Pastagerechten met kip
Volgens de reclame is kip een veelzijdig stukje vlees. Je kunt het braden, bakken, frituren, grillen of in de oven bereiden. Je kunt het ook vullen met allerlei groenten en kruiden. Je kunt ook nog denken aan kipfilets, kippenpoten, of een hele kip. Ook kun je er een heerlijke soep van maken. Kip smaakt ook goed bij rijstgerechten. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook heel goed combineren met pasta.
Pasta met kip
Pasta met kip, paksoi en champignons
- Personen: 4 personen
- Bereidingstijd: 25 minuten
Ingredienten:
- 400 g penne
- 4 kipfilets
- 1 ui
- 1 bakje champignons
- 1 paksoi
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 125 ml room
- 1/2 runderbouillontablet
- kerriepoeder
- peper en zout
Bereiding:
- Kook de penne in gezouten water gaar.
- Snipper de ui en snij de champignons in plakken.
- Snij de paksoi in repen.
- Snij de kipfilets in stukken.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui hierin aan.
- Voeg de champignons toe en bak ze even mee.
- Voeg ook de kip toe en bestrooi het met peper, zout en kerriepoeder.
- Voeg dan de room toe en een scheutje water.
- Laat het geheel inkoken en breng eventueel op smaak met een 1/2 bouillonblokje.
- Roerbak ondertussen de paksoi beetgaar.
- Giet de penne af en schep de champignon-roomsaus door de pasta en serveer de paksoi er los bij.
Eet smakelijk!
Tagliatelle met kip en rozijnen
- Personen: 4 personen
- Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiding en 90 minuten in de oven
Ingredienten:
- 4 kippenpoten (of 1 hele kip)
- 400 g tagliatelle
- 4 teentjes knoflook
- 50 g rozijnen
- olijfolie
- handje pijnboompitten
- zout en peper
Bereiding:
- Maak er een mengsel van olijfolie, zout, peper en fijngehakte knoflook.
- Wrijf dit mengsel over de kippenpoten.
- Doe de kippenpoten in een ovenschaal en zet ze 90 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze bruin en gaar zijn.
- Kook de tagliatelle in gezouten water beetgaar.
- Week de rozijnen in lauwwarm water.
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten.
- Pluk de kip en doe de stukjes in een hapjespan.
- Giet de tagliatelle af.
- Roer de kip, de pijnboompitten en de de rozijnen erdoor.
- Schenk er ook wat braadvocht van de kip door.
Eet smakelijk!
Toscaanse kipschotel
- Personen: 2 personen
- Bereidingstijd: 25 minuten
Ingredienten:
- 2 kipfilets
- 150 g tagliatelle
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 100 g verse spinazie
- 1 dl droge witte wijn
- 1 dl (houdbare) slagroom
- 50 g geraspte parmezaanse kaas
- 4 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding:
- Snij de kipfilets in stukjes en kruid met peper en zout.
- Bestuif met wat bloem.
- Pel de knoflook en hak de tenen grof.
- Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in repen.
- Was en droog de spinazie.
- Bak de kip goudbruin en gaar in de olijfolie.
- Kook de tagliatelle in gezouten water beetgaar.
- Verhit in een hapjespan 3 eetlepels olie en fruit hierin de knoflook zachtjes.
- Voeg de paprika toe en roerbak 3 minuten.
- Bestrooi met bloem en laat kort garen.
- Schenk de wijn hierbij en kook 2 minuten.
- Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
- Schenk de slagroom in de pan en breng de saus aan de kook.
- Voeg al roerend de parmezaanse kaas toe.
- Giet de pasta af en verdeel over de borden.
- Leg hierop de gebakken stukjes kip en schep de saus hierover.
- Bestrooi eventueel met wat extra kaas.
Dit gerecht smaakt lekker met een Sauvignon blanc. Eet smakelijk!