Gezonde boterhampasta's met kaas
Dit zijn enkele van de meest veelzijdig bruikbare recepten voor boterhampasta, omdat de toepassingsmogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Ze smaken uiteraard heerlijk op de boterham (probeer zeker geroosterd brood en stokbrood), maar ze zijn ook de moeite waard als sauzen doorheen spaghetti of als dipsausje bij het aperitief of voor de televisie.
Boterhampasta van ricottakaas
Ingrediënten
- 250 gram ricottakaas
- 1 teentje knoflook
- 1 soeplepel olijfolie
- 2 soeplepels verse basilicum
- 2 soeplepels verse bieslook
- 2 soeplepels verse peterselie
- Zout en peper
Bereiding
- Hak de basilicum, bieslook en peterselie fijn.
- Plet de ricottakaas met een vork en voeg hier de verse kruiden en olijfolie aan toe.
- Pers het teentje knoflook en doe bij de ricotta- en kruidenmengeling.
- Breng op smaak met zout en peper.
Broodbeleg van platte kaas en notenpasta
Ingrediënten
- 1 kommetje platte kaas
- 3 à 4 eetlepels notenpasta (natuurwinkel)
- 1 eetlepel vloeibare honing
Bereiding
- Voeg de notenpasta en vloeibare honing toe aan de platte kaas.
- Goed mengen.
- Smeer op de boterham.
Pasta van fetakaas
Ingrediënten
- 200 gram fetakaas
- 100 gram yoghurt
- 1 bosje verse peterselie
- 1 bosje verse koriander
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper
Bereiding
- Haal de fetakaas samen met de yoghurt en de tuinkruiden door de blender tot u een gladde pasta verkrijgt.
- Pers de knoflook en roer door het yoghurt- en fetamengsel.
- Breng op smaak met zout en peper.
© 2008 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Doe eens iets anders met kipOntdek de lekkerste kipvariaties die eenvoudig te bereiden zijn, maar vooral erg smakelijk! Gebakken, gerookt, bij pasta…
Zomerse slaatjes met kamutDeze kleurrijke zomerse slaatjes zijn opbeurende, voedzame maaltijden die in slechts enkele minuten klaar zijn. Kamut is…
Zelf granita's makenVerfrissend na een copieuze maaltijd of heerlijk als tussendoortje in de zomer. Granita’s (korrelig waterijs) zijn gemak…
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.