Geitenkaas, ideaal om mee te combineren

Geitenkaas, ideaal om mee te combineren Geitenkaas is een magere kaassoort die zeer geschikt is om te combineren in allerlei gerechten. Dit kan variëren van een toastje tot een salade of als onderdeel bij de warme maaltijd. Onderstaand een aantal mogelijkheden hoe geitenkaas toegepast kan worden in de keuken.

Het ontbijt

Ingrediënten

  • plakken geitenkaas
  • donkerbruin volkorenbrood
  • stukjes rode paprika
  • margarine
  • grove mosterd

Bereiding

Rooster wat stukjes paprika en smeer de sneetjes brood in met wat margarine en een flinterdun laagje mosterd. Leg de plak geitenkaas erop en daarna de stukjes paprika. Dek het af met weer een snee bruinbrood ingesmeerd met margarine en mosterd. Snij de sneetjes als een sandwich en serveer ze op deze wijze of leg de sneetjes zo’n 20 seconde in het tostiapparaat.

De lunch

Ingrediënten

  • verse schijven geitenkaas
  • donkerbruine harde bolletjes
  • sherry tomaatjes
  • gemengde sla
  • plakken licht zoete appel
  • honing
  • neutrale dressing (zonder olie)
  • kruidenboter
  • pijnboompitten

Bereiding

Leg de geitenkaas op een plak appel –ingesmeerd met wat honing- enkele minuten in de oven en maak tegelijkertijd de sla aan met wat gehalveerde sherrytomaatjes en een klein scheutje neutrale dressing en strooi er wat pijnboompitten overheen. Halveer wat bruine bolletjes en zet er wat kruidenboter bij. Als de geitenkaas wat zacht geworden is kan deze met de appel op de aangemaakte salade gelegd worden.

Het diner

Ingrediënten

  • verse schijven geitenkaas
  • stukjes rode en groene paprika
  • kappertjes
  • sherry tomaatjes
  • spekjes
  • gemengde sla
  • plakken licht zoete appel
  • zachte honing dressing (zonder olie)
  • pijnboompitten
  • geroosterd brood

Bereiding

Zet enkele schijven geitenkaas op een plak appel enkele minuten in de oven en bak tegelijkertijd wat spekjes uit. Maak de maaltijdsalade aan met een zachte honingdressing, wat kappertjes, wat pijnboompitten en voeg de spekjes bij zodra ze uit de pan komen. Voeg als laatste de warme geitenkaas toe en serveer de maaltijdsalade met stukjes geroosterd brood
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geitenkaassalade, maar dan andersGeitenkaassalade, maar dan andersVerse geitenkaas is gezond en lekker en wordt steeds populairder. Dat geldt voor de geitenkaas op het verse broodje, de…
Tapas hapjes met spekTapas zijn heerlijke kleine hapjes die ook in Nederland steeds bekender worden. In dit artikel vind je recepten voor tap…
Is geitenkaas gezond?Is geitenkaas gezond?Heerlijk, een blokje geitenkaas. Maar is het wel zo goed voor de gezondheid? Wat zijn de gezondheidsverschillen tussen z…
Hoe gezond is geitenkaas?Hoe gezond is geitenkaas?Sinds begin 21ste eeuw hebben we geitenkaas pas echt ontdekt. Natuurlijk wordt geitenkaas al langer gemaakt, maar een de…

Bladerdeeg maken en lekkere bladerdeeg borrelhapjesBladerdeeg maken en lekkere bladerdeeg borrelhapjesBladerdeeg is populair en kant-en-klaar te koop in de supermarkt, maar toch willen we ook nog wel eens zelf bladerdeeg m…
Soorten puddingenPuddingen, we kennen er allemaal wel een paar van onze ouders of grootouders, die overheerlijke crèmige nagerechten. En…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 09-10-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.