Zomerse slaatjes met kamut

Deze kleurrijke zomerse slaatjes zijn opbeurende, voedzame maaltijden die in slechts enkele minuten klaar zijn. Kamut is een goede bron van eiwitten en bevat ook veel mineralen en voedingsstoffen die bescherming bieden tegen gevaarlijke ziekten.

Kamut met noten en verse kruiden

Ingrediënten
  • 250 gram kamut
  • 500 gram kerstomaten
  • 2 citroenen
  • ½ bosje bieslook
  • ½ bosje koriander
  • ½ bosje bosuitjes
  • 50 gram noten
  • 50 gram rozijnen
  • 6 soeplepels olijfolie
  • Cayennepeper
  • Zout en peper

Bereiding
  • Bereid de kamut volgens de instructies op de verpakking.
  • Snij de kerstomaten en de bosuitjes in kleine stukjes.
  • Hak de bieslook, de koriander en de noten fijn.
  • Meng alle ingrediënten onder de kamut.
  • Goed mengen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet enkele uren in de koelkast alvorens op te dienen.

Bonensalade met kamut en munt

Ingrediënten
  • 250 gram kamut
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje bosuitjes
  • 1 bosje munt
  • 4 eetlepels citroensap
  • Een mespuntje cayennepeper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout

Bereiding
  • Kook de kamut volgens de instructies op de verpakking.
  • Zet een ketel met 1 liter water op het vuur. Voeg hier de sperziebonen en een beetje zout aan toe en zet het deksel terug op de ketel. Laat koken tot de bonen beetgaar zijn (ongeveer 10 minuten).
  • Laat de sperziebonen en de kamut afkoelen.
  • Snij ondertussen de tomaten, de bosuitjes, de knoflook en de munt in kleine stukjes.
  • Maak een dressing met de olijfolie, het citroensap en de cayennepeper.
  • Voeg alle ingrediënten samen en overgiet met de dressing.
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper.
© 2008 - 2025 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.