van het beleg zich perfect combineren met die van het brood. Dit zelfgemaakt broodbeleg is precies wat u nodig hebt om de ochtend gezond en vol energie te beginnen.

Broodbeleg met yoghurt en abrikozen

Ingrediënten
  • 250 gram yoghurt
  • 150 gram verse abrikozen
  • 2 soeplepels honing
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding
  • Doe alle ingrediënten in de blender en pureer tot er een gladde massa ontstaat.

Broodbeleg met yoghurt, komkommer en munt

Ingrediënten
  • 400 gram yoghurt
  • 1 kleine komkommer
  • ½ bosje munt
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper

Bereiding
  • Snij de komkommer in kleine blokjes.
  • Haal de blaadjes van de munt.
  • Pers de knoflookteentjes uit.
  • Haal de yoghurt samen met de komkommer, de munt en de knoflook door de blender.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Broodbeleg met noten en rozijnen

Ingrediënten
  • 250 gram yoghurt
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram walnotenpasta of –poeder
  • 1 eetlepel tarwekiemen

Bereiding
  • Doe de yoghurt in een kom.
  • Meng hier het walnotenpoeder (of –pasta), de tarwekiemen en de rozijnen onder.
  • Breng eventueel op smaak met een beetje honing.
© 2008 - 2025 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.