Pizza maar dan anders
Pizza is zo地 gerecht wat altijd kan en de een is tevreden met een pizza die uit het koelvak van de supermarkt zo thuis de oven in gaat, de ander gaat graag naar de echte pizza maker in het restaurant en weer iemand anders gaat zelf aan de slag. Het voordeel met pizza is dat je er alle kanten mee uit kan.
Gistdeeg voor pizza maken
Ingrediënten
- 25 gram gist
- 2,5 dl lauwwarm water
- 1 theelepel zou
- 350 gram tarwebloem
Bereiding
Meng in een kommetje de gist met 2 tot 3 eetlepels water. Daarnaast moet de tarwebloem en het zout in een mengbeker gedaan worden. Maak in het midden een kuiltje, giet de gist erin en meng het met een beetje bloem. Bedek het geheel een minuut over 10 met een theedoek en kneed vervolgens de rest van het meel en het water met de handmixer. Dek het geheel af en laat dit zo地 3 kwartier staan. Het moet een beetje een op een warme plaats staan, dan kan het rijzen (tot 2x de bestaande hoogte). Rol het deel uit tot de plakken zoals je ze hebben wilt en beleg ze met hetgeen je op de pizza wil.
Bedekking van kaas en vis
Ingrediënten
- gistdeeg volgens bovenstaand recept
- rivierkreeftjes
- makreel
- pittige Goudse kaas
- Hollandse garnalen
- groen paprika
- verse peper
- zeezout
- grove mosterd
- olijfolie
- olijven
Bereiding
Laat de kaas smelten en voeg er een klein beetje zeezout, verse peper en mosterd bij. In de tussentijd de schoongemaakte vis (makreel in kleine stukjes maken) in wat olijfolie bakken en over de uitgerolde pizza verdelen. Doe er de gesmolten kaas overheen, leg er wat pringetjes paprika op en her en der wat gehalveerde olijfjes. Zo地 15 minuten de oven in en de pizza is gereed.
Bedekking van courgette en zalm
Ingrediënten
- gistdeeg volgens bovenstaand recept
- 200 gram plakken zalm
- 250 gram zure room
- courgette
- versgemalen peper
- vers citroensap
- honing
- olijfolie
Bereiding
Meng een eetlepel citroensap met de zure room en een scheutje honing en smeer het uit over het uitgerolde pizzadeeg (zorg dat je wat overhoud). Maak nu dunne schijfjes van de courgette en beleg de pizza hiermee. Doe het laatste beetje room over de courgette en haal er wat verse peper over. Zet het voor zo地 12 minuten in de oven en als het gereed is, leg je de zalm er op en zet het nog een minuutje of wat in de oven terug.