Lekker gemakkelijk, het eenpansgerecht!
Was het voorheen nog alleen voor de eenpersoonshuishoudens waar je de eenpansgerechten met enige regelmaat zag en not done in het gezin, inmiddels maakt iedereen zo nu en dan een eenpansgerecht klaar. Enkele recepten voor eenpansgerechten waar naar smaak altijd mee gevarieerd kan worden.
Eenpansgerecht met kip, worstjes en ui
Ingrediënten
- 3 grote kipfilets
- 1 rode ui
- 140 ml olijfolie
- 2 theelepels Engelse mosterd
- 1 eetlepel droge salie
- zwarte peper
- 1 eetlepel Worcestershire saus
- 12 worstjes
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 citroen
- 2 eetlepels verse salieblaadjes
Bereiding
Snij de schoongemaakte ui in 8 tot 10 stukken. Doe dit in een kom samen met de olijfolie, mosterd, een beetje citroensap en droge salie en kruid het goed met zwarte peper en voeg tenslotte de Worcestershire saus toe. Zorg dat het goed gemengd is en voeg dan de kip toe. Laat het in de kom een nacht marineren (in de koeling). Verwarm nu de over voor op zo’n 220° en breng het mengsel met de kip op kamertemperatuur. Leg nu alles in de ovenpan en leg er de worst bij en de schoongemaakte en kleingesneden paprika’s. Bestrooi het met de verse salie. Bak het nu in de oven gedurende zo’n 1,5 uur en vergeet de worstjes niet af en toe om te draaien.
Krab en garnalen met rijst
Ingrediënten
- 400 gram krabvlees
- 400 gram garnalen (schoongemaakt)
- 300 gram rijst
- 2 grote gepelde en ontpitte tomaten
- 1 grote ui
- 1/2 liter kokosmelk
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- kruiden: nootmuskaat, peper en zout
Bereiding
Kook de rijst in de kokosmelk en tegelijkertijd in de wokpan de olie doen. Daar vervolgens de garnalen indoen en enkele minuten goed doorroeren. Vervolgens de kerrie, schoongemaakte ui en krab erbij en weer enkele minuten doorroeren (ui moet glazig zijn). Tenslotte de tomaten klein maken en als laatste nog kort toevoegen. Als de rijst gaar is deze laten uitlekken en de schaaldieren over de rijst leggen en met de kruiden op smaak maken. Noot! Er zijn inmiddels merken die wokrijst hebben, deze kan voor het gerecht ook gebruikt worden.