Zomerse slaatjes met kamut

Deze kleurrijke zomerse slaatjes zijn opbeurende, voedzame maaltijden die in slechts enkele minuten klaar zijn. Kamut is een goede bron van eiwitten en bevat ook veel mineralen en voedingsstoffen die bescherming bieden tegen gevaarlijke ziekten.

Kamut met noten en verse kruiden

Ingrediënten

  • 250 gram kamut
  • 500 gram kerstomaten
  • 2 citroenen
  • ½ bosje bieslook
  • ½ bosje koriander
  • ½ bosje bosuitjes
  • 50 gram noten
  • 50 gram rozijnen
  • 6 soeplepels olijfolie
  • Cayennepeper
  • Zout en peper

Bereiding

  • Bereid de kamut volgens de instructies op de verpakking.
  • Snij de kerstomaten en de bosuitjes in kleine stukjes.
  • Hak de bieslook, de koriander en de noten fijn.
  • Meng alle ingrediënten onder de kamut.
  • Goed mengen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet enkele uren in de koelkast alvorens op te dienen.

Bonensalade met kamut en munt

Ingrediënten

  • 250 gram kamut
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje bosuitjes
  • 1 bosje munt
  • 4 eetlepels citroensap
  • Een mespuntje cayennepeper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout

Bereiding

  • Kook de kamut volgens de instructies op de verpakking.
  • Zet een ketel met 1 liter water op het vuur. Voeg hier de sperziebonen en een beetje zout aan toe en zet het deksel terug op de ketel. Laat koken tot de bonen beetgaar zijn (ongeveer 10 minuten).
  • Laat de sperziebonen en de kamut afkoelen.
  • Snij ondertussen de tomaten, de bosuitjes, de knoflook en de munt in kleine stukjes.
  • Maak een dressing met de olijfolie, het citroensap en de cayennepeper.
  • Voeg alle ingrediënten samen en overgiet met de dressing.
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper.
© 2008 - 2021 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eetbare bloemen in de nazomer en de herfstIn de nazomer en herfst zijn er diverse eetbare bloemen aanwezig. Culinair gezien geven zij een extra smaak en geur aan…
Heerlijke sauzen bij koude voorgerechten en saladesElke kok probeert zijn eten zo lekker mogelijk te maken, maar om alles droog op te eten is natuurlijk niet lekker. Daaro…
10 lekkere slaatjesSlaatjes passen bij alle gerechten en je kan ze bij elke maaltijd eten. In dit artikel 10 van mijn favoriete slaatjes. D…
Eetbare bloemen in de lenteEetbare bloemen vindt u ook in de lente. Zij geven een extra smaak en geur aan gerechten en dranken. In dit artikel staa…

Zelfgemaakt broodbeleg met yoghurtMisschien zijn dit geen voor de hand liggende pasta’s voor de boterham, maar toch laat de aangename smaak van het beleg…
Gezonde boterhampasta's met kaasDit zijn enkele van de meest veelzijdig bruikbare recepten voor boterhampasta, omdat de toepassingsmogelijkheden vrijwel…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 17-06-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Schrijf mee!