Soesjestaart; snel-klaar gebak
Van kleine dingen die je meestal wel in huis hebt iets feestelijks kunnen maken is altijd handig als er eens onverwachts iemand op visite komt en jij geen tijd hebt om even naar de winkel of bakker te gaan voor iets lekker voor bij de koffie of thee. Helemaal handig zijn deze recepten waarbij je in realtief weinig tijd en met niet al teveel inspanning toch iets heel smakelijks kunt maken.
Soesjestaart
Wat hebben we nodig?
- 1 pakje slagroomsoesjes uit de vriezer
- een reep pure chocolade (mag best een goedkope zijn)
- gebaksdecoratie zoetigheid, zoals kraaltjes en hartjes
Verder nog nodig
- een groot bord
- een pannetje met kokend water voor Marie-au-bain verwarming
- een vuurvast schaaltje om de chocolade in te smelten
- een lepel
De bereiding
Haal de slagroomsoesjes uit de vriezer. Ze zijn het beste te verwerken als ze nog iets bevroren zijn. Smelt dan de chocolade op de Marie-au-bain manier in een vuurvast schaaltje.
Marie-au-bain wil niets meer zeggen dan een pan water verwarmen, deze verwarmd houden en boven die dampen een vuurvast schaaltje te hangen. De inhoud van dat schaaltje smelt dan zonder met het vuur of het water in aanraking te komen en blijft zodoende van dezelde samenstelling dan het was, alleen dan in vloeibare vorm
Leg de soesjes in een rondje op het bord en bedek de bovenkant met de vloeibare chocolade. Leg er dan een volgende laag soesjes bovenop, weer een laagje chocolade en zo bouw je dus een hele toren die langzaam spits toeloopt op. Met de resterende chocolade bedruip je je soesjestaart aan alle kanten en daar strooi je dan snel de suikerversiering/gebaksdecoratie overheen. Door de soesjes nog iets bevroren te gebruiken, stolt de chocolade behoorlijk snel en is de taart supersnel klaar.
Tip
Een leuke taart om te maken voor een kinderverjaardag, maar misschien zelfs nog wel leuker om samen met de verjaardagsvisite zelf in elkaar te bouwen en daarna natuurlijk weer af te breken (opeten dus). Veel plezier!!!