Geitenkaas, ideaal om mee te combineren

Geitenkaas, ideaal om mee te combinerenGeitenkaas is een magere kaassoort die zeer geschikt is om te combineren in allerlei gerechten. Dit kan variëren van een toastje tot een salade of als onderdeel bij de warme maaltijd. Onderstaand een aantal mogelijkheden hoe geitenkaas toegepast kan worden in de keuken.

Het ontbijt

Ingrediënten
  • plakken geitenkaas
  • donkerbruin volkorenbrood
  • stukjes rode paprika
  • margarine
  • grove mosterd

Bereiding
Rooster wat stukjes paprika en smeer de sneetjes brood in met wat margarine en een flinterdun laagje mosterd. Leg de plak geitenkaas erop en daarna de stukjes paprika. Dek het af met weer een snee bruinbrood ingesmeerd met margarine en mosterd. Snij de sneetjes als een sandwich en serveer ze op deze wijze of leg de sneetjes zo’n 20 seconde in het tostiapparaat.

De lunch

Ingrediënten
  • verse schijven geitenkaas
  • donkerbruine harde bolletjes
  • sherry tomaatjes
  • gemengde sla
  • plakken licht zoete appel
  • honing
  • neutrale dressing (zonder olie)
  • kruidenboter
  • pijnboompitten

Bereiding
Leg de geitenkaas op een plak appel –ingesmeerd met wat honing- enkele minuten in de oven en maak tegelijkertijd de sla aan met wat gehalveerde sherrytomaatjes en een klein scheutje neutrale dressing en strooi er wat pijnboompitten overheen. Halveer wat bruine bolletjes en zet er wat kruidenboter bij. Als de geitenkaas wat zacht geworden is kan deze met de appel op de aangemaakte salade gelegd worden.

Het diner

Ingrediënten
  • verse schijven geitenkaas
  • stukjes rode en groene paprika
  • kappertjes
  • sherry tomaatjes
  • spekjes
  • gemengde sla
  • plakken licht zoete appel
  • zachte honing dressing (zonder olie)
  • pijnboompitten
  • geroosterd brood

Bereiding
Zet enkele schijven geitenkaas op een plak appel enkele minuten in de oven en bak tegelijkertijd wat spekjes uit. Maak de maaltijdsalade aan met een zachte honingdressing, wat kappertjes, wat pijnboompitten en voeg de spekjes bij zodra ze uit de pan komen. Voeg als laatste de warme geitenkaas toe en serveer de maaltijdsalade met stukjes geroosterd brood
© 2009 - 2025 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.