Koken met kinderen: Toetjes

Koken met kinderen: Toetjes Koken met kinderen is leuk. Kinderen vinden het heel leuk om zelf hun eten te bereiden. Wellicht gaan ze hier zelfs beter van eten. Daarom dit artikel, speciaal gemaakt voor kinderen. Lekkere simpele gerechten die gemaakt kunnen worden door kinderen. Want zeg nou zelf, koken is net toveren. Je mengt wat ingrediënten door elkaar en simsalabim: een heerlijk gerecht. Heerlijke toetjes, binnen 5 minuten gemaakt.

Bananenkwark voor 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kwark
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 bananen

Bereidingswijze

Doe de slagroom en de suiker in een kom. Klop de slagroom met de mixer stijf.
Snij de bananen in plakjes. Hou een paar plakjes apart voor strakjes op de kwark.
Prak de rest van de bananen met een vork fijn en schep de bananen en de kwark door de slagroom.
Verdeel de bananenkwark over vier kommetjes. Leg de plakjes banaan er bovenop.

Sorbet voor 4 personen

Ingrediënten

  • half liter vanille ijs
  • flesje aardbeiensaus
  • blikje gemengd fruit
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze

Doe de slagroom en de suiker in een kom. Klop de slagroom met suiker met de mixer stijf.
Verdeel de helft van het fruit over vier hoge glazen. Giet een beetje aardbeiensaus over het fruit.
Schep er een bolletje vanille uis op, dan de rest van het fruit, een beetje aardbeiensaus, nóg een bolletje ijs
en tot slot de slagroom. Steek er tot slot een rietje in.

Trifle voor 4 personen

Ingrediënten

  • 8 dunne plakjes cake
  • halve liter vanille vla
  • 8 eetlepels aardbeienjam

Bereidingswijze

Snij de plakjes cake in blokjes. Verdeel de helft van de cake over vier hoge glazen. Schep er een eetlepel jam op.
Giet de helft van de vla eroverheen. Doe daar de rest van de cake, de jam en de vla bovenop.

Feestvla voor 4 personen

Ingrediënten

  • 3 verschillende kleine pakjes vla
  • 16 koekjes (die je lekker vindt)
  • 100 gram hagelslag

Bereidingswijze

Leg de koekjes tussen twee stukken bakpapier, rol er met een deegroller overheen tot ze verkruimeld zijn.
Giet een laagje vla in vier hoge glazen. Schep er met een eetlepel wat van de koekkruimels op. Wissel de laagjes van
de verschillende soorten vla steeds af met een laagje koekkruimels. Schenk de vla heel langzaam en voorzichtig, anders
gaat het door elkaar lopen. Eindig met een laagje vla waar je de hagelslag overheen strooit.

Zand voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 beschuiten
  • 3 eetlepels suiker
  • snufje kaneel
  • 400 gram appelmoes
  • 125 ml slagroom

Bereidingswijze

Doe de slagroom en één eetlepel suiker in een kom. Klop de slagroom stijf met een mixer. Leg een beschuit tussen
twee stukken bakpapier. Rol er met een deegroller overheen tot de beschuit helemaal verkruimeld is. Doe de
beschuitkruimels in een kom. Verkruimel de andere beschuiten op dezelfde manier.
Schep de rest van de suiker en een snufje kaneel door de beschuitkruimels. Verdeel de kruimels over vier kommetjes.
Schep de appelmoes er over en de slagroom er bovenop.

Aardbeiensoep voor 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze

Spoel de aardbeien af onder de kraan. Snij het kroontje (de blaadjes) eraf en snij ze in stukjes. Doe de slagroom
en de suiker in een kom. Klop de slagroom met een mixer stijf. Doe de helft van de aardbeien in een kom. Maak er met
staafmixer een papje van. Of druk ze met een vork door een zeef. Schep de aardbeidenpuree door de slagroom.
Roer er de rest van de aardbeien doorheen en schenk het in vier kommetjes.
© 2008 - 2024 Angie73, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Heerlijke toetjes, lekker op elk moment van de dagHeerlijke toetjes, lekker op elk moment van de dagToetjes, altijd lekker, als tussendoortje, als ontbijt, of gewoon na je avondeten, toetjes horen er gewoon bij. Hier een…
Besparen: Diepvries kokenBesparen: Diepvries kokenDe winkels puilen uit van het kant en klare eten. Chinees, Japans, Italiaans, Thais, van alles is te koop. In ons land k…
De zoete verleiding van toetjesDe zoete verleiding van toetjesWeinig mensen kunnen de verleiding weerstaan van een toetje. Er zijn duizenden nagerechten. Iedere cultuur kent zijn eig…
Alles over het Mona-toetjeAlles over het Mona-toetjeMona is niet meer weg te denken uit de schappen van supermarkten. In 1970 introduceerde Mona het allereerste kant en kla…

Paasontbijt: recept voor PaasbroodPaasontbijt: recept voor PaasbroodPasen komt er al weer bijna aan. Paasbrood komt als traditie bij veel Nederlandse gezinnen met Pasen op tafel. Heerlijk…
Recepten met TagliatelleRecepten met TagliatelleWilt eens lekker eten? Tagliatelle is een pastasoort uit Italië. Tagliatelle komt voor in verse en gedroogde versie, met…
Angie73 (8 artikelen)
Gepubliceerd: 13-03-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.