InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Pizza maar dan anders

Pizza maar dan anders

Pizza maar dan anders Pizza is zo地 gerecht wat altijd kan en de een is tevreden met een pizza die uit het koelvak van de supermarkt zo thuis de oven in gaat, de ander gaat graag naar de echte pizza maker in het restaurant en weer iemand anders gaat zelf aan de slag. Het voordeel met pizza is dat je er alle kanten mee uit kan.

Gistdeeg voor pizza maken

Ingrediënten

  • 25 gram gist
  • 2,5 dl lauwwarm water
  • 1 theelepel zou
  • 350 gram tarwebloem

Bereiding

Meng in een kommetje de gist met 2 tot 3 eetlepels water. Daarnaast moet de tarwebloem en het zout in een mengbeker gedaan worden. Maak in het midden een kuiltje, giet de gist erin en meng het met een beetje bloem. Bedek het geheel een minuut over 10 met een theedoek en kneed vervolgens de rest van het meel en het water met de handmixer. Dek het geheel af en laat dit zo地 3 kwartier staan. Het moet een beetje een op een warme plaats staan, dan kan het rijzen (tot 2x de bestaande hoogte). Rol het deel uit tot de plakken zoals je ze hebben wilt en beleg ze met hetgeen je op de pizza wil.

Bedekking van kaas en vis

Ingrediënten

  • gistdeeg volgens bovenstaand recept
  • rivierkreeftjes
  • makreel
  • pittige Goudse kaas
  • Hollandse garnalen
  • groen paprika
  • verse peper
  • zeezout
  • grove mosterd
  • olijfolie
  • olijven

Bereiding

Laat de kaas smelten en voeg er een klein beetje zeezout, verse peper en mosterd bij. In de tussentijd de schoongemaakte vis (makreel in kleine stukjes maken) in wat olijfolie bakken en over de uitgerolde pizza verdelen. Doe er de gesmolten kaas overheen, leg er wat pringetjes paprika op en her en der wat gehalveerde olijfjes. Zo地 15 minuten de oven in en de pizza is gereed.

Bedekking van courgette en zalm

Ingrediënten

  • gistdeeg volgens bovenstaand recept
  • 200 gram plakken zalm
  • 250 gram zure room
  • courgette
  • versgemalen peper
  • vers citroensap
  • honing
  • olijfolie

Bereiding

Meng een eetlepel citroensap met de zure room en een scheutje honing en smeer het uit over het uitgerolde pizzadeeg (zorg dat je wat overhoud). Maak nu dunne schijfjes van de courgette en beleg de pizza hiermee. Doe het laatste beetje room over de courgette en haal er wat verse peper over. Zet het voor zo地 12 minuten in de oven en als het gereed is, leg je de zalm er op en zet het nog een minuutje of wat in de oven terug.

Lees verder

© 2012 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Pizza Margherita (en andere bekende pizza's)De Pizza Margherita (en andere bekende pizza's)De pizza Margerita is ongetwijfeld de klassieker van de alom bekende pizza. De basisingrediënten zijn: kaas, tomaat en i…
Zelf een pizzabodem maken, is zo gebeurd!Zelf een pizzabodem maken, is zo gebeurd!Hoe kan ik een heerlijke pizzabodem maken? Dat is een vraag die veel mensen bezighoudt. Een pizza bereiden is niet moeil…
Zelf pizza maken: Maak zelf lekkere verse pizza's!Zelf pizza maken: Maak zelf lekkere verse pizza's!Zelf pizza maken is veel lekkerder dan een pizza uit het vriesvak. Bij zelfgemaakte pizza kan je immers zelf bepalen wat…
De lekkerste pizza's om zelf te makenDe lekkerste pizza's om zelf te makenHoe zorg je ervoor dat je pizzabodem lekker krokant en bruin wordt? En welke ingrediënten maken je pizza tot een groot s…
Makkelijke en gezonde pizza: bodem kopen en zelf beleggenMakkelijke en gezonde pizza: bodem kopen en zelf beleggenPizza is wereldwijd bekend en geliefd. Maar kant-en-klare gekochte pizza is enorm vet, meestal dik belegd met kaas. Maar…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Pizza maar dan anders"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 06-07-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Gemakkelijke gerechten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!