Zelfgemaakt broodbeleg met groenten

Pittige wortelpuree
Ingrediënten- 500 gram wortelen
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels citroensap
- Komijn
- Cayennepeper
Bereiding
- Snij de wortelen in kleine stukjes en laat ze in een beetje water koken tot ze zacht zijn.
- Laat afkoelen.
- Pureer.
- Pers de knoflook en meng onder de wortelpuree.
- Breng op smaak met citroensap, komijn, cayennepeper en zout.
Kikkererwtenpuree (Humus)
Ingrediënten- 1 blik kikkererwten
- 1 ui
- 1 teentje verse knoflook
- ½ citroen
- Olijfolie
- Cayennepeper
- Komijn
Bereiding
- Haal alle ingrediënten door de blender.
- Voeg zoveel olijfolie toe als nodig is (u moet een smeuïge massa bekomen).
- Breng op smaak met cayennepeper en komijn.
Paprikapuree
Ingrediënten- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1/4de bosje koriander
- 2 soeplepels honing
- 1 theelepel gemalen komijn
- Zout
Bereiding
- Snij de paprika en de knoflook in stukjes.
- Hak de koriander grof.
- Voeg alle ingrediënten samen en haal door de blender.