Recepten met Tagliatelle
Wilt eens lekker eten? Tagliatelle is een pastasoort uit Italië. Tagliatelle komt voor in verse en gedroogde versie, met kruiden en zonder kruiden en verschillende kleuren. Wat voor recepten zijn er met tagliatelle en pastavoor vier personen?
Tagliatelle met doperwten
Benodigheden:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram Tagliatelle
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 dl witte wijn
- 1/2 dl slagroom
- 400 gram doperwten (het lekkerst zijn ze als ze uit de diepvries komen)
Bereiding:
- Pel de knoflook en de ui en snijd ze in kleine stukjes
- Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en de ui op laag vuur
- Kook de tagliatelle volgens de verpakking
- Schenk de wijn en de slagroom in de wok en laat dit gedurende 1 minuut op hoog vuur inkoken
- Voeg de doperwten toe aan de saus en laat het mengsel met de deksel op de pan gedurende 5 minuten stoven
- Breng de saus op smaak met peper en zout
- Giet de tagliatelle af en schep de saus erover
Kooktijd: circa 20 minuten
Tips:
- Eventueel serveren met wat brocolli
- 200 gram garnalen toevoegen tegelijkertijd met de doperwten kan ook heerlijk zijn!
Tagliatelle met tomaat-champignon saus
Benodigheden:
- 400 gram tagliatelle
- 400 gram tomaten
- 200 gram gekookte champignons
- 300 gram gemengd gehakt
- 1 ui
- Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar smaak)
- 25 gram boter
- Tomatenketchup
- Tijm
- Oregano
Bereiding:
- Kook de tagliatelle volgens de verpakking
- Bak het gehakt rul
- Snijd de ui en voeg deze toe aan het gehakt
- Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze toe aan het gehakt
- Voeg eventueel wat water toe
- Naar smaak de kruiden en ketchup toevoegen
- Laat het geheel nog +/- 15 minunten zachtjes doorkoken op laag vuur
- Serveer de saus met de pasta
- Strooi naar smaam Parmezaanse kaas over het gerecht
Kooktijd: circa 20 minuten
Tips:
- Toevoegen van stukjes tonijn, reepjes ham, zwart olijven of blokjes meloen kunnen het gerecht verrijken
Tagliatelle met mosterdsaus
Benodigheden:
- 400 gram Tagliatelle
- 1 teentje knoflook
- 4 theelepes mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels kookvocht van de Tagliatelle
- Peterselie
Bereiding:
- Verdeel de mosterd over de vier borden en smeer deze uit
- Verdeel het fijngehakte teentje knoflook over de mosterd
- Kook de tagliatelle volgens de verpakking
- Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan de mosterd
- Giet de tagliatelle af en vang 2 eetlepels kookvocht op in een kommetje
- Voeg de olijfolie toe aan het kookvocht
- Schep de tagliatelle op de borden en schenk er het kookvocht-olijfolie mengsel overheen
Kooktijd: circa 20 minuten
Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus
Benodigheden:
- 500 gram gemengd gehakt
- 400 gram Tagliatelle
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 rode ui
- 200 gram tomatenpuree
- 2 paprika's; een rode en een gele
- 1 zakje mozzarella
Bereiding:
- Pel en snipper de ui
- Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes
- Gehakt kruiden met peper en zout, de ui, de paneermeel en het ei
- Mengsel goed kneden en er kleine gehaktballetjes van maken
- Bak de gehaktballetjes in een koekepan gaar
- Tagliatelle koken volgens verpakking
- Paprika bij de gehaktballetjes voegen en enkele minuten roerbakken
- Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel 10 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen
- Tagliatelle op borden scheppen en de saus eroverheen gieten
Kooktijd: circa 20 minuten
Tips:
- Snijd de mozzarella in kleine stukjes en roer deze door het gerecht
Tagliatelle met asperges
Benodigheden:
- 400 gram tagliatelle
- 700 gram asperges
- 300 gram parmaham
- 300 ml slagroom
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels verse basilicum en peterselie
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
- Was de asperges, snij het onderste stukje eraf en snij ze daarna in stukjes van circa 2.5 cm
- Kook de asperges gedurende 8 minuten
- Mix de slagroom en 3 teentjes knoflook en laat dit geheel zachtjes koken tot de knoflook zacht geworden is
- Neem de pan van het vuur en schep de knoflook uit de slagroom
- Kook de tagliatelle volgens de verpakking
- Verwarm de olijfolie in een pan en voeg hieraan 1 fijngehakt teentje knoflook toe en laat dit op zacht vuur circa 2 minuten pruttelen
- Voeg de slagroom, gehakte peterselie en basilicum toe aan de olijfolie en de knoflook
- Breng de saus op smaak met peper er zout
- Snijd de parmaham in reepjes en voeg deze aan de saus toe
- Schep de tagliatelle op een bord en schep hier de saus overheen
- Voeg de asperges en Parmezaanse kaas toe aan het gerecht
Kooktijd: circa 20 minuten
© 2008 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pastagerechten met kipVolgens de reclame is kip een veelzijdig stukje vlees. Je kunt het braden, bakken, frituren, grillen of in de oven berei…
De garnaal: het onderdeurtjeDe Zeeuwse kustwateren en de Waddenzee zijn de voornaamste vangstgebieden van de Nederlandse grijze garnaal of de Noordz…
Koken met kinderen: ToetjesKoken met kinderen is leuk. Kinderen vinden het heel leuk om zelf hun eten te bereiden. Wellicht gaan ze hier zelfs bete…
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.