Koken met kinderen: Toetjes
Koken met kinderen is leuk. Kinderen vinden het heel leuk om zelf hun eten te bereiden. Wellicht gaan ze hier zelfs beter van eten. Daarom dit artikel, speciaal gemaakt voor kinderen. Lekkere simpele gerechten die gemaakt kunnen worden door kinderen. Want zeg nou zelf, koken is net toveren. Je mengt wat ingrediënten door elkaar en simsalabim: een heerlijk gerecht. Heerlijke toetjes, binnen 5 minuten gemaakt.
Bananenkwark voor 4 personen
Ingrediënten
- 400 gram kwark
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 4 bananen
Bereidingswijze
Doe de slagroom en de suiker in een kom. Klop de slagroom met de mixer stijf.
Snij de bananen in plakjes. Hou een paar plakjes apart voor strakjes op de kwark.
Prak de rest van de bananen met een vork fijn en schep de bananen en de kwark door de slagroom.
Verdeel de bananenkwark over vier kommetjes. Leg de plakjes banaan er bovenop.
Sorbet voor 4 personen
Ingrediënten
- half liter vanille ijs
- flesje aardbeiensaus
- blikje gemengd fruit
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
Doe de slagroom en de suiker in een kom. Klop de slagroom met suiker met de mixer stijf.
Verdeel de helft van het fruit over vier hoge glazen. Giet een beetje aardbeiensaus over het fruit.
Schep er een bolletje vanille uis op, dan de rest van het fruit, een beetje aardbeiensaus, nóg een bolletje ijs
en tot slot de slagroom. Steek er tot slot een rietje in.
Trifle voor 4 personen
Ingrediënten
- 8 dunne plakjes cake
- halve liter vanille vla
- 8 eetlepels aardbeienjam
Bereidingswijze
Snij de plakjes cake in blokjes. Verdeel de helft van de cake over vier hoge glazen. Schep er een eetlepel jam op.
Giet de helft van de vla eroverheen. Doe daar de rest van de cake, de jam en de vla bovenop.
Feestvla voor 4 personen
Ingrediënten
- 3 verschillende kleine pakjes vla
- 16 koekjes (die je lekker vindt)
- 100 gram hagelslag
Bereidingswijze
Leg de koekjes tussen twee stukken bakpapier, rol er met een deegroller overheen tot ze verkruimeld zijn.
Giet een laagje vla in vier hoge glazen. Schep er met een eetlepel wat van de koekkruimels op. Wissel de laagjes van
de verschillende soorten vla steeds af met een laagje koekkruimels. Schenk de vla heel langzaam en voorzichtig, anders
gaat het door elkaar lopen. Eindig met een laagje vla waar je de hagelslag overheen strooit.
Zand voor 4 personen
Ingrediënten
- 4 beschuiten
- 3 eetlepels suiker
- snufje kaneel
- 400 gram appelmoes
- 125 ml slagroom
Bereidingswijze
Doe de slagroom en één eetlepel suiker in een kom. Klop de slagroom stijf met een mixer. Leg een beschuit tussen
twee stukken bakpapier. Rol er met een deegroller overheen tot de beschuit helemaal verkruimeld is. Doe de
beschuitkruimels in een kom. Verkruimel de andere beschuiten op dezelfde manier.
Schep de rest van de suiker en een snufje kaneel door de beschuitkruimels. Verdeel de kruimels over vier kommetjes.
Schep de appelmoes er over en de slagroom er bovenop.
Aardbeiensoep voor 4 personen
Ingrediënten
- 250 gram aardbeien
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
Bereidingswijze
Spoel de aardbeien af onder de kraan. Snij het kroontje (de blaadjes) eraf en snij ze in stukjes. Doe de slagroom
en de suiker in een kom. Klop de slagroom met een mixer stijf. Doe de helft van de aardbeien in een kom. Maak er met
staafmixer een papje van. Of druk ze met een vork door een zeef. Schep de aardbeidenpuree door de slagroom.
Roer er de rest van de aardbeien doorheen en schenk het in vier kommetjes.