Recepten met Maltesers
Ben jij ook zo gek op Maltesers? Je kunt met Maltsers een aantal lekkere recepten maken, zoals een chocolademelk, een cake en muffins! Erg lekker en helemaal niet moeilijk.
Maltesers hebben een kern van mout met daar om heen een laagje melkchocolade en wist je dat ze al bestaan sinds 1936?
Malteser chocolademelk
Benodigdheden:
Bereiding:
- Verwarm de gewenste hoeveelheid melk op. Dit kan je doen in de magnetron, maar het kan ook in een pannetje. Laat het niet koken.
- Vul de beker(s) met 15 tot 20 Maltesers en schenk de warme melk er over heen.
- Roer goed door tot alles gesmolten is.
Je kan eventueel nog wat honing toevoegen en voor het serveren een paar Maltesers toevoegen ter garnering, erg lekker!
Malteser cake
Benodigdheden:
- 100 gram Maltesers
- 100 gram melk chocolade
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram boter
- drie eetlepels Maple Syrup of stroop
- 100-120 gram biscuits
Bereiding:
- Bedek een kleine ovenschaal met bakpapier, zodat je de cake straks makkelijk kunt verwijderen uit de vorm.
- Smelt de boter samen met de chocolade en de stroop in een pannetje.
- Verkruimel ondertussen de biscuits en voeg deze aan het chocolade mengsel toe als dit gesmolten is.
- Roer het goed door en spatel daarna de Maltesers er door heen. Niet te veel mengen, want anders smelten ze meteen.
- Giet het mengsel in de ovenschaal en laat het opstijven in de koelkast voor een paar uur.
Malteser muffins, 12 stuks
Benodigdheden muffins:
- 1 1 / 2 cups bloem
- 1 cup suiker
- 1 / 4 cup cacao poeder
- 2 el bakpoeder
- 1 / 4 tl zout
- 1 cup Maltesers (fijngehakt)
- 1 / 2 cup gesmolten boter
- 2 eieren
- 1 / 2 cup melk
- 2 el vanille extract
Benodigdheden botercrème:
- 3 / 4 cup boter, op kamertemperatuur
- 2 cups suikerbakkerspoeder
- 2 el cacao poeder
- 1 tl vanille extract
Benodigdheden decoratie:
Bereiding van de muffins:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en plaats de muffinvormpjes op een bakplaat.
- Zeef in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, cacaopoeder en het zout bij elkaar en maak een kuiltje in het midden.
- Meng in een andere kom de melk, eieren en gesmolten boter door elkaar.
- Giet het botermengsel in het kuiltje en meng het door elkaar.
- Roer daarna voorzichtig de stukjes Malteser er door heen.
- Verdeel het beslag in de vormpjes en bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar in de oven.
- Laat de muffins goed afkoelen voordat je verder gaat.
Bereiding van de botercrème:
- Mix de boter tot een luchtige massa.
- Voeg al mixend de poedersuiker toe en mix door elkaar.
- Voeg nu de cacaopoeder toe en mix tot een mooie gladde massa.
- Versier de cupcakes met de botercrème en op het laatste plaats je een hele Malteser bovenop de cupcake.