InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Recepten met Tagliatelle

Recepten met Tagliatelle

Recepten met Tagliatelle Wilt eens lekker eten? Tagliatelle is een pastasoort uit Italië. Tagliatelle komt voor in verse en gedroogde versie, met kruiden en zonder kruiden en verschillende kleuren. Wat voor recepten zijn er met tagliatelle en pastavoor vier personen?

Tagliatelle met doperwten

Benodigheden:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram Tagliatelle
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 dl witte wijn
  • 1/2 dl slagroom
  • 400 gram doperwten (het lekkerst zijn ze als ze uit de diepvries komen)

Bereiding:

  1. Pel de knoflook en de ui en snijd ze in kleine stukjes
  2. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en de ui op laag vuur
  3. Kook de tagliatelle volgens de verpakking
  4. Schenk de wijn en de slagroom in de wok en laat dit gedurende 1 minuut op hoog vuur inkoken
  5. Voeg de doperwten toe aan de saus en laat het mengsel met de deksel op de pan gedurende 5 minuten stoven
  6. Breng de saus op smaak met peper en zout
  7. Giet de tagliatelle af en schep de saus erover

Kooktijd: circa 20 minuten

Tips:

  • Eventueel serveren met wat brocolli
  • 200 gram garnalen toevoegen tegelijkertijd met de doperwten kan ook heerlijk zijn!

Tagliatelle met tomaat-champignon saus

Benodigheden:

  • 400 gram tagliatelle
  • 400 gram tomaten
  • 200 gram gekookte champignons
  • 300 gram gemengd gehakt
  • 1 ui
  • Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar smaak)
  • 25 gram boter
  • Tomatenketchup
  • Tijm
  • Oregano

Bereiding:

  1. Kook de tagliatelle volgens de verpakking
  2. Bak het gehakt rul
  3. Snijd de ui en voeg deze toe aan het gehakt
  4. Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze toe aan het gehakt
  5. Voeg eventueel wat water toe
  6. Naar smaak de kruiden en ketchup toevoegen
  7. Laat het geheel nog +/- 15 minunten zachtjes doorkoken op laag vuur
  8. Serveer de saus met de pasta
  9. Strooi naar smaam Parmezaanse kaas over het gerecht

Kooktijd: circa 20 minuten

Tips:

  • Toevoegen van stukjes tonijn, reepjes ham, zwart olijven of blokjes meloen kunnen het gerecht verrijken

Tagliatelle met mosterdsaus

Benodigheden:

  • 400 gram Tagliatelle
  • 1 teentje knoflook
  • 4 theelepes mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels kookvocht van de Tagliatelle
  • Peterselie

Bereiding:

  1. Verdeel de mosterd over de vier borden en smeer deze uit
  2. Verdeel het fijngehakte teentje knoflook over de mosterd
  3. Kook de tagliatelle volgens de verpakking
  4. Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan de mosterd
  5. Giet de tagliatelle af en vang 2 eetlepels kookvocht op in een kommetje
  6. Voeg de olijfolie toe aan het kookvocht
  7. Schep de tagliatelle op de borden en schenk er het kookvocht-olijfolie mengsel overheen

Kooktijd: circa 20 minuten

Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus

Benodigheden:

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 400 gram Tagliatelle
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 rode ui
  • 200 gram tomatenpuree
  • 2 paprika's; een rode en een gele
  • 1 zakje mozzarella

Bereiding:

  1. Pel en snipper de ui
  2. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes
  3. Gehakt kruiden met peper en zout, de ui, de paneermeel en het ei
  4. Mengsel goed kneden en er kleine gehaktballetjes van maken
  5. Bak de gehaktballetjes in een koekepan gaar
  6. Tagliatelle koken volgens verpakking
  7. Paprika bij de gehaktballetjes voegen en enkele minuten roerbakken
  8. Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel 10 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen
  9. Tagliatelle op borden scheppen en de saus eroverheen gieten

Kooktijd: circa 20 minuten

Tips:

  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes en roer deze door het gerecht

Tagliatelle met asperges

Benodigheden:

  • 400 gram tagliatelle
  • 700 gram asperges
  • 300 gram parmaham
  • 300 ml slagroom
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels verse basilicum en peterselie
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Was de asperges, snij het onderste stukje eraf en snij ze daarna in stukjes van circa 2.5 cm
  2. Kook de asperges gedurende 8 minuten
  3. Mix de slagroom en 3 teentjes knoflook en laat dit geheel zachtjes koken tot de knoflook zacht geworden is
  4. Neem de pan van het vuur en schep de knoflook uit de slagroom
  5. Kook de tagliatelle volgens de verpakking
  6. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg hieraan 1 fijngehakt teentje knoflook toe en laat dit op zacht vuur circa 2 minuten pruttelen
  7. Voeg de slagroom, gehakte peterselie en basilicum toe aan de olijfolie en de knoflook
  8. Breng de saus op smaak met peper er zout
  9. Snijd de parmaham in reepjes en voeg deze aan de saus toe
  10. Schep de tagliatelle op een bord en schep hier de saus overheen
  11. Voeg de asperges en Parmezaanse kaas toe aan het gerecht

Kooktijd: circa 20 minuten
© 2008 - 2019 Melod, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Pastagerechten met kipVolgens de reclame is kip een veelzijdig stukje vlees. Je kunt het braden, bakken, frituren, grillen of in de oven berei…
Recepten met pasta, groenten, champignons en tonijnRecepten met pasta, groenten, champignons en tonijnTwee lekkere recepten met pasta. Bij het eerste recept is de pasta gecombineerd met courgettes en tomaten, lekker en gez…
Pasta met schelp- en schaaldierenU wilt graag een lekkere pasta maaltijd op tafel zetten, maar weet niet wat. Er is zoveel keus in zowel pasta soorten al…
De garnaal: het onderdeurtjeDe garnaal: het onderdeurtjeDe Zeeuwse kustwateren en de Waddenzee zijn de voornaamste vangstgebieden van de Nederlandse grijze garnaal of de Noordz…

Reageer op het artikel "Recepten met Tagliatelle"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Melod
Laatste update: 31-05-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!