Toblerone recepten
Je kent vast wel de overheerlijke chocolade van Toblerone? Je kunt hier ook overheerlijke cupcakes mee maken en wat dacht je van een vulling voor cupcakes of een lekker toetje van Toblerone mousse? Lees snel verder voor de recepten.
Toblerone is een Zwitsers chocolademerk. De chocolade heeft de vorm van bergen. Deze bergen staan voor de Matterhorn in Zwitserland. De chocolade van Toblerone bestaat uit melkchocolade, nougat, amandel en honing. Van deze chocolade kun je ook een paar heerlijke recepten maken.
Toblerone cupcakes, 12 stuks
Benodigdheden voor de cupcakes:
- 175 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
- 175 gram suiker
- 175 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
- 75 ml melk
- 2 eieren
- snufje zout
- 1 tsp amandel extract
- 4 repen Toblerone
Benodigdheden voor de chocolade ganache frosting:
- 150 gram chocolade
- 150 ml slagroom
- 1/2 zakje slagroomversteviger
- blokjes Toblerone voor het versieren van de cupcake
Bereiding van de cupcakes:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en zet de cupcakevormpjes op een bakplaat.
- Mix de boter en de suiker tot een luchtig mengsel.
- Voeg nu de eieren toe en een beetje van het bakmeel en mix tot het gemengd is.
- Voeg nu de rest van het bakmeel toe samen met de melk, de eieren en het amandel extract. Mix tot het goed gemengd is, maar overmix het niet!
- Hak de Toblerone is kleine stukjes, je kan dit ook in een blender doen, en spatel dit door het cupcake mengsel.
- Verdeel de mix over de cupcakevormpjes en bak de cupcakes 18 tot 20 minuten in de oven.
- Laat ze daarna goed afkoelen voor je verder gaat met de frosting.
Bereiding van de chocolade ganache frosting :
- Breek de chocolade in kleine stukjes en zet even apart.
- Verwarm de slagroom in een pannetje tot het heet is en giet het daarna over de stukjes chocolade.
- Laat het even staan tot de chocolade gesmolten is en mix het dan door elkaar.
- Laat het mengsel goed afkoelen, het wordt als het goed is dik genoeg voor een mooie frosting. Je kan het mengsel ook nog luchtig kloppen met een mixer, voeg dan een half zakje slagroomversteviger toe.
- Als het de frosting voldoende is gekoeld kun je de cupcakes gaan versieren.
Toblerone mousse vulling
Deze mousse kun je gebruiken om je cupcakes mee te vullen, erg lekker!
Benodigdheden:
- 300 gram Toblerone chocolade
- 300 ml slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
Bereiding:
- Verwarm in een pannetje de slagroom, maar breng het niet aan de kook.
- Doe de Toblerone erbij en laat het smelten, roer het af en toe even door elkaar.
- Giet het mengsel samen met het zakje slagroomversteviger in een beslagkom en klop het mengsel op tot een mousse.
- Bedenk de beslagkom daarna af met een schone keukendoek of met een stuk plastic folie en laat het minstens een uur opstijven in de koelkast.
Nagerecht: Toblerone mousse, 6 personen
Dit nagerecht kun je makkelijk een dag van tevoren bereiden.
Benodigdheden:
- 300 gram Toblerone
- 2 eieren
- 2 eetlepels poedersuiker
- 4 dl slagroom
Bereiding:
- Breek Toblerone in stukjes en smelt de dit au bain marie.
- Klop de eieren met de slagroom tot een schuimige massa. Roer er de gesmolten chocolade door heen.
- Klop de slagroom stijf en spatel dit door het chocolade mengsel, laat dit ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.