Gezonde boterhampasta's met kaas
Dit zijn enkele van de meest veelzijdig bruikbare recepten voor boterhampasta, omdat de toepassingsmogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Ze smaken uiteraard heerlijk op de boterham (probeer zeker geroosterd brood en stokbrood), maar ze zijn ook de moeite waard als sauzen doorheen spaghetti of als dipsausje bij het aperitief of voor de televisie.Boterhampasta van ricottakaas
Ingrediënten- 250 gram ricottakaas
- 1 teentje knoflook
- 1 soeplepel olijfolie
- 2 soeplepels verse basilicum
- 2 soeplepels verse bieslook
- 2 soeplepels verse peterselie
- Zout en peper
Bereiding
- Hak de basilicum, bieslook en peterselie fijn.
- Plet de ricottakaas met een vork en voeg hier de verse kruiden en olijfolie aan toe.
- Pers het teentje knoflook en doe bij de ricotta- en kruidenmengeling.
- Breng op smaak met zout en peper.
Broodbeleg van platte kaas en notenpasta
Ingrediënten- 1 kommetje platte kaas
- 3 à 4 eetlepels notenpasta (natuurwinkel)
- 1 eetlepel vloeibare honing
Bereiding
- Voeg de notenpasta en vloeibare honing toe aan de platte kaas.
- Goed mengen.
- Smeer op de boterham.
Pasta van fetakaas
Ingrediënten- 200 gram fetakaas
- 100 gram yoghurt
- 1 bosje verse peterselie
- 1 bosje verse koriander
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper
Bereiding
- Haal de fetakaas samen met de yoghurt en de tuinkruiden door de blender tot u een gladde pasta verkrijgt.
- Pers de knoflook en roer door het yoghurt- en fetamengsel.
- Breng op smaak met zout en peper.