Pizza maar dan anders

Pizza maar dan anders Pizza is zo地 gerecht wat altijd kan en de een is tevreden met een pizza die uit het koelvak van de supermarkt zo thuis de oven in gaat, de ander gaat graag naar de echte pizza maker in het restaurant en weer iemand anders gaat zelf aan de slag. Het voordeel met pizza is dat je er alle kanten mee uit kan.

Gistdeeg voor pizza maken

Ingrediënten

  • 25 gram gist
  • 2,5 dl lauwwarm water
  • 1 theelepel zou
  • 350 gram tarwebloem

Bereiding

Meng in een kommetje de gist met 2 tot 3 eetlepels water. Daarnaast moet de tarwebloem en het zout in een mengbeker gedaan worden. Maak in het midden een kuiltje, giet de gist erin en meng het met een beetje bloem. Bedek het geheel een minuut over 10 met een theedoek en kneed vervolgens de rest van het meel en het water met de handmixer. Dek het geheel af en laat dit zo地 3 kwartier staan. Het moet een beetje een op een warme plaats staan, dan kan het rijzen (tot 2x de bestaande hoogte). Rol het deel uit tot de plakken zoals je ze hebben wilt en beleg ze met hetgeen je op de pizza wil.

Bedekking van kaas en vis

Ingrediënten

  • gistdeeg volgens bovenstaand recept
  • rivierkreeftjes
  • makreel
  • pittige Goudse kaas
  • Hollandse garnalen
  • groen paprika
  • verse peper
  • zeezout
  • grove mosterd
  • olijfolie
  • olijven

Bereiding

Laat de kaas smelten en voeg er een klein beetje zeezout, verse peper en mosterd bij. In de tussentijd de schoongemaakte vis (makreel in kleine stukjes maken) in wat olijfolie bakken en over de uitgerolde pizza verdelen. Doe er de gesmolten kaas overheen, leg er wat pringetjes paprika op en her en der wat gehalveerde olijfjes. Zo地 15 minuten de oven in en de pizza is gereed.

Bedekking van courgette en zalm

Ingrediënten

  • gistdeeg volgens bovenstaand recept
  • 200 gram plakken zalm
  • 250 gram zure room
  • courgette
  • versgemalen peper
  • vers citroensap
  • honing
  • olijfolie

Bereiding

Meng een eetlepel citroensap met de zure room en een scheutje honing en smeer het uit over het uitgerolde pizzadeeg (zorg dat je wat overhoud). Maak nu dunne schijfjes van de courgette en beleg de pizza hiermee. Doe het laatste beetje room over de courgette en haal er wat verse peper over. Zet het voor zo地 12 minuten in de oven en als het gereed is, leg je de zalm er op en zet het nog een minuutje of wat in de oven terug.
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zelf een pizzabodem maken, is zo gebeurd!Zelf een pizzabodem maken, is zo gebeurd!Hoe kan ik een heerlijke pizzabodem maken? Dat is een vraag die veel mensen bezighoudt. Een pizza bereiden is niet moeil…
De pizzarette: zelf mini-pizza's bakkenDe pizzarette: zelf mini-pizza's bakkenDe pizzarette wordt steeds populairder. Voor iedereen die het gourmetten en fonduen zat is tijdens de feestdagen of ande…
Zelf pizza maken: Maak zelf lekkere verse pizza's!Zelf pizza maken: Maak zelf lekkere verse pizza's!Zelf pizza maken is veel lekkerder dan een pizza uit het vriesvak. Bij zelfgemaakte pizza kan je immers zelf bepalen wat…
Makkelijke en gezonde pizza: bodem kopen en zelf beleggenMakkelijke en gezonde pizza: bodem kopen en zelf beleggenPizza is wereldwijd bekend en geliefd. Maar kant-en-klare gekochte pizza is enorm vet, meestal dik belegd met kaas. Maar…

Smoothie: aardbei en banaanSmoothie: aardbei en banaanSmoothies zijn gezond, lekker en vullen de maag. Een bekende (en favoriete) versie is de aardbei met banaansmoothie. Pro…
Recepten koude pastagerechtenRecepten koude pastagerechtenOp een warme dag is een warme maaltijd vaak niet in trek. Drie keer op een dag brood eten is meestal ook geen optie. Een…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 06-07-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.