Gezonde boterhampasta's met kaas

Dit zijn enkele van de meest veelzijdig bruikbare recepten voor boterhampasta, omdat de toepassingsmogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Ze smaken uiteraard heerlijk op de boterham (probeer zeker geroosterd brood en stokbrood), maar ze zijn ook de moeite waard als sauzen doorheen spaghetti of als dipsausje bij het aperitief of voor de televisie.

Boterhampasta van ricottakaas

Ingrediënten

  • 250 gram ricottakaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 2 soeplepels verse basilicum
  • 2 soeplepels verse bieslook
  • 2 soeplepels verse peterselie
  • Zout en peper

Bereiding

  • Hak de basilicum, bieslook en peterselie fijn.
  • Plet de ricottakaas met een vork en voeg hier de verse kruiden en olijfolie aan toe.
  • Pers het teentje knoflook en doe bij de ricotta- en kruidenmengeling.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Broodbeleg van platte kaas en notenpasta

Ingrediënten

  • 1 kommetje platte kaas
  • 3 à 4 eetlepels notenpasta (natuurwinkel)
  • 1 eetlepel vloeibare honing

Bereiding

  • Voeg de notenpasta en vloeibare honing toe aan de platte kaas.
  • Goed mengen.
  • Smeer op de boterham.

Pasta van fetakaas

Ingrediënten

  • 200 gram fetakaas
  • 100 gram yoghurt
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper

Bereiding

  • Haal de fetakaas samen met de yoghurt en de tuinkruiden door de blender tot u een gladde pasta verkrijgt.
  • Pers de knoflook en roer door het yoghurt- en fetamengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
© 2008 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat je als zwangere juist wel en niet mag etenWat mag een zwangere vrouw nu juist wel eten in de 9 maanden en wat mag zij nu juist niet. Hieronder volgt een willekeur…
Zelfgemaakt broodbeleg met yoghurtMisschien zijn dit geen voor de hand liggende pasta’s voor de boterham, maar toch laat de aangename smaak van het beleg…
Doe eens iets anders met kipOntdek de lekkerste kipvariaties die eenvoudig te bereiden zijn, maar vooral erg smakelijk! Gebakken, gerookt, bij pasta…
Vier eenpansgerechten met pastaVier eenpansgerechten met pastaWe kennen het allemaal wel. Je hebt duizend-en-een dingen te doen en koken schiet er nog wel eens bij in. Deze vier rece…

Zomerse slaatjes met kamutDeze kleurrijke zomerse slaatjes zijn opbeurende, voedzame maaltijden die in slechts enkele minuten klaar zijn. Kamut is…
Zelf granita's makenVerfrissend na een copieuze maaltijd of heerlijk als tussendoortje in de zomer. Granita’s (korrelig waterijs) zijn gemak…
Avalon (367 artikelen)
Laatste update: 01-08-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.