Zelf een pizzabodem maken, is zo gebeurd!

Zelf een pizzabodem maken, is zo gebeurd! Hoe kan ik een heerlijke pizzabodem maken? Dat is een vraag die veel mensen bezighoudt. Een pizza bereiden is niet moeilijk, mits je de juiste bereidingswijze en ingrediënten gebruikt. Volg onderstaande stappen om een heerlijke pizza te maken, het was nog nooit zo makkelijk!

Stap 1: de pizzabodem, ingrediënten om 4 pizza's te maken

Om een heerlijke pizza te maken zijn de juist ingrediënten noodzakelijk. Pizza's maken kan je makkelijk zelf doen. De onderstaande ingrediënten zorgen ervoor dat je een heerlijke pizzabodem creëert.

Ingrediënten:

 • 6 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels suiker
 • 30 gram zout
 • 50 gram biergist
 • 1 kilogram bloem
 • 600 ml warm water

Pizza maken kan ook voor twee personen. Gebruik de bovenstaande ingrediënten, alleen dan de helft. Deze ingrediënten voor de pizzabodem vormen de basis om een heerlijke pizza, op een eenvoudige manier.

Stap 2: de pizzabodem bereiden

Als je alle bovenstaande ingrediënten verzameld hebt, kan het pizza maken beginnen. Volg het onderstaande stappenplan om zelf een heerlijke pizzabodem te maken.

De pizzabodem maken

 • Doe de suiker, de gist en een beetje warm water in een kom. Doorroeren en wachten tot er aan het oppervlak schuim ontstaat.
 • Doe het zout en een beetje koud water in een andere kom en roer dit door totdat het zout is opgelost.
 • Doe de bloem in een grote schaal met een kuil in het midden. Voeg dan in deze volgorde toe: 1. De gistoplossing 2. De zoutoplossing 3. De olijfolie en 4. Het resterende warme water, rustig beetje bij beetje, toevoegen en tijdens het toevoegen het deeg samen brengen en kneden.
 • Dan het deeg kneden tot een egaal en elastisch deeg op een glad en met bloem bestreken oppervlak.
 • Dan het deeg in een schone schaal met een beetje bloem doen en 2 uur laten rijzen in een warme en donkere ruimte met een schone theedoek over de schaal.

Stap 3: het beleggen van de pizza

Na het volgen van stap 1 en 2 in het proces van pizza maken, is het tijd om de pizza af te maken met beleg naar keuze. De pizzabodem is nu klaar en hoeft alleen nog belegd te worden. Beleg de pizza door de onderstaande stappen te volgen.

Het beleg

 • Doe daarvoor het pizzadeeg op een ronde pizzavorm bestreken met olijfolie en maak dit deeg op deze vorm in de vorm van een pizza.
 • Dan beginnen met de tomatenbasis op het pizzadeeg.
 • En verder aanvullen met de ingrediënten van de pizza naar keuze nadat alle ingrediënten zijn toegevoegd een beetje olijfolie verspreiden over de pizza, om de pizza af te maken.

Stap 4: de pizza bakken

Als je stap 1, 2 en 3 om een heerlijke pizza te maken hebt voltooid, dan kan de pizza de oven in. Doe de pizza in een voorverwarmde oven van 250 graden Celsius. Bak de pizza 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Zelf pizza's bereiden, een leuke bezigheid!

Zelf pizza maken is leuk om te doen. Ook is het eens wat anders om zelf een pizza te bereiden, in plaats van naar de pizzeria te gaan. Naast het feit dat pizza maken leuk is om te doen, kan het ook extreem lekker zijn. Een heerlijke pizza bereiden is een fluitje van een cent als je de bovenstaande stappen volgt.

De allerlaatste stap

Nu hoef je de pizza alleen nog uit de oven te halen, op een bord te doen en het genieten kan beginnen.

Buon Appetito!
© 2014 - 2024 Infoq, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zelf pizza maken: Maak zelf lekkere verse pizza's!Zelf pizza maken: Maak zelf lekkere verse pizza's!Zelf pizza maken is veel lekkerder dan een pizza uit het vriesvak. Bij zelfgemaakte pizza kan je immers zelf bepalen wat…
Pizza maar dan andersPizza maar dan andersPizza is zon gerecht wat altijd kan en de een is tevreden met een pizza die uit het koelvak van de supermarkt zo thuis…
Eet pizza op straat in een hoorntjeIedereen is bekend met het fenomeen van ijsetende mensen op straat. Moet ook kunnen met pizza dacht een pientere Italiaa…
Makkelijke en gezonde pizza: bodem kopen en zelf beleggenMakkelijke en gezonde pizza: bodem kopen en zelf beleggenPizza is wereldwijd bekend en geliefd. Maar kant-en-klare gekochte pizza is enorm vet, meestal dik belegd met kaas. Maar…

Lekkere picknickhapjes voor HemelvaartsdagLekkere picknickhapjes voor HemelvaartsdagHemelvaartsdag wordt steeds meer gevierd als dag dat je er samen met vrienden of het gezin een dagje op uit gaat. Zeker…
Borrelhapjes met als basis eierenBorrelhapjes met als basis eierenZet je graag iets lekkers op tafel, maar wil je eens iets anders dan een bakje chips, zoutjes of een plakje worst of kaa…
Infoq (35 artikelen)
Laatste update: 24-04-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.