Warme geitenkaas op een broodje met fris slaatje (veggie)
Geitenkaas kan je op verschillende manieren in een gerecht verwerken. Als lunch kan je geitenkaas op een broodje opwarmen in de oven. Heerlijk met wat noten, zaden of pitten en een fris slaatje.
Warme geitenkaas op een broodje met een fris slaatje
Ingrediënten
- 1 rolletje geitenkaas of grotere buche, aantal plakjes is om de helften van een keizersbroodje te volgen
- keizersbroodje of kleine granenbroodjes voor in de oven
- honing
- noten, pitten, zaden naar keuze (zonnebloempitten, pijnboompitten, pistachenoten, walnoten, sesamzaadjes)
- 30 gr (of een hand vol) rucola of sla naar keuze
- 4 kerstomaten
- vinaigrette
Bereiding
Leg plakjes geitenkaas op een helft (boven of onderkant) van een opengesneden keizersbroodje. besprenkel met honing en wat zaden, noten of pitten. Voeg er nog een snuifje gemixte kruiden, tijm, rozemarijn of oregano aan toe en dat mag 10 minuten in de oven op 180°.
Maak ondertussen een fris slaatje. Neem wat rucola of andere sla naar keuze, enkele kerstomaten, en nog wat gehakte noten of zaden. Doe er een vinaigrette in of maak een eigen vinaigrette met onderstaand recept.
Meng alles, leg op de helft van een groot bord.
Leg de ovenbroodjes erbij als ze klaar zijn en geniet van een gezonde en lekkere maaltijd!
Honing-mosterd-vinaigrette
Een honing-mosterd vinaigrette is altijd en overal lekker. Het heeft een pikante en een zacht-zoete smaak en dus voor vele smaken goed.
Ingrediënten
- Honing
- olijfolie, of een andere olie naar keuze (zoals notenolie, zonnebloemolie, let hierbij wel op smaken als je deze gaat combineren, niet alles zal bij mosterd en honing passen)
- mosterd
- kruiden
Bereiding
Neem een klein kommetje en doe er 1 eetlepel olijfolie in en 1 eetlepel water. Olie en water mengen niet goed maar als je van bij het begin al genoeg mengt, vloeit dat zeker op tijd samen. Doe er een 2 theelepels honing in en 1 theelepel mosterd bij. Klop goed onder elkaar met een klopper of vork. Doe er rozemarijn, dragon, paprikapoeder, oregano, basilicum, tijm, naar keuze in.
Blijf roeren tot het 1 geheel vorm. Je kan proeven, maar ik kan je niet beloven dat het perfect smaakt op zichzelf. Het is louter bedoeld om je slaatje meer smaak te geven. En dat doet hij zeker.