Recepten met Tagliatelle

Recepten met TagliatelleWilt eens lekker eten? Tagliatelle is een pastasoort uit Italiƫ. Tagliatelle komt voor in verse en gedroogde versie, met kruiden en zonder kruiden en verschillende kleuren. Wat voor recepten zijn er met tagliatelle en pastavoor vier personen?

Tagliatelle met doperwten

Benodigheden:
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram Tagliatelle
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 dl witte wijn
  • 1/2 dl slagroom
  • 400 gram doperwten (het lekkerst zijn ze als ze uit de diepvries komen)

Bereiding:
[OLIST]Pel de knoflook en de ui en snijd ze in kleine stukjes
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en de ui op laag vuur
Kook de tagliatelle volgens de verpakking
Schenk de wijn en de slagroom in de wok en laat dit gedurende 1 minuut op hoog vuur inkoken
Voeg de doperwten toe aan de saus en laat het mengsel met de deksel op de pan gedurende 5 minuten stoven
Breng de saus op smaak met peper en zout
Giet de tagliatelle af en schep de saus erover[/OLIST]

Kooktijd: circa 20 minuten

Tips:
  • Eventueel serveren met wat brocolli
  • 200 gram garnalen toevoegen tegelijkertijd met de doperwten kan ook heerlijk zijn!

Tagliatelle met tomaat-champignon saus

Benodigheden:
  • 400 gram tagliatelle
  • 400 gram tomaten
  • 200 gram gekookte champignons
  • 300 gram gemengd gehakt
  • 1 ui
  • Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar smaak)
  • 25 gram boter
  • Tomatenketchup
  • Tijm
  • Oregano

Bereiding:
[OLIST]
Kook de tagliatelle volgens de verpakking
Bak het gehakt rul
Snijd de ui en voeg deze toe aan het gehakt
Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze toe aan het gehakt
Voeg eventueel wat water toe
Naar smaak de kruiden en ketchup toevoegen
Laat het geheel nog +/- 15 minunten zachtjes doorkoken op laag vuur
Serveer de saus met de pasta
Strooi naar smaam Parmezaanse kaas over het gerecht
[/OLIST]

Kooktijd: circa 20 minuten

Tips:
  • Toevoegen van stukjes tonijn, reepjes ham, zwart olijven of blokjes meloen kunnen het gerecht verrijken

Tagliatelle met mosterdsaus

Benodigheden:
  • 400 gram Tagliatelle
  • 1 teentje knoflook
  • 4 theelepes mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels kookvocht van de Tagliatelle
  • Peterselie

Bereiding:
[OLIST]
Verdeel de mosterd over de vier borden en smeer deze uit
Verdeel het fijngehakte teentje knoflook over de mosterd
Kook de tagliatelle volgens de verpakking
Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan de mosterd
Giet de tagliatelle af en vang 2 eetlepels kookvocht op in een kommetje
Voeg de olijfolie toe aan het kookvocht
Schep de tagliatelle op de borden en schenk er het kookvocht-olijfolie mengsel overheen
[/OLIST]

Kooktijd: circa 20 minuten

Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus

Benodigheden:
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 400 gram Tagliatelle
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 rode ui
  • 200 gram tomatenpuree
  • 2 paprika's; een rode en een gele
  • 1 zakje mozzarella

Bereiding:
[OLIST]Pel en snipper de ui
Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes
Gehakt kruiden met peper en zout, de ui, de paneermeel en het ei
Mengsel goed kneden en er kleine gehaktballetjes van maken
Bak de gehaktballetjes in een koekepan gaar
Tagliatelle koken volgens verpakking
Paprika bij de gehaktballetjes voegen en enkele minuten roerbakken
Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel 10 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen
Tagliatelle op borden scheppen en de saus eroverheen gieten[/OLIST]

Kooktijd: circa 20 minuten

Tips:
  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes en roer deze door het gerecht

Tagliatelle met asperges

Benodigheden:
  • 400 gram tagliatelle
  • 700 gram asperges
  • 300 gram parmaham
  • 300 ml slagroom
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels verse basilicum en peterselie
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:
[OLIST]Was de asperges, snij het onderste stukje eraf en snij ze daarna in stukjes van circa 2.5 cm
Kook de asperges gedurende 8 minuten
Mix de slagroom en 3 teentjes knoflook en laat dit geheel zachtjes koken tot de knoflook zacht geworden is
Neem de pan van het vuur en schep de knoflook uit de slagroom
Kook de tagliatelle volgens de verpakking
Verwarm de olijfolie in een pan en voeg hieraan 1 fijngehakt teentje knoflook toe en laat dit op zacht vuur circa 2 minuten pruttelen
Voeg de slagroom, gehakte peterselie en basilicum toe aan de olijfolie en de knoflook
Breng de saus op smaak met peper er zout
Snijd de parmaham in reepjes en voeg deze aan de saus toe
Schep de tagliatelle op een bord en schep hier de saus overheen
Voeg de asperges en Parmezaanse kaas toe aan het gerecht
[/OLIST]

Kooktijd: circa 20 minuten
© 2008 - 2025 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.