InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Hartige knoflookstengels

Hartige knoflookstengels

Deze hartige knoflookstengels zijn ideaal als bijgerecht bij bijvoorbeeld soep of een Italiaanse pastamaaltijd. Ook lekker als snack tijdens een verjaardag of feestje met een koud biertje erbij. Dit recept voor hartige knoflookstengels is makkelijk en snel. Deze hartige knoflookstengels zijn ideaal als bijgerecht bij bijvoorbeeld soep of een Italiaanse pastamaaltijd. Ze zijn ook erg lekker als snack tijdens een verjaardag of feestje met een koud biertje erbij.

Voedingswaarde

Per stuk (obv 10 stengels)Per 100 gram
Kcal69 kcal370 kcal
Eiwit1,54 gr8,24 gr
Koolhydraten6,15 gr32,89 gr
Vet4,23 gr22,62 gr
Verzadigd vet2,55 gr13,64 gr

Kosten

Als je alle benodigdheden nog moet kopen zijn de totale kosten 6,23. Van veel ingrediënten die je koopt heb je minder dan de helft nodig. In verhouding komen de kosten voor 10 stengels op: 2,14.

Bereidingstijd

20 min voorbereiding + 15 min rust + 15 min oven

Ingrediënten

  • 45 gr boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei
  • 85 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 1 el fijngesneden kruiden (bv basilicum, tijm en peterselie)
  • ¼ tl chilivlokken

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Keukenweegschaal
  • Elektrische mixer
  • Beslagkom
  • Theelepel
  • Eetlepel
  • Knoflookpers
  • Snijplank en mes of hakmolen
  • Deegroller
  • Vers houdfolie

Voorbereiding

Verwarm de over voor op 200 graden (heteluchtoven). Doe de boter in een beslagkom. Pers een teen knoflook uit over de boter en mix alles goed door elkaar. Doe vervolgens het ei erbij. Voeg, als ook het ei goed door de boter en knoflook is gemixt, tenslotte het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe. Kneed alles met je handen tot een samenhangend deeg. Als je een gladde niet plakkende deegbol hebt, wikkel deze dan in vers houdfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast. Dit helpt om straks het deeg makkelijker uit te rollen. Wil je hier niet op wachten, dan kan je ook meteen door.


Verdeel het deeg in tweeën en rol met een deegroller van beide een lap van ongeveer 15 x 15 cm uit op een vel bakpapier. Bestuif een vierkant met de chilivlokken en vervolgens met de verse kruiden. Leg het andere vierkant op het vierkant met de kruiden en rol er met de deegrollers nogmaals licht overheen zodat beide lagen goed aan elkaar plakken. Snijd 15 repen met een scherp mes en leg ze gedraaid om een bakplaat. Bak vervolgens de stengels in circa 15 minuten goudbruin in de oven. Hoe dikker het deeg, hoe langer ze moeten bakken, probeer daarom het deeg zo dun mogelijk te houden. Hoe dunner, hoe lekkerder!

Eet smakelijk!


Tips

  • vervang de verse kruiden en chilivlokken eens voor geraspte kaas. Gooi voor wat extra crunch ook wat geraspte kaas bovenop de stengels.
  • in plaats van chilivlokken kan je ook paprikapoeder of cayennepeper gebruiken.
© 2014 - 2019 Dsmit, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Pittige noedelsoep en pittige preisoepPittige noedelsoep en pittige preisoepPeper pasta kan prima gebruikt worden om soepen pittig te maken: de hoeveelheid peper die wordt gebruikt is uiteraard ee…
Heerlijke pasta receptenHeerlijke pasta receptenPasta hoort inmiddels bijna bij de Hollandse pot en ingeburgerd als een van zaken die 's avonds op tafel komen. Enke…
Vier eenpansgerechten met pastaVier eenpansgerechten met pastaWe kennen het allemaal wel. Je hebt duizend-en-een dingen te doen en koken schiet er nog wel eens bij in. Deze vier rece…
Gazpacho en Ajo Blanco - Spaanse koude soepDe koude Spaanse soep Gazpacho werd oorspronkelijk klaargemaakt door alle ingrediënten in een vijzel met een stamper fij…
Tzatziki: Grieks (bij)gerechtTzatziki is een Grieks traditioneel gerecht. En wordt gemaakt van Griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie en kru…

Reageer op het artikel "Hartige knoflookstengels"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dsmit
Gepubliceerd: 13-02-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!